Vesti
Promo
Fitpass
Kako iznova pronaći motivaciju za vežbanje?
Svet kompjutera
19. jun 2020.

Mi smo ono što redovno radimo i, po tome, uspeh nije čin nego navika – Aristotel


Složićemo se da su dobre navike preduslov za konstruktivan i produktivan život, ali njihova izgradnja može predstavljati teškoću. Dobra vest je da, kad jednom uspostavite dobru zdravu naviku, nije teško istrajati u njoj.


Jedna od korisnih navika je upravo i vežbanje, a naše psiho-fizičko zdravlje je u direktnoj korelaciji sa aktivnim načinom života.


Od skoro možemo da se vratimo u sportske objekte i nastavimo da treniramo nakon skoro dva meseca provedenih u kući. Bilo da smo nastojali da se rekreiramo u udobrnosti naših domova ili smo odložili trening za posle, potrebna nam je nova specijalna motivacija za pokretanje i vraćanje u rutinu.


Za početak neophodna nam je motivacija, a kako je dobiti, savetuju nas naši poznati fitnes treneri:


Boris Lilić  @borislilic ističe da nakon dva meseca obustave rada, sada je pravi trenutak da se fokusiramo na dobre i zdrave navike:


“Izdvojio bih 5 saveta za sve vas koji trenirate i koji imate želju da se aktivno uključite u trening:


1. Trenirajte minimalno 3 x nedeljno po 30 minuta do sat vremena
2. Spavajte između 6 i 8 sati
3. Organizujte svoju ishranu na dnevnom nivou
4. Definicija ili genetika ne igra ključnu ulogu, KONSTANTNOST u onom sto radite je ta osobina koja ce vas učiniti produktivnijim
5. Definišite svoj cilj u narednih 6 meseci (pomoćiće vam da ne posustanete i ostanete istrajni)”











Aleksandru Ilić  @_strongandmighty motiviše predivan osećaj nakon samog treninga kao i pomisao da radi nešto dobro za sebe: “Za početak, odrediti ciljeve, napraviti plan treninga (samostalno ili uz pomoć trenera), sve to napisati na papir i okačiti na vidno mesto! Zatim pozvati prijatelja za međusobno bodrenje”.

















Marko Spasojević  @marko_spasojevic donosi dobre vesti: “Nakon ovog perioda, ono što svima pada prvo na pamet je da je sav uložen trud propao i da će se teško vratiti staroj formi, ali to zapravo nije tačno. Sigurno ste čuli za izraz „mišićno pamćenje“, što u prevodu znači da ukoliko ste trenirali određen vremenski period, vrlo brzo se nakon ponovne uspostave aktivnosti, telo vraća starom režimu i svakodnevnoj rutini. Ono što je zapravo teško je psihički deo svega i sam dolazak na trening.










Nađite motivaciju u malim stvarima, zadajte sebi male kratkoročne ciljeve. Bilo da je to gubitak određenog broja kilograma za određen vremenski period ili ponovno podizanje željene težine na vežbama… Bitno je napraviti prvi korak. Ono što kasnije dolazi zapravo je ono što vas je držalo motivisanim i pre ovog perioda. Taj neprocenjiv osećaj nakon treninga, izbacivanje negativne energije, povećanje samopouzdanja, povećana produktivnost… Sigurno da je fizički izgled svima prvi motiv za trening, ali ono što dolazi redovnim vežbanjem daleko je više od toga. Već nakon prve serije, bićete zahvalni sebi!”








Motivacija je možda prvi korak, ali je uz sve to neophodna i disciplina, ističe Hana Qasem @hanatrener: “Ja sam od onih koji zagovaraju disciplinu, jer je motivacija kratkotrajna i prolazna. Kako u životu, tako i u treningu, ako imate naviku da dolazite na trening i imate svest da sve što radite, radite u službi svog zdravlja, motivacija vam nije potrebna. Pre nego što postavite nove ciljeve, analizirajte prethodne. U našoj prirodi je da budemo entuzijasti i optimisti, a s tim u vezi budite realni i iskreni prema sebi. Da li ste ikad pomislili da uspešne ljude od neuspešnih deli samo motivacija ili nesto više?”









Dakle, ostaje vam samo da podstaknuti ovim tekstom i savetima, pripremite svoju opremu, izaberete neki od 650 objekata iz FitPass sistema, beskontaktno se čekirajte u nekom od njih putem  QR koda i započnete svoju dobru naviku. Srećno!

FitPass
sport
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama