TEST RUN
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Vladimir PISODOROV
1. decembar 2023.

Sa prvim jesenjim lišćem i nagoveštajem hladnijeg vremena, eto Microsofta i detaljno „preuređenog” Windowsa da nam ulepšaju sumornu svakodnevicu. Ove godine, u pitanju je nadogradnja Jedanaestke, koja je u sufiksu dobila oznaku 23H2. Reč je o najvećem i mogućnostima najbogatijem updateu ove godine, pa smo odlučili da mu posvetimo dužnu pažnju. Kao i uvek, lepota je u oku posmatrača, pa dok će se jednima skup promena činiti trivijalnim, drugi će biti oduševljeni pravcem kojim programeri iz Redmonda „voze” kompoziciju.

Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...

Inteligentni kopilot

Bez obzira na to da li „padate” na hype vezan za veštačku inteligenciju ili vam je svejedno šta se na tom polju dešava, ukoliko koristite Windows 11, AI će postati vaša svakodnevica. Od verzije 23H2, Windows Copilot sastavni je deo svake kopije Windowsa, a naći ćete ga na taskbaru, odmah iza polja Search. U pitanju je novitet o kom smo, ne tako davno, nadugačko i naširoko pisali, a sada konstatujemo da je dostupan i van famoznog Insider prstena. Nažalost, još uvek se nalazi u fazi razvoja, o čemu svedoči i oznaka PRE(release) na komandnoj ikonici, ali je i u ovom obliku Copilot spreman za suočavanje sa širokim narodnim masama.

Kada kliknete na komandnu ikonicu, na desnoj strani desktopa pojaviće se svojevrsni sidebar, mesto sa kog stupate u interakciju sa veštačkom inteligencijom. Od poslednjeg puta kada smo proveravali stanje, AI je naučio nove trikove, pa sada, osim što možete da ga „smarate” raznim pitanjima i „naređujete” mu da pretražuje internet, možete i da mu tražite da napiše programski kôd, obavi generisanje grafičkog sadržaja, napiše esej na zadatu temu, ali i da vam pomogne da podešavate Windows (bolje je reći, da pristupate određenim podešavanjima). Sve još uvek nije dovoljno dobro dokumentovano i predstavljeno „običnim” korisnicima, pa ćete istraživanje o mogućnostima Copilota morati da obavite sami ili da ga bez uvijanja pitate na koje sve načine može da vam pomogne. Moramo da kažemo da se featuresi iz dana u dan uvećavaju, ali pošto sada veliki broj korisnika istovremeno pristupa resursima, Windows Copilot ume da bude prilično lenj i latentan. Pored toga, da biste ga koristili, logično, morate da obezbedite neprekidnu internet konekciju.

Još uvek ne može da se kaže da je u pitanju AI rutina koja će vam pomoći da obavljate baš sve svakodnevne poslove, ali da je koncept zanimljiv - jeste. Koliko ćete uspeti da ga iskoristite, zavisiće od vaših potreba i, prvenstveno, navika. Microsoft ga je zamislio kao zamenu za Cortanu, ali je Windows Copilot već sada daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude. Samim tim što je Copilot dostupan globalno, njegova prednost nad Cortanom raste.

Galerija u File Exploreru

File Explorer je u prethodnom periodu doživeo mnogo promena, a ona najvažnija odnosi se na vizuelni identitet. Iako još uvek nije izgubio legacy recidive, upravljački interfejs peglan je smerom koji bi korisnicima trebalo da omogući utisak da je sistemski fajl-menadžer, barem izgledom, sastavni deo celine. Ne treba zaboraviti ni to da File Explorer sada neodoljivo podseća na internet browsere, a to znači da je omogućen rad sa tabovima, da su na raspolaganju tasteri Back, Forward i Refresh, ali i neka vrsta „adresne linije”, u koju umesto veb-adresa možete da upisujete putanje do fizičkih lokacija fajlova i foldera na lokalnim memorijskim lokacijama. Ispod je smeštena paleta alatki, koja je svedena i odlično se uklapa u look & feel Windowsa 11.

Stvar koju ovog puta posebno ističemo je Galerija, mesto sa kog možete da pristupite svim slikama/fotografijama koje se nalaze na mašini. Automatski se sortiraju prema datumu nastanka, što je predstavljeno vertikalnom trakom na kojoj su upisane godine. Na ovaj deo File Explorera može da se gleda kao na komplemente sa mobilnih uređaja, s tim da ovde postoji i mogućnost da se na listu naknadno dodaju lokacije koje će se uzeti u obzir prilikom skeniranja sadržaja. Na taj način lako može da se „skače” sa, na primer, oblasti na oblast, a tu je i mogućnost da se slike sa mobilnog uređaja automatski bekapuju na OneDrive i postanu dostupne iz galerije. Takođe, postoji i mogućnost da se označene slike rotiraju, ali i da se pošalju na desktop u vidu pozadine. Ukoliko aktivirate Details Pane, na ekranu ćete imati prilike da vidite i dodatne informacije o datotekama (tip, dimenziju, vreme nastanka, veličinu...), ali i funkciji Share.

File Explorer konačno je dobio i mogućnost baratanja kompresovanim datotekama. Tačnije, uz podršku za format ZIP koja postoji odranije, na listi podržanih našli su se i RAR, 7Z, TAR i još desetak drugih. Nažalost, u ovom momentu datoteke iz pomenutih formata moguće je samo raspakivati, dok kreiranje arhiva nije moguće. Dok pomenuto većini korisnika koji samo žele da zavire u preuzeti sadržaj, na primer, sa interneta, neće smetati, podatak da nije podržan rad sa arhivama zaštićenim lozinkom i te kako hoće. To je prilično veliki nedostatak, a iz Microsofta se još uvek ne oglašavaju povodom ovog gafa, sem da će i tako nešto biti moguće uskoro. Na kraju ostaje da se vidi i šta se dešava po pitanju performansi, jer prvi testovi nagoveštavaju da implementirana rutina kaska u odnosu na pojedinačna third party rešenja.

Promene na taskbaru

Microsoft nastavlja s eksperimentisanjem kada je u pitanju taskbar. Nakon što je inicijalno ukinuo mogućnost da se ne obavi grupisanje ikonica na taskbaru, sada ih je ponovo moguće „razjediniti”. To znači da ako, na primer, radite sa više dokumenata u Wordu, svaki će dobiti svoju ikonicu na taskbaru, umesto da budu „sakriveni” pod okriljem samo jedne ikonice. To nije sve, pošto će svaka ikonica biti propraćena odgovarajućim opisom: o kom programu se radi i koji je naziv trenutno otvorenog fajla. Nažalost, ne možete da birate jedno ili drugo, pa „razjedinjene” ikonice uvek idu u paru sa pratećim nazivima. Ono što može da se uradi jeste da se „naredi” automatsko grupisanje sadržaja kada na taskbaru ponestane mesta.

Promene je doživeo i sistem putem kojih nas Windows obaveštava o tome da postoje nepročitane poruke i obaveštenja. Do sada se to obavljalo putem „balončića” u kom je bio upisan broj nepročitanih notifikacija, a sada je na raspolaganju samo zvonce koje će biti obojeno ukoliko postoje novopristigle informacije. Više nećete biti u prilici da vidite koliko notifikacija čeka da bude pročitano, što nije novost koja nas je oduševila.

Na systrtayu se nalazi i tweakovani Volume mixer (možete da ga pozovete i pritiskom na kombinaciju tastera ‘Win-Ctrl-V’), koji nudi mogućnost podešavanja jačine zvuka za svaki od detektovanih izvora zvuka. Recimo, ponaosob možete da podesite jačinu zvuka koji „dopire” iz internet browsera i audio-plejera, u isto vreme menjajući jačinu zvuka u slušalicama. Naravno, ovo ne predstavlja u potpunosti novinu, više modernizaciju postojećeg pristupa.

Na kraju, tu je i novi način putem kog se korisnik obaveštava o prebacivanju između virtuelnih desktopa. Svaki put kada se tako nešto dogodi, iznad taskbara - na sredini, „iskočiće” tooltip u kom će biti upisan naziv virtuelnog desktopa. Prikaz je sitan, animacija koja ga prati nije naročito ubedljiva, pa će se često dešavati da propustite „potpis”.

Kontrola RGB osvetljenja

Ko je, makar teoretski, pokušao da se pozabavi kontrolom RGB osvetljenja, mogao je lično da se uveri kakvo ludilo očekuje korisnike. Jedan od najvećih problema je nepovezanost elemenata sistema, zahvaljujući različitim tipovima kontrolera i periferija. Zbog toga je Microsoft osmislio Dymanic Lighting, novu sekciju u sistemskim podešavanjima, koja bi trebalo da pomiri nepomirljivo i donese red u haos koji vlada. Odlučeno je da se kao vezivno sredstvo iskoristi standard HID LampArray, ali u praksi stvari trenutno ne stoje baš najbolje. Iako su iza projekta stali Logitech, Acer, Asus, Razer i ostale poznate kompanije, tek u narednom periodu može da se očekuje neka hasna od cele ujdurme. Naravno, ostaje pitanje šta će biti sa starim periferijama, naročito kućištima, čije kontrolere će biti teško nadograditi na potreban standard.

Bilo kako bilo, ono što Dynamic Lighning može u ovom momentu prilično je tanko. Na primer, možete da birate intenzitet osvetljenja, a odmah potom i neki od efekata. Njih je u ovom momentu svega pet (šest, ako računamo neprekidan prikaz jedne boje), a to je daleko manje nego što nude kontrolni programi koji dolaze sa pojedinačnim uređajima. Ono što je zanimljivo jeste to da kao boju možete da odaberete onu koja služi za isticanje sadržaja pod Windowsom (Accent), što znači da i na taj način postoji mogućnost uniformisanja. Na jednostavan način moguće je uticati i na način „odmotavanja” efekata (smer „kretanja” svetla, brzina i tako dalje), ali to je sve što je ponuđeno. Iako nam svim duginim bojama treperi čak i podloga za miša, Windows nije uspeo da prepozna nijednu od priključenih periferija, što znači da će Dynamic Lightning od koristi, na početku, biti samo retkim pticama i onima sa skupljim ulaznicama.

Čuvanje podataka

Da Microsoft stvari želi što više da zadrži u okviru porodice, pokazuje i nova aplikacija Windows Backup. U pitanju je interno rešenje programera iz Redmonda, koje bi trebalo da nam omogući da važne podatke uvek držimo na bezbednom. Nažalost, stvari nisu tako jednostavne, pa su načinjeni mnogi ustupci ne bi li mogućnost in the house bekapovanja ugledala svetlost dana. Prvo što treba da se zna jeste to da je podržana metoda ručnog inkrementalnog bekapovanja, a to znači da će Windows osvežavati kopiju onda kada dođe do promene na originalnom sadržaju. Sledeća važna stvar je podatak da ćete sadržaj moći da povučete prilikom (re)instalacije sistema, tako da ćete, u velikoj meri, mašinu zateći u stanju pre havarije. Prethodno rečeno implicira i na to da se čuvanje podataka obavlja „u oblaku”, tačnije, pod skutima servisa OneDrive, te da ovo nije moguće promeniti. In the house metoda = in the house servis na kom će se obaviti skladištenje - nema tu velikog iznenađenja.

Dobra stvar je u tome što u svakom momentu možete da vidite koliko mesta će zauzeti bekap, ali i sa kojim kapacitetom slobodnog prostora raspolažete. Tu je i mogućnost da odaberete šta će se podići „u oblak”, s obzirom na to da su na raspolaganju četiri radne kategorije. Prva je Folders, a iz nje je moguće obaviti bekap slika, dokumenata, video-snimaka i sadržaja sačuvanog na desktopu. Ono što nije dobro je to da sve mora da se nalazi u sistemskim direktorijumima, odnosno, da na listu nije moguće postavljati direktorijume po sopstvenom nahođenju. Ni u ostalim sekcijama nije bolja situacija, a to znači da se većina sadržaja preuzima automatski i da tek ponekad korisnik ima mogućnost da obavi njegovo tweakovanje.

Stvar koja nam se dopala je to da je Windows Backup „vezan” za Microsoft Store, što znači da će sve aplikacije koje ste preuzeli iz Prodavnice automatski biti vraćene na svoje mesto. Kada je u pitanju ručno instaliran sadržaj, na svojim mestima će se naći samo ikonice aplikacija, a klikom na njih iniciraćete njihovo preuzimanje i instalaciju. Dalje, Windows Backup može da sačuva lozinke za bežične konekcije koje koristite, brojna podešavanja Windowsa i tako dalje. Sve je, dakle, prilično ustrojeno i vezano je za OneDrive za koji, besplatno, dobijate svega pet gigabajta skladišnog prostora, a to neće biti dovoljno. Ode ruka u džep još jednom...

Paint živi

Prvi Prozori svetlost kroz svoja stakla pustili su 20. novembra 1985. godine. Od tada se mnogo toga promenilo, ali jedna stvar je konstantna - šta mislite koja? Program za crtanje i jednostavnu grafičku obradu - Paint, bio je deo svakog Windowsa i menjao se veoma malo. Da se razumemo, ni novine koje su sada predstavljene nisu za padanje u nesvest, ali, eto, valja ih staviti na papir. Pre svega, Paint je nakon bolnih osam godina konačno dobio podršku za Dark temu, a upravljački interfejs u potpunosti je usklađen sa „modernim dizajnom”, kako to volimo da kažemo. Padajući meni preuzeo je look & feel Windowsa 11, skraćen je, a odmah ispod njega nalazi se paleta alatki na kojoj su „parkirane” gotovo sve mogućnosti koje Paint ima. Ne očekujte spektakularne mogućnosti, naročito kada je „bojadisanje” u pitanju, mada ovde moramo da pomenemo mogućnost korišćenja layera. I zumiranje sadržaja sada se obavlja jednostavnije, jer je dodeljena funkcija preciznija. Za one koji bi da se uhvate u koštac s obradom fotografija, tu je veštačka inteligencija koja će pomoći da se objekti sa fotografija „iseku” jednim klikom miša, to jest, da se obavi uklanjanje pozadine. Akcija se ne obavlja hirurškom preciznošću, pa ćete kreacije dobijene na ovaj način morati ručno da dorađujete.

Sekcija Home

Nakon što pritisnete kombinaciju tastera ‘Win-I’, obrećete se u sekciji sa podešavanjima. Tu se, tehnički, ništa nije promenilo, ali jeste na polju onog što će vas inicijalno dočekati. To je nova sekcija Home, čiji sadržaj se prioritetno prikazuje na ekranu, a donosi informacije koje korisniku mogu da budu od velikog značaja. Naročito onima manje sviklim. Sadržaj je segmentiran i to tako da prikazuje sedam celina, u kojima se nalaze podešavanja koja se najčešće koriste. Recimo, ovde se nalazi izdvojen segment Bluetooth, iz kog ne samo da možete da prekinete konekciju, već da vidite sve uređaje koje trenutno koriste, ali i da obavite dodavanje novih. Bez obzira na to da li se povezuju na ovaj ili neki drugi način. Tu su, potom, prečice za personalizovanje izgleda Prozora - za brzu promenu desktop „tapeta” i prebacivanje između tema, ali i sekcija koju je Microsoft namenio za manipulaciju Office 365 sadržajem. Bez obzira na to da li koristite ovaj paket ili ne, bićete u prilici da „uživate” u sadržaju vezanom za njega.

Prethodno rečeno je sve što se ovog momenta nalazi na meniju, a kada će se ostatak sadržaja pojaviti (rekli smo da je podržano sedam celina) zavisi samo od navika i potreba korisnika. Naime, sekcija Home dinamički će se prilagođavati nakon što „snimi” način na koji korisnik barata sistemom. Ono što bude najpotrebnije biće istaknuto, ali voleli bismo da nam je ipak ostavljena mogućnost ručne kontrole sadržaja. Ovako, na početku ćemo morati da se mučimo da pronađemo podrazumevana podešavanja, put do resursa koje nudi aplikacija Xbox ili, recimo, uvida u skladišni prostor „u oblaku”. Windows će tek nakon što detektuje pristup ovim sekcijama obaviti njihovo inkorporiranje u Home. Sve deluje dosta nategnuto...

Prodavnica
i neispunjena obećanja

Ako ste pomislili da se priča o veštačkoj inteligenciji završava sa Copilotom, prevarili ste se. AI je put pronašao i do Microsoft Storea, pod čijim skutima se nalazi nova kategorija - AI Hub. Već pretpostavljate, ali da potvrdimo da se radi o ognjištu oko kog će se okupljati AI alatke dostupne za preuzimanje i korišćenje. Očigledno je da su u Microsoftu odlučili da ozbiljno odigraju na kartu veštačke inteligencije, ali i da se na ovome ne zaustave. AI će se koristiti i za „generisanje” opisa dostupnih aplikacija, gde će se kao izvor koristiti komentari korisnika. Za potonje će, očigledno, biti potrebno neko vreme da zaživi i tokom trajanja testa nismo primetili da veštačka inteligencija preuzima ulogu recenzenta.

Kad smo već kod stvari koje će tek da postanu dostupne, valja napomenuti da su programeri obećali skoru nadogradnju Snipping Toola, koji će dobiti mogućnost brzog prebacivanja (nakon što pritisnete kombinaciju tasteta ‘Win-Shift-S’) između „hvatanja” screenshotova i kreiranja video-snimaka. Isto tako, na meniju će biti i odabir da li po obavljenoj akciji skačete do Painta ili Clipchampa, kako biste obavili obradu pre snimanja na hard-disk. Ovo, zapravo, može da predstavlja vrlo koristan i zanimljiv dodatak, samo da programeri nađu vremena da ga implementiraju. Ne zaboravite da se o ovome priča već neko vreme, ali i da su programeri obećali da ćemo u kompletu dobiti i mogućnost „pametnog” obavljanja akcije, uz pomoć svojevrsnog asistenta.

Servis će biti gotov i kada su vidžeti u pitanju, nadamo se do kraja godine. Ovo je jedna od mogućnosti Jedaneastke koja se najmanje koristi, a za to je zaslužan i Microsoft koji od samog starta nije tačno znao šta želi da postigne sa njom. Ono što će biti dodato je mogućnost da korisnik obavi rearanžiranje layouta po kom se pojavljuju informacije, bilo da su u pitanju sami vidžeti ili vesti. Ono što je možda još bitnije jeste podatak da će MSN u potpunosti moći da se ukloni iz miksa. Vremena do kraja godine je malo, a vidžeti, kao vidžeti, i dalje ostaju slepo crevo Windowsa 11 koju niko ne posećuje.

Kusur

Pored gomile ispravljenih bagova, zapušenih bezbednosnih rupa i ostalih nedostataka, tu su i sitnice koje će mnogima proleteti „ispod radara”. Recimo, Notepad će automatski „pamtiti” sadržaj svih otvorenih tabova, pa kada ponovo budete pokrenuli aplikaciju, postaviće ga na ekran. Ovo ne znači da se sadržaj snima u klasičnom obliku - to ćete morati da obavite ručno, ali iz memorije neće biti izbačen sve dok vi to uradite zatvaranjem tab(ov)a (čak ni po restartovanju mašine). Na ovaj način, nećete ni morati da snimate sadržaj na hard-disk, osim ako ne nameravate kasnije da ga koristite na nekom drugom mestu.

Oni koji koriste blagodeti funkcije Windows spotlight, na raspolaganje su dobili novi upravljački interfejs koji se na ekran poziva tako što se desnim tasterom miša klikne na komandnu ikonicu na desktopu. Uz mogućnost da pročitate nešto više o fotografiji, „ostavite lajk” ili iskoristite mogućnost preduzimanja neke od podrazumevanih akcija (na primer, da se lokacija pokaže na mapi, da zatražite još fotografija...), na raspolaganju je i brza izmena desktop pozadina, odabirom neke od četiri ponuđene fotografije. Predstavljene su thumbnailovima, koji su „parkirani” prvi vrhu radne forme.

23H2 donosi i mogućnost prikaza HDR sadržaja u vidu wallpapera. Akcija se obavlja automatski i bez posete sekciji sa podešavanjima, a to znači da prilikom odabira slike koja sadrži HDR „potpis”, automatski će se obaviti prilagođavanje prikaza. Naravno, da bi sve ovo bilo moguće, morate da imate monitor koji ima sposobnost prikazivanja HDR sadržaja.

Poslednja novina koju ćemo pomenuti obradovaće korisnike olovke, koji tokom rada vole da „pišu” po ekranu. Do sada nije bilo moguće direktno upisivati tekst u za to predviđena polja, već je akciju bilo potrebno obaviti u posebnom panelu, pa tek nakon toga sadržaj kopirati u polje za tekst. Dodatni korak je odstranjen i upisivanje teksta sada je moguće obaviti na neposredan način.

• • •

Utisak je da je Microsoft ovogodišnjom nadogradnjom Jedanaestke pred korisnike stavio mnogo toga, ali i da je otvorio mnogo novih poglavlja. Zbog toga nam se čini da je 23H2 nedovršen i da većina predstavljenih noviteta zahteva još mnogo rada kako bi mogli da ih nazovemo konačnim i upotrebljivim. Programeri se, opet, „rasplinjavaju” na više strana i jednostavno ne uspevaju da postignu sve što im menadžment diktira. Bez obzira na to, Windows 11 nastavlja da raste i pitanje je da li ćemo do kraja njegovog života biti u prilici da ugledamo zaokruženu celinu ili ćemo, kao u slučaju Desetke, na nove Prozore gledati kao na blago nadograđenu verziju starih.

Na kraju, ostaje da razrešimo još jednu dilemu, onu vezanu za legacy delove Windowsa koji povremeno izbijaju na površinu. Ne pominjemo ih zbog toga razloga što mislimo da narušavaju funkcionalnost operativnog sistema, naprotiv, mnoge stvari još uvek obavljamo koristeći Control Panel i ostale sekcije za podešavanje, već kritikujemo Microsoft koji nikako da stavi tačku na „i” i upravljački interfejs izjednači i po horizontali i po vertikali. Ne radi se ni o čemu drugom! Zamislite vojsku u kojoj pripadnici nose različite uniforme, eto takav utisak Windows 11 ostavlja i nakon updatea 23H2.


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
MART 2024
Helldivers 2
Ako ste fan timskih pucačina, a pogotovo „Starship Troopersa”, ova igra se ne propuštaU svojoj najboljoj varijanti, co-opu sa četiri igrača, H...
Nvidia GeForce RTX 4080 Super
Super (ni)je super
Pred kraj 2022. godine Nvidia je predstavila, još uvek aktuelnu, generaciju GeForce kartica zasnovanu na grafičkim procesorima generacije Ada, nazv...
Asus Zenbook Duo (2024) UX8406MA
Ovde je da ostane?
U proteklih nekoliko godina, predstavili smo verovatno sve modele Asusovog veoma specifičnog prenosnog računara pod nazivom Zenbook Duo. Od modela ...
Priform Recuva 1.53 • UndeleteMyFiles Pro 3.1 • MyRecover 3.6 • EaseUS Data Recovery Wizard 17.0 • Stellar Data Recovery 11.0 • Wise Data Recovery 6.1.6
Besplatni programi za povraćaj podataka
Piriformova Recuva odoleva konkurenciji i godinama, mada zub vremena počinje da ostavlja tragoveEaseUS Data Recovery Wizard nema premca kada je u pit...
Honor Magic V2
Što tanje , to bolje
Honor Magic V2 ostaće upamćen kao malo inženjersko čudo, prekretnica u dizajnu preklopnih telefonaUmesto uveliko lansiranog Snapdragona 8 Gen 3, i...
Samsung Galaxy S24
Bratić Simon
Osim dimenzija, ekranske rezolucije i kapaciteta baterije, uređaj je, praktično, istovetan modelu Galaxy S24+
Sadašnjost i budućnost kompanije Qualcomm
Između proseka i nebesa
Qualcomm je pre oko pet godina bio vrednija kompanija od Nvidie, dok danas vredi nešto manje od desetine vrednosti konkurentaDigitalna šasija je obj...
Misije, progami i tehnologije koje ćemo pratiti tokom 2024. godine
Svemir, avioni i AI
Svake godine koristimo „spor početak” za sumiranje utisaka o dešavanjima iz prethodnih dvanaest meseci, kao i pokušaj predviđanja uspeha zani...
Čipovi su začin
U toku je velika migracija tehnologije i ljudi sa Tajvana u Japan, što se, naravno, ne dešava slučajno
Palworld
Simulacija preživljavanja, craftovanja i manipulacije živuljkama, koju iz milošte definišu kao „Pokémon with guns”Palworld je besplatno dostu...
Tekken 8
Kulminacija nekoliko decenija serijala i sadržajno najbogatiji Tekken do sadaIgra, prosto, kipi od količine sadržaja, bilo onog za solo igranje, le...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama