Softver
Vesti
Promo
Otvoren je drugi upisni rok na ITS-u: Iskoristite poslednju priliku za upis na najtraženije IT studije u regionu
Svet kompjutera
25. septembar 2020.

Pred sam početak nove akademske godine stižu odlične vesti za sve buduće brucoše koji se još uvek nisu upisali na fakultet: na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS otvoren je drugi upisni rok za generaciju 2020/21.


Međutim, oni koji žele da upišu IT studije na ITS-u moraće da požure. ITS je već dugo najtraženija škola u kojoj se obrazuju budući IT lideri, pa je već nakon prvog upisnog roka ostalo veoma malo slobodnih mesta.


Stoga, ukoliko želite visoko obrazovanje po svetskim standardima, učenje kroz rad na realnim projektima i znanja koja će vam obezbediti siguran posao i uspešnu karijeru, prijavite se odmah preko njihovog sajta.


Studije nakon kojih čak 92,86% diplomaca postigne uspeh u karijeri


Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije − ITS, koju su osnovale dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i IT-ja – LINKgroup i Comtrade, jedina je obrazovna ustanova u Srbiji koja je, po ugledu na najprestižnije svetske univerzitete i koledže, smeštena u samom srcu najvećeg IT centra na našim prostorima.


Na ovaj način se najbolje prepliću obrazovanje i moderno poslovno okruženje, što pokazuju i veliki uspesi diplomaca ITS-a nakon studiranja.


Čak 92,86% svršenih studenata ITS-a je uspešno, od toga nešto više od 85% njih se zaposlilo u struci i nastavilo da primenjuje stečena znanja i veštine, dok je skoro 8% diplomaca nastavilo svoje studije i dalje profesionalno usavršavanje.


Kompanije u kojima rade studenti ITS-a su neke od najuspešnijih u regionu: Comtrade, Orion telekom, Asseco SEE, Omnicom Solutions, Telenor, Questys Solutions, Performance Technologies, Saga, Mozzart Bet, eFRONT, eGaming Consulting i mnoge druge, dok softverska rešenja koja su kreirali studenti u sklopu završnih radova koriste i institucije kao što su Uprava carina i APR.


ITS je u potpunosti pripremljen za nastavu u uslovima COVID-19 pandemije


ITS je jedna od retkih institucija visokog obrazovanja koja je u potpunosti opremljena za nastavu u uslovima pandemije.


Prostor ITS-a daje mogućnost studentima da uče uz sve propisane mere zaštite, a zahvaljujući petogodišnjem iskustvu u izvođenju onlajn-nastave i podršci kompanije LINKgroup, koja ima više od 15 godina iskustva u obrazovanju na daljinu u neformalnom školovanju, ITS ima potpuno razvijenu infrastrukturu, kao i iskusne nastavnike i saradnike za izvođenje onlajn-nastave.


Pritom, onlajn-nastava na ITS-u, za razliku od one na mnogim drugim visokoškolskim ustanovama, podrazumeva uživo praćenje predavanja, vežbi i konsultacija putem Full HD Live streama i odloženo gledanje iz video-arhive, pristup nastavnim materijalima (udžbenicima, skriptima, zbirkama, praktikumima itd.) u elektronskoj formi, onlajn-testove za proveru stečenog znanja, komunikaciju sa profesorima i kolegama, iOS i Android aplikacije za pristup platformi sa bilo kog mesta i još mnogo toga.


U redovnim uslovima, ITS platforma za softverski podržano učenje koristi se kao dodatni resurs za sticanje znanja, međutim, zahvaljujući razvijenim funkcionalnostima putem nje je moguće potpuno izvođenje nastave onlajn, što se pokazalo i tokom prethodnog vanrednog stanja. Stoga studenti Visoke škole strukovnih studija za IT zaista ne moraju da brinu: nastava će se odvijati po najvišim standardima bez obzira na spoljašnje uslove.


Programi prilagođeni potrebama IT industrije


Baš kao i na najvećim svetskim IT školama i fakultetima, stručni programi na ITS-u usklađeni su sa stalnim razvojem informacionih tehnologija i najnovijim silabusima vodećih IT udruženja. To znači da studenti ove ustanove u svakom trenutku dobijaju najaktuelnija i najrelevantnija znanja koja mogu odmah primeniti na budućem radnom mestu.


Na ITS-u možete birati između 4 programa na osnovnim studijama, koji su u skladu sa svetskim standardima i najvišim zahtevima obrazovanja iz računarskih nauka i donose vam diplomu akreditovanu od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije:


- Informacioni sistemi, na kojima ćete steći znanja iz upravljanja poslovnim informacionim sistemima i postati uspešan lider kada je u pitanju IT biznis;
- Informacione tehnologije, program na kome studenti stiču znanja i veštine za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera;
- Računarska multimedija, gde se studenti pripremaju za kreativnu upotrebu novih tehnologija kroz upoznavanje sa brojnim oblastima – od grafičkog dizajna, preko vizuelnih komunikacija i multimedije, pa sve do dinamičkih principa crtanja, teorije i istorije dizajna;
- Elektronsko poslovanje, koje istovremeno donosi studentima jedinstven spoj specijalizovanih znanja i veština iz savremenog poslovanja i tehničkih znanja programskih alata i baza podataka.


Započnite svoju uspešnu IT karijeru na ITS-u


Za sva preostala mesta na ITS-u održaće se onlajn-testiranje znanja, koje nije eliminacionog karaktera.


Test sadrži osnovna pitanja iz oblasti matematike (ili dizajna, ukoliko upisujete studijski program Računarska multimedija), računarskih tehnologija i engleskog jezika i predstavlja procenu vašeg trenutnog znanja.


Za studije na ITS-u možete konkurisati na veoma jednostavan način:  svoju prijavu možete poslati preko sajta its.edu.rs ili pozivom na broj telefona: 011/40-11-216.


Jedino što je važno jeste da budete brzi jer drugi upisni rok traje samo dok ima slobodnih mesta, a njih je ostalo još veoma malo.

ITS
programiranje
Comtrade
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
SEPTEMBAR 2021
Humankind
Humankind je kompleksna zver, složenija nego Old World i zaguljenija nego Civilization VI sa obe ekspanzije...
AMD Ryzen 5 5600G i ASRock B550 Taichi
Gejmerski survival kit
Novi APU modeli predstavljaju „survival kit” za igrače, da mogu kako-tako da se igraju dok se situacija na tržištu ne normalizuje...
Asus ROG Strix Radeon RX 6600 XT Gaming OC
Brz, hladan, tih... i preskup
Odlična kartica koja bez ikakvih problema izlazi na kraj i sa maksimalno nasviranim zverkama od igara i u rezoluciji od 2,5K...
Gigabyte Aorus 17G KD
Takmičarski laptop
Gejmerski laptop za one kojima u igranju nije bitna puka lepota grafike, niti priča i istraživanje, već - brzina...
Asus ROG Zephyrus M16 (GU603HR)
Više piksela, više akcije
U kućištu koje odgovara standardnom laptopu sa ekranom od 15,6 inča, ovde je upotrebljen WQXGA ekran koji je veći po visini za 11 odsto...
Šesta generacija mlaznih lovačkih aviona
SF u stvarnosti
Avioni koji će uskoro gospodariti nebom podsećaju na nešto iz naučne fantastike...
Novi standard veb-protokola i mnogo više od toga
QUIC i HTTP/3
U proteklih četrdeset godina možda se najmanje menjao HTTP protokol koji je odgovoran za prenos svega onoga što gledamo na vebu...
Nokia X10
Pouzdani 5G srednjak
Nokia X10 je deo programa Android One i ima garantovanu trogodišnju podršku za sistemska i bezbednosna unapređenja...
King’s Bounty II
Taktička dubina, izazovnost i zabava tokom poteznih bitaka i dalje su na očekivano visokom nivou...
Psychonauts 2
Osim kompleksnijeg gejmpleja i „mekših” fazona, igra se od keca prvenstveno razlikuje po spektakularnoj, modernoj grafici...
Diablo II: Resurrected
Igra stvorena za ljubitelje aRPG žanra kojima je Diablo III bio previše šaren...
© 2021 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama