Softver
Događaji
Vesti
Sve ključne najave sa Microsoft Builda 2022
Inovacije se nastavljaju
Svet kompjutera
2. jun 2022.

Microsoft je na svojoj trodnevnoj godišnjoj konferenciji Build 2022 (od 24. do 26. maja)najavio nove alate i ažuriranja funkcija za zajednicu developera. Većina karakteristika stvorena je da developerima olakša kreiranje izvornih aplikacija za više platformi, migriranje u Azure cloud i poboljša vidljivost aplikacija u Microsoft storeu. Ažuriranja i inovacije deo su nekoliko ključnih kategorija:


• Uticaj veštačke inteligencije i razvoja potpomognutog veštačkom inteligencijom – održavanje toka rada developera.


• Više prilika uz Windows za developere s uključenim novim uzorcima hibridnih AI aplikacija za krajnje tačke.


• Održavanje produktivnosti developera – predstavljanje tehnoloških inovacija koje će pomoći da se taj isti osećaj toka rada širi kroz organizaciju uz automatizaciju.Istaknuta područja tek su početak kada su u pitanju nove funkcije i proizvodi za developere predstavljeni na Build-u. Ostale novosti uključuju:


• Okruženja za developere u cloud-u i DevSecOps, uključujući novosti o korisničkom interface-u višeplatformne aplikacije .NET, inače poznate kao .NET MAUI, koja je od sada generalno dostupna.


• Cloud izvorne aplikacije koje pružaju nove nivoe skaliranja i performansi uz veću pouzdanost, uključujući Azure Container Apps, uslugu hostinga bez servera, pa developeri mogu da se fokusiraju na aplikacije umesto na upravljanje temeljnom infrastrukturom cloud-a.


• Microsoft Intelligent Data Platform, nova, integrisana platforma koja objedinjuje baze podataka, analitiku i upravljanje kako bi osnažila organizacije da ulažu više vremena u stvaranje vrednosti umesto u integraciju i upravljanje parcjalnom bazom podataka.


Microsoft Store Ads, novi proizvod osmišljen kako bi pomogao developerima da razvijaju svoje poslovanje tako što će svoje aplikacije ili igre prikazati odgovarajućim korisnicima u pravom trenutku. U nadolazećim mesecima developeri mogu da učestvuju u pilot programu, u kojem će moći da kreiraju reklamne kampanje za Microsoft Store koristeći Microsoft Advertising.


Novo Live Share iskustvo za aplikacije na Teams platformi, koje deljenje ekrana na sastancima podiže na viši nivo čineći sastanke interaktivnijima. Developeri mogu izraditi Live Share aplikacije u Teams-u koje učesnicima sastanka omogućuju da uređuju, dodaju beleške, zumiraju i komuniciraju s deljenim sadržajem na nove načine.


• Metaverse stvara potpuno novo okruženje za povratne informacije i priliku za poslovanje. Metaverse iskustva omogući će korisnicima da na bolji način modeliraju, automatiziraju, simuliraju i predviđaju promene unutar svojih industrijskih okruženja, dobiju bolji osećaj prisutnosti u novom svetu hibridnog rada i stvore prilagođene imerzivne svetove kako bi otvorili nove prilike za povezivanje i eksperimentisanje.


Obraćanje izvršnog direktora Microsofta Satye Nadelle tokom Builda takođe je bilo fokusirano na strategiju kompanije da osnaži developere da ubuduće mogu biti još agilniji i inovativniji uz viši nivo sigurnosti. Nadella je istaknuo pojam „tok rada developera“ (developer flow), termin koji sugeriše da se korisnici i dobavljači usluga moraju uklopiti u način razmišljanja uobičajen u svetu developera. "Želimo da developerima olakšamo prelaz od ideje do kôda, od kôda do clouda, kao i od clouda do celog sveta,“ naveo je.


Za više informacija možete posetiti Microsoft stranicu posvećenu Buildu, gde možete pronaći više informacija o najavama i sažetak svih novosti s Builda.

Microsoft
Build
Azure
Cloud
Windows
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2022
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
Dičan omaž beat ’em up igrama iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka...
Microsoft Store Community i Editor’s Choice Awards
Nagrade za najbolje aplikacije sa Microsoft Storea (1)
U okviru Microsoft Store Community Choice Awards korisnici glasaju za aplikacije koje im se najviše dopadaju...
Lenovo Yoga 9i gen 7 (14IAP7)
Do sada najbolji 2-u-1
Najnovija Yoga, sedme generacije, donosi nekoliko osveženja, a svakako je najprimetniji fantastični OLED ekran...
AMD Ryzen 7 5800X3D
Stvoren (samo) za igranje
Sasvim nesvakidašnji model procesora, koji donosi jedno vrlo specifično i do sada neviđeno rešenje u desktop svetu...
vivo X80 Pro
Filmska priča
Kompanija vivo ne škrtari, te je u prodajno pakovanje, pored maske i telefona, uvrstila i brzi punjač od 80 vati, USB kabl i pristojne slušalice sa...
Huawei Mate Xs2
Vratio se Gumiflex
Ekran je OLED tipa i bez dileme, predstavlja najbolji ekran na nekom savitljivom telefonu...
Novosti iz sveta robotike
Tri robota uđu bar...
Predstavljamo vam tri inovativna rešenja koja će pozitivno uticati na neprestanu evoluciju robota koje sve više koristimo...
Sukob u Ukrajini i domaća IT industrija
Turbulentna priča najbrže industrije
Bez ulaska u politiku sukoba, jasno je da je najveću štetu, posebno dugoročno, pretrpela ukrajinska IT industrija...
Disney+ u Srbiji
Imperija „zadaje” udarac
UHD 4K stream na četiri uređaja odjednom. Izuzetan katalog starih i novih naslova. Nema naših titlova ni sinhronizacije.
Starship Troopers: Terran Command
Naslov koji je zabavan dok ga aktivno igrate, ali veoma brzo potom izvetri iz sećanja...
Diablo Immortal
Preporučujemo da neko vreme igrate Immortal bez plaćanja, a zatim da mu okrenete leđa i zaboravite da postoji...
V Rising
V Rising je vampirski survival RPG, pri čemu vampirština nije franšizno licencirana, tipa Vampire: The Masquerade...
© 2022 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama