Hardver
Vesti
Najava
1More Dual Driver ANC Pro slušalice
Auralni plezir, aktivna tišina
Miodrag Kuzmanović
2. septembar 2020.

Kompanija 1More ima sedište u San Dijegu (SAD) i specijalizovana je za proizvodnju audio opreme za mobilne uređaje, konkretno, raznih modela žičnih i bežičnih slušalica. Na prostorima Evrope još uvek nisu dovoljno poznati, ali zato smo tu mi da olujom informacija razvejemo maglu medijskog mraka.



Generalno, većina njihovih proizvoda može da se pohvali odličnim odnosom performansi i cene – za relativno razumne novce nude hardver koji biste kod Samsunga ili Sonija platili bar 50% skuplje. Nedavno su nam šaka dopala njihova dva flagship proizvoda, od kojih vam ovom prilikom predstavljamo „klasičniji“ – bežične slušalice u „rajf“ konfiguraciji možda nisu sezonski hit kao prave wireless bubice, ali robusnost, kvalitet zvuka i tona drugih karakteristika itekako im idu u prilog.


1More Dual Driver ANC Pro imaju fleksibilnu silikonsku osnovu koja je otporna na vodu (standard IPX 5) i nagrizajući efekat znoja. Slušalice mogu da se saviju u velikoj meri i uglave u tesni džep ili kesicu za nošenje koja se dobija u paketu. Kad smo već kod paketa, u njemu se nalazi i kablić za punjenje (USB na USB-C 1.0 konektor za punjenje), kao i kolekcija ušnih gumenih navlaka različite veličine. Ovo je nice touch, što bi rekao naš narod, jer nemaju svi ušnu duplju istih dimenzija. Kakve god uši da imate, sigurno ćete naći par gumenih „penetratora“koji će vam savršeno pristajati i eliminisati zazor između gume i kože. Taj zazor je bitan jer slušalice podržavaju ANC (Active Noise Cancellation), ali o tome malo kasnije.


Na fleksibilni, silikonski rajf ovih slušalica nadovezuju se leva i desna osnova od tvrde plastike. U desnoj se nalazi baterija, a u levoj elektronika, konektor za punjenje i tasteri za kontrolu njihovih raznih funkcija. Iz baze obe osnove odvajaju se kablovi sa bubicama, koje imaju namagnetisanu pozadinu, tako da mogu da stoje „zalepljene“ na grudima kada su van ušiju. Ako ste jednom ili više puta izgubili bežične slušalice skidajući ranac ili jureći za autobusom, znaćete da cenite jednostavnu magiju magnetizma... Što se tiče kontrola, na unutrašnjoj strani osnove, onoj koja vam ide do kože vrata, nalaze se volume klackalica i taster za play/skip (i javljanje na telefon/odbijanje poziva), dok na gornjem delu stoje taster za uključivanje/uparivanje, kao i dva tastera za uključivanje specijalnih režima, WNR (Wind Noise Resistance Mode) i ANC.


WNC je interesantna novina koja će dobro poslužiti za bauljanje Beogradom u sezoni košave. Ovaj režim aktivno kompenzuje mikrofoniju i druge neželjene efekte jakog vetra, funkcionišući kao specijalni, namenski vid suzbijanja buke. Drugi režim je klasični ANC, koji može da radi na dva nivoa, slabijem i jačem. ANC nivoa 1 pogodan je za vožnju gradskim prevozom, dok je dvojka isključivo namenjena za sedenje u bučnom okruženju (kafić, avion, teretana, zatvorska spavaonica...). Eksperimenta radi, jednom sam išao od kuće do posla sa ANC-om podešenim na nivo 2 – osećaj je uporediv za lebdenjem kroz nemi film i apsolutno ga ne preporučujem za hodanje po ulici ukoliko ne želite da rizikujete bliski susret sa motornim vozilom. WNR i ANC ne mogu da rade istovremeno, ali za time realno nema potrebe jer se kretanje uz uključeni ANC ne preporučuje.


1More Dual Driver ANC Pro podržavaju Bluetooth 5.0 i LDAC (za Android) i AAC (iOS) standarde. LDAC codec omogućava protok od 990 Kbps preko Bluetooth veze, što znači da konačno ima smisla slušati FLAC muziku na mobilnom telefonu. Na starijim BT standardima, i MP3 kompresovan u 320 Kbps bio je delimični overkill... Kvalitet zvuka je naprosto fantastičan, sa uravnoteženim nivoima za koji se brinu dva drajvera – 13,6 mm dinamički drajver sa titanijum-kompozitnom membranom za niske i srednje frekvencije i balansirani armature drajver za visoke. To rezultira frekvencijskim rasponom od 20 Hz do 40 KHz, što obezbeđuje reprodukciju hi-res audio fajlova koje LDAC kompresuje a BT 5.0 odašilje.


Sledeća dopadljiva karakteristika ovih slušalica je kapacitet baterije, koji omogućava čak 20 sati reprodukcije pri 50% volumea, ili 15 sati uz ANC. Baterija od 160 mili-amper časova napuni se za jedan sat, a za samo deset minuta punjenja dobijate čak tri sata muzike.


Za ove slušalice postoji aplikacija za Android i iOS uz pomoć koje možete da kontrolišete nivo ANC-a (što, naravno, možete i tasterima na slušalicama), i što je važnije, omogućava vam bežičnu nadogradnju firmwarea. U okviru aplikacije možete naći i detaljno uputstvo za korišćenje slušalica.


1More Dual Driver ANC Pro koštaju oko 150 evra i vrede svaki cent te cene – kvalitetni modeli drugih proizvođača sa ovako dobro rešenim ANC-om koštaju značajno više. Kod nas ih još uvek nema u legalnoj prodaji, ali se iskreno nadamo da to neće dugo biti slučaj.




Tip: Bežične slušalice sa aktivnim suzbijanjem buke (ANC)
Masa: 44,6 g
Autonomija: 20 sati (15 sa ANC-om)
Frekvencijski raspon: 20 Hz do 40 KHz
Osnovno: Bluetooth 5.0 (HFP/A2DP/AVRCP), LDAC+AAC, IPX5 standard otpornosti na vodu, USB-C 1.0, baterija 160 mAh
Proizvođač: 1More ( www.1more.com)

1More
slušalice
Android
iOS
Svet kompjutera
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama