Softver
Vesti
Promo
Specijalan popust za Dan škole
Upišite ITHS po povlašćenim uslovima!
Svet kompjutera
5. jun 2022.

Jedna od vodećih IT srednjih škola u regionu – ITHS ovih dana proslavlja Dan škole i tim povodom budućim srednjoškolcima poklanja posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile sa do čak 2.260 evra popusta za četvorogodišnje školovanje.


Svi koji se do utorka, 7. juna, prijave za upis dobijaju ovu specijalnu pogodnost, a predstavnici škole ističu da je broj slobodnih mesta strogo ograničen i da svi zainteresovani treba da se prijave na vreme.


Jedinstveni IT obrazovni sistem u srcu Beograda


Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS osnovana je pod pokroviteljstvom dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i informacionih tehnologija – LINKgroup i Comtrade. Ova najsavremenije opremljena srednja škola, smeštena u središtu najvećeg IT centra u regionu, obezbeđuje uslove za napredno školovanje, kakvim se malo koja ustanova u svetu može pohvaliti.


Na samo pedesetak metara od kabineta za nastavu nalaze se vrhunski inženjeri kompanije Comtrade, koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverske i hardverske proizvode koji se koriste širom sveta. Učenici tako imaju priliku da iz prve ruke svedoče o primenljivosti svega što nauče i da svoja znanja lako isprobaju u praksi.


Po završetku obrazovanja diploma ITHS-a otvara vrata svih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a vredna znanja i praktična iskustva koja učenici nose sa sobom imaju posebnu vrednost. Većina đaka ITHS-a bira pogodnost nastavka školovanja na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, instituciji koja se nalazi u okviru istog obrazovnog sistema – LINK edu Alliance.


ITHS – srednja škola za buduće IT lidere


Učenici ITHS-a dolaze iz svih delova Beograda, a njihov svakodnevni boravak u školi umnogome se razlikuje od prosečnog dana njihovih vršnjaka u drugim školama.


Učenje u ITHS-u je mnogo efikasnije zahvaljujući upotrebi savremenih tehnologija. Tradicionalna tabla zamenjena je interaktivnom tablom, koristi se elektronski dnevnik, a svaki učenik ima svoj računar i tokom nastave koristi inovativne obrazovne aplikacije i uređaje, nadopunjuje stečeno znanje onlajn-kursevima i koristi onlajn-biblioteku.


Učenici Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju imaju platformu za učenje e-Learning, na kojoj im je 24 sata dnevno dostupan sav materijal sa nastave. Đaci, ali i roditelji, mogu u svakom trenutku da pogledaju prezentacije, steknu uvid u domaće zadatke koji ih čekaju i prisustvo na nastavi, provere raspored časova i kabineta – dakle, sve što je neophodno za uspeh jednog učenika.


Učenici matematiku vežbaju koristeći onlajn-testove, lektiru čitaju u elektronskom obliku, geografiju uče pomoću „Google Eartha”. Ono što se nekada moglo naći samo u obimnim knjigama, rečnicima i pravopisima sada je na samo jedan klik od njih, a zahvaljujući interaktivnim tablama, časovi se ne zasnivaju isključivo na predavanju profesora, već podstiču aktivnost učenika i njihovo uključivanje u nastavni proces.


Sticanje praktičnih veština na realnim projektima


Važan aspekt nastave u ITHS-u je mogućnost primene naučenog u praksi. U ITHS-u se neguje koncept obrazovanja fokusiran na sticanje poslovnih veština i znanja, pa su učenici već po završetku školovanja spremni za početak karijere. Ovakav sistem učenja pomaže im da se prilagode savremenoj poslovnoj klimi i uspešno urade svoje radne obaveze. U tome im pomaže jedinstveni Projektni centar, organizovan ekskluzivno za učenike ITHS-a, koji imaju priliku da već tokom srednjoškolskih dana rade na realnim projektima za prave klijente i time steknu nemerljivo poslovno iskustvo.


Učenici ITHS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove, gde svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak i realne rokove i gde se dogovaraju oko toga kako treba pristupiti realizaciji pojedinačnih projekata.


Pored toga, u kontaktu su sa klijentima, sa kojima imaju brifinge, i na taj način ugovaraju detalje finalnog rešenja. U ceo posao uključeni su i profesori ITHS-a, kao i stručni saradnici – inženjeri iz kompanije Comtrade.


Na ovaj način učenicima je omogućeno da unaprede svoja znanja i veštine za uspešnu karijeru i da obogate svoj CV još tokom studija.Za uspešan nastavak školovanja i lako zaposlenje


Nastavni plan i program u ITHS-u bogat je stručnim predmetima iz oblasti informacionih tehnologija, a učenici se školuju na profilima: Elektrotehničar informacionih tehnologija, Elektrotehničar multimedija, Elektrotehničar računara, Administrator mreža, Tehničar mehatronike i Elektrotehničar telekomunikacija. To su veštine za novo doba koje učenicima pružaju odlične mogućnosti za nastavak školovanja, ali i lako zaposlenje odmah po završetku škole.


Međutim, moderni sistem nastave nije rezervisan samo za IT predmete. ITHS je prva i jedina škola u Srbiji za obrazovanje IT tehničara gde se, osim stručnog, stiče i temeljno opšte obrazovanje. Nastava je i na ovim predmetima u potpunosti po meri 21. veka, pa učenici razvijaju digitalnu pismenost i na časovima likovnog, istorije, hemije ili srpskog jezika, lakše savladavaju gradivo, pokazuju više kreativnosti i motivisaniji su za učenje.


Iza svega toga stoji ideja da obrazovni sistem mora da razume i prihvati veštine 21. veka i pripremi učenika za svet van učionice, a upravo to se i dešava u ITHS-u.


Upis prave škole najbolja je investicija u budućnost vaše dece


Ne zaboravite da akcija za Dan škole u ITHS-u traje samo do 7. juna!

Ako vidite budućnost svog deteta u IT-ju, iskoristite popust do 2.260 evra za upis na najtraženije smerove današnjice. Broj mesta po akcijskoj ceni je ograničen, prijavite se na vreme preko sajta iths.edu.rs!

programiranje
akcija
ITHS
Comtrade
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2022
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
Dičan omaž beat ’em up igrama iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka...
Microsoft Store Community i Editor’s Choice Awards
Nagrade za najbolje aplikacije sa Microsoft Storea (1)
U okviru Microsoft Store Community Choice Awards korisnici glasaju za aplikacije koje im se najviše dopadaju...
Lenovo Yoga 9i gen 7 (14IAP7)
Do sada najbolji 2-u-1
Najnovija Yoga, sedme generacije, donosi nekoliko osveženja, a svakako je najprimetniji fantastični OLED ekran...
AMD Ryzen 7 5800X3D
Stvoren (samo) za igranje
Sasvim nesvakidašnji model procesora, koji donosi jedno vrlo specifično i do sada neviđeno rešenje u desktop svetu...
vivo X80 Pro
Filmska priča
Kompanija vivo ne škrtari, te je u prodajno pakovanje, pored maske i telefona, uvrstila i brzi punjač od 80 vati, USB kabl i pristojne slušalice sa...
Huawei Mate Xs2
Vratio se Gumiflex
Ekran je OLED tipa i bez dileme, predstavlja najbolji ekran na nekom savitljivom telefonu...
Novosti iz sveta robotike
Tri robota uđu bar...
Predstavljamo vam tri inovativna rešenja koja će pozitivno uticati na neprestanu evoluciju robota koje sve više koristimo...
Sukob u Ukrajini i domaća IT industrija
Turbulentna priča najbrže industrije
Bez ulaska u politiku sukoba, jasno je da je najveću štetu, posebno dugoročno, pretrpela ukrajinska IT industrija...
Disney+ u Srbiji
Imperija „zadaje” udarac
UHD 4K stream na četiri uređaja odjednom. Izuzetan katalog starih i novih naslova. Nema naših titlova ni sinhronizacije.
Starship Troopers: Terran Command
Naslov koji je zabavan dok ga aktivno igrate, ali veoma brzo potom izvetri iz sećanja...
Diablo Immortal
Preporučujemo da neko vreme igrate Immortal bez plaćanja, a zatim da mu okrenete leđa i zaboravite da postoji...
V Rising
V Rising je vampirski survival RPG, pri čemu vampirština nije franšizno licencirana, tipa Vampire: The Masquerade...
© 2022 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama