Hardver
Vesti
Promo
Asus i Rog na CES 2022
Najnovija linija gejmerskih monitora
Svet kompjutera
17. januar 2022.

Kompanija Asus i njena gejmerska podružnica su tokom ovogodišnjeg CES-a (5. do 7. januara) 2022 najavili nove monitore za igrače, kreativne profesionalce, mobilne poslovne korisnike, zaposlene koji rade od kuće i studente koji se edukuju na daljinu.


Ponuda uključuje prve na svetu OLED monitore za gejmere sa anti-glare mikroteksturom kako bi se sprečio nepoželjan odsjaj, tu je i prvi esport monitor od 1440p sa 360 Hz i ProArt prenosivi monitor sa Wacom EMR tehnologijomROG nastavlja da pomera granice tehnologije prikaza i ovaj put, a inovativnih ROG gejming monitora bilo je u izobilju na CES 2022. Nova linija monitora uključuje ROG Swift 360Hz PG27AQN, prvi na svetu 1440p 360 Hz monitor za igre, kao i ROG Swift OLED PG42UK i PG48UK, prvi svetski OLED monitori za igre u izvedbi od 42 i 48 inča sa specijalnim premazom ekrana kako bi se smanjio odsjaj. A kao pride predstavljen je i 4K mini LED ROG Swift PG32UQXSE monitor.


Za kreativne profesionalce, ponuda ASUS ProArt ekrana uključuje PA169CDV, prvi prenosivi monitor na svetu koji ima PANTONE validaciju i Calman verifikaciju za dvostruku sertifikaciju. PA169CDV takođe poseduje Vacom EMR tehnologiju. Pored toga, tu je ProArt Display OLED PA16DC, 4K (3840 × 2160) HDR OLED monitor od 15,6 inča i ProArt Display PA348CGV, 34-inčni 21:9 UVKHD (3440 × 1440 ) ravan ekran sa promenljivom brzinom kadrova od 120 Hz.


Oni koji žele da rade, ali bez velikih opterećenja na terenu, tj. za one koji su stalno u pokretu biće oduševljeni bežičnim prenosivim monitorom ZenScreen Go MB16AVP sa baterijom velikog kapaciteta. Pored toga, tu je ZenScreen Ink MB14AHD, 14-inčni IPS panel sa funkcijom dvostrukog dodira, tj. osetljivošću na dodir u 10 tačaka i aktivnom olovkom za pisanje. ASUS Webcam BE24ECSNK monitor je 23,8-inčni FHD (1920 k 1080) IPS monitor sa funkcijama koje ga čine idealnim za rad ili učenje na daljinu, uključujući FHD web kameru od 2 megapiksela (MP) uz kvalitetan mikrofon.


ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA esports monitor


ROG Svift 360Hz PG27AKN NVIDIA G-SYNC monitor za esports sa NVIDIA Reflek tehnologijom ima prvi svetski 1440p ekran od 360 Hz za bezkompromisno, kristalno čisto, ultra-responzivno takmičarsko iskustvo igranja. Poseduje ultrabrzu IPS tehnologiju, što mu daje izuzetno brzo vreme odziva za LCD monitor. Ova tehnologija koristi novu vrstu tečnog kristala koji nudi veći dvolom i niži viskozitet, omogućavajući “igraču” da se brže menja pozicije.


Konvencionalni ekrani imaju jednoslojni naponski drajver za uvrtanje tečnih kristala od gornjeg levog do donjeg desnog ugla ekrana. Tako je je i kod PG27AQN koji koristi dvoslojni naponski drajver, omogućavajući tečnim kristalima da se prebacuju iz gornjeg levog i donjeg desnog ugla istovremeno za glatkiju, konzistentniju sliku.


PG27AQN je NVIDIA G-SYNC ekran koji nudi super glatke vizuelne efekte i brži odziv sa promenljivim overdriveom — tako da je savršen za one koji se takmiče. Takođe uključuje NVIDIA Reflek Analizer za merenje end-to-end sistema latencije kada je uparen sa NVIDIA Reflek mišem.


PG27AQN
uključuje tehnologiju visokog dinamičkog opsega (HDR) i fabrički je unapred kalibrisan na Delta E < 2 tačnost boja za izuzetne realistične vizuelne prikaze. Na kraju, korisnicima nudi bogate mogućnosti povezivanja, uključujući tri HDMI 2.0 porta, DisplayPort 1.4 i USB hub.


ROG Swift OLED PG42UQ i PG48UQ


Opseg ROG Swift OLED displeja uključuje i 42-inčni Swift OLED PG42UK i impresivni 48-inčni Swift OLED PG48UK, tj. prve OLED monitore za igre na svetu koji imaju premaz od mikroteksture protiv neželjenih odsjaja. Oba ekrana su u stanju da reprodukuju 4K vizuelne prikaze na 120 Hz i u potpunosti iskoriste karakteristike OLED tehnologije kao što su odnos kontrasta od 1.000.000:1, vreme odziva od 0,1 ms, plus prava 10-bitna boja i 98% DCI-P3 pokrivenost bojama. Ovi displeji su takođe fabrički kalibrisani na Delta E < 2 tačnost boja.Za razliku od drugih OLED ekrana, monitori ROG Swift OLED serije imaju novi sloj mikroteksture na površini panela za smanjenje odsjaja, omogućavajući onima koji gledaju direktno u monitor da vide preciznije boje na ekranu. Ovi displeji se takođe mogu pohvaliti jedinstvenim termičkim rešenjem sa prilagođenim hladnjakom i unutrašnjim rasporedom protoka vazduha dizajniranim da optimizuje razmenu toplote, održavajući radne temperature ispod 50˚C (do 16% niže od konkurentskih modela) dok dostižu maksimalnu osvetljenost od 900 nita.Swift OLED ekrani uključuju HDMI 2.1 FRL koji igračima omogućava punu propusnost od 48 Gbps uz podršku izvornih 4K sa 120 Hz vizuelnim prikazima. Igrači konzole takođe mogu da iskoriste prednosti tehnologije promenljive brzine osvežavanja uz super glatke vizuelne prikaze igara bez zastoja ili gličeva. Pored toga, ovi ekrani imaju niz funkcija povezivanja uključujući dva HDMI 2.1 i dva HDMI 2.0 porta, DisplayPort 1.4 i USB hub.ROG Swift PG32UQXE


ROG Swift PG32UQXE je mini LED 4K HDR NVIDIA G-SYNC monitor za igre sa vodećim kvalitetom slike u klasi. Poseduje 32-inčni Fast IPS 4K (3840 k 2160) panel koji se može overklokovati na 160 Hz, ima 10-bitni kvalitet prikaza, Delta E < 2 tačnost boja, 97% DCI-P3 gamu i do 1000 nita vrhunske osvetljenosti. Mini LED tehnologija omogućava lokalno zatamnjenje punog niza (FALD) u 576 zona za isporuku briljantnih slika sa detaljnim senkama i svetlima za veće uranjanje u HDR igre ili multimediju. PG32UQXE nudi korisnicima niz opcija povezivanja, uključujući DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 i dva HDMI 2.0 porta, plus pet USB portova koji mu omogućavaju da funkcioniše kao USB hub. Takođe uključuje NVIDIA Reflek Analizer za merenje latencije sistema od kraja do kraja kada je uparen sa NVIDIA Reflek mišem.
PG32UQXE koristi AUO AmLED tehnologiju podižući mini LED ekrane na potpuno novi nivo. Pokrenut ekskluzivnom tehnologijom prilagodljive kontrole, AmLED omogućava precizno podešavanje osvetljenosti, odnosa kontrasta, boja, brzine osvežavanja i potrošnje energije u realnom vremenu na osnovu slika, ujedno postižući revolucionarne performanse u igrama kao I za one koji se bave content kreacijama. AmLED HDR 1000 stvara visok dinamički odnos kontrasta od 1.000.000:1 i daje žive i jasne slike pod jakim ambijentalnim osvetljenjem. Panel je kompatibilan sa NVIDIA G-SYNC kako bi se obezbedila glatkija igra bez tkz. Cepanja tj. pucanja ekrana.


ASUS ProArt Display PA169CDV


ASUS ProArt Displai PA169CDV je 15,6-inčni 4K UHD IPS prenosivi monitor koji uključuje Wacom EMR tehnologiju za kompatibilnost sa priloženom ProArt olovkom. Napravljen za profesionalne kreativce, nudi odličan 4K prikaz i cilja na DisplayHDR 400 standard. Njegov inovativni dizajn uključuje dva postolja za svestranu upotrebu — Gornji kickstand lagano naginje PA169CDV da bi bila lakša za crtanje ili skiciranje, dok ga donji podiže do idealnog ugla za upotrebu kao sekundarni ekran.


PA169CDV je PANTONE validiran i Calman verifikovan, što ga čini prvim prenosivim monitorom koji ima dvostruki sertifikat. Fabrički je unapred kalibrisan na Delta E < 2 razlike u boji i ima 10-bitni prikaz boja, 100% sRGB i 100% Rec.709 gamute boja kako bi korisnicima pružio odličnu tačnost boja i visokokvalitetno iskustvo crtanja.


ProArt Pen
koristi Wacom EMR tehnologiju da pruži prirodan osećaj rukopisa. Lagana olovka nema baterije i kompatibilna je sa ASUS Dial-om, pružajući korisnicima prečice kada rade sa podržanim Adobe softverom za lakši tok rada.


ASUS ProArt Display OLED PA16DC


ASUS ProArt Display OLED PA16DC je 15,6-inčni 4K (3840 × 2160) HDR OLED monitor dizajniran za upotrebu na setu. Nudi 10-bitni prikaz boja kao i izuzetnu Delta E < 1 tačnost boja, pokriva 100% DCI-P3 prostor boja i ima odnos kontrasta od 1.000.000:1 da bi obezbedio najdublju crnu i najsvetliju belu boju.


OLED PA16DC cilja na DisplayHDR 400 True Black specifikaciju i uključuje ASUS Smart HDR tehnologiju koja podržava više HDR formata i PK krive. Ugrađeni kolorimetar pruža iskustvo kalibracije bez napora kako bi se osigurala dugoročna tačnost boje. Displej može da smanji refleksije i uključuje dva različita postolja koja odgovaraju različitim scenarijima.


ASUS ProArt Display PA348CGV


ASUS ProArt Display PA348CGV je 34-inčni, 21:9 UVKHD (3440 k 1440) ekran koji je unapred kalibrisan za Delta E < 2 tačnost boja. Proveren je Calman-om i ima promenljivu brzinu kadrova od 120 Hz za glatko 2D ili 3D prikazivanje.
Ergonomski dizajn omogućava korisnicima da lako podese monitor za bolji ugao gledanja. Uključuje tradicionalno postolje za monitor, kao i držač za sto sa C-stezaljkom za korisnike koji žele da maksimiziraju prostor na stolu.


PA348CGV poseduje DisplayPort, dva HDMI porta i više funkcionalan USB-C port, te prenos podataka i isporuku snage od 90 vati. Sam monitor takođe može da služi kao USB hub. .


ASUS ZenScreen Go MB16AWP


ASUS ZenScreen Go MB16AWP je 15,6-inčni Full HD IPS bežični prenosivi monitor sa površinom ekrana protiv odsjaja. Ugrađeni WiFi eliminiše potrebu za kablovima, omogućavajući korisnicima da strimuju video zapise i filmove sa svojih pametnih telefona ili da sprovode prezentacije preko laptopa ili nekog drugog uređaja. Ima bateriju od 7800 mAh koja obezbeđuje do 3,5 sati korišćenja. Integrisani G-senzor omogućava funkciju automatske rotacije tako što automatski oseća orijentaciju ekrana za prebacivanje između pejzažnog i portretnog režima.


ZenScreen Go ima novi dizajn postolja na preklop koji nudi lako podešavanje nagiba kako bi se osigurali udobni uglovi gledanja. Pored toga, uključuje dva USB Tip-C porta, mini HDMI, te i priključak za slušalice. Utičnica sa navojem od ¼ inča na dnu monitora je kompatibilna sa standardnim postoljima za stativ kako bi se uštedeo prostor na radnoj površini.


ASUS ZenScreen Ink MB14AHD


ASUS ZenScreen Ink MB14AHD je 14-inčni IPS panel koji nudi dodir u 10 tačaka i aktivnu olovku za pisanje. Integrisano postolje omogućava različite scenarije u kancelariji, kod kuće ili na otvorenom. Olovka podržava Microsoft Pen Protocol (MPP) 2.0 i nudi veoma preciznu osetljivost na pritisak od 4096 nivoa i izzetno malo kašnjenje za izvanredna iskustva pisanja.


ASUS BE24ECSNK


ASUS BE24ECSNK je 23,8-inčni Full HD (1920 k 1080) IPS monitor sa integrisanom 2 MP FHD (1920 k 1080) web kamerom i mikrofonom, što ga čini idealnim za video konferencije i učenje na daljinu preko Microsoft Teamsa, Webexa, Google Meeta, Zooma ili neke druge popularne aplikacije. Ugrađena web kamera nudi podešavanja nagiba (-10°, +10°) i okretanja (-135°, +180°), omogućavajući korisnicima da da ostanu u kadru, bez obzira na njihov položaj.BE24ECSNK takođe ima dvostruke mikrofone sa ekskluzivnom tehnologijom za poništavanje buke koju pokreće veštačka inteligencija koja eliminiše skoro svu pozadinu kako bi pružila najbolja komunikacijska iskustva. Pored toga, ugrađena veb kamera uključuje tehnologiju Face Auto Ekposure koja automatski otkriva lica i optimizuje slike za bolje iskustvo video konferencija.


Opsežne opcije povezivanja uključuju DisplayPort-over-USB-C sa napajanjem od 80 vati, DisplayPort ulaz i izlaz za podršku u nizu, HDMI port, RJ45 za žičanu Ethernet vezu, 4-portni USB 3.2 Gen 1 HUB i dva 2- vati stereo zvučnicka. Njegov USB-C port omogućava jednostavno povezivanje sa jednim kablom. Takođe ima 150 mm ergonomsko postolje podesivo po visini sa okretanjem (±180°), zakretanjem (±90°) i nagibom (–5°~ +35°).


Besplatna Adobe Creative Cloud pretplata


Adobe bazirani proizvodi su ključni za kreativni rad u mnogim industrijama. ASUS je ušao u partnerstvo sa Adobeom kako bi omogućio kreativne tokove rada sa renomiranim Creative Cloud paketom aplikacija i usluga. Svaka kupovina ProArt Display PA169CDV, PA348CGV ili OLED PA16DC u odabranim regionima uključuje besplatnu tromesečnu pretplatu na Adobe Creative Cloud (u vrednosti do 238,47 USD). Svaka kupovina ROG Svift 360Hz PG27AKN, ROG Svift OLED PG42UK ili PG48UK, ROG Svift PG32UKKSE, ZenScreen Ink MB14AHD ili ZenScreen Go MB16AVP, ili kupovina ASUS BE24ECSNK besplatnog pod-skripta za ASUS BE24ECSNK u jednom odabranom regionu za Adobe-mont. Ovo omogućava kreatorima pristup preko 20 aplikacija, uključujući Photoshop, Premiere Pro i After Effects, zajedno sa 100 GB skladišta u oblaku. Creative Cloud pretplata se može primeniti na novi ili postojeći nalog i može se iskoristiti preko sajta za registraciju. Period otkupa se završava 15. novembra 2022. Za sve detalje posetite zvaničnu stranicu akcije.

Asus
ROG
monitor
OLED
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
MAJ 2022
Lego Star Wars: The Skywalker Saga
Najveća Lego igra do sada sa solidnih dvadesetak sati zabave... Po količini komedije upakovane u jednu igru, TT Games nadmašio je samog sebe...
Xiaomi 12, 12 Pro
Ofanzivni tandem
Šjaomi sa svakom generacijom cenovno sve više odmiče od onoga što smatramo pristupačnim, pa je tako i sa novim jevim perjanicama, modelima Xiaomi...
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Džangl je masivan
Tab S8 Ultra je uređaj u koji se zaljubljuje na prvi pogled...
Biorobotika, mikrorobotika, nanorobotika
Živi roboti
Neprestana minijaturizacija robota briše granicu izmedu mašina i gradivnih elemenata života...
Intel, AMD, UCIe, Nvidia...
Novi čipovski poredak
S obzirom na stanje u kom se Evropa nalazi u ovom trenutku, jasno je da će „osovine novog svetskog čipovskog poretka” biti SAD i azijske države...
Lenovo Legion 5 (15IAH7), Asus ROG Strix G713RM i Gigabyte Aorus 15 XE4 / 17 XE4
Odnos novca i muzike
Postoje oni koji negiraju opravdanost pojma „gejmerski laptop”, ali mi ipak probasmo četiri nova modela, različitih klasa...
Doživljaji korisnika eUprave
Biće nešto od eSrbije !
Servisi eUprave u Srbiji konstantno se razvijaju, ali ne bez problema, sistemskih nelogičnosti i, na kraju krajeva, dečjih bolesti...
UltraMon 3.4.1 • Dual Monitor Tools 2.8 • MultiMonitorTool 1.96 • DisplayFusion Pro 9.9
Programi za kontrolu višemonitorskog okruženja
Što se tiče programa za kontrolu višemonitorskog okruženja, UltraMon je bio ono što smo smatrali reperom...
Tiny Tina’s Wonderlands
Šest klasa, multiclassing, gomila predmeta i izazovan endgame režim čine ovu igru odličnom zabavom...
Serious Sam: Tormental
„Čak je i fragment mene kul”. Vaistinu Simo, vaistinu!
Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread
Grind za resursima stvara osećaj da se nalazite u nekom 2D izdanju iz serijala Souls...
© 2022 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama