TEST PLAY
Crash Team Rumble
Vladimir PISODOROV
1. avgust 2023.

Očekivali smo sve, ali da ćemo Crasha videti u klasičnom, timskom online „napucavanju”, zaista nismo. Upravo to je ono što vas očekuje u Crash Team Rumble, igri u kojoj su „četiri protiv četiri” borbe sve i svja, a odvijaju se u prepoznatljivom okruženju koje svi toliko volimo.

Likovi su podeljeni u tri kategorije, koje im ujedno određuju i ulogu na terenu

Zaplet je očekivan, barem kada je u pitanju činjenica da je tokom mečeva potrebno sakupljati Wumpa voćkice i prenositi ih do „banke”, gde se obavlja njihovo skladištenje. Na „terenu” su uvek suprotstavljena dva tima i svaki se sastoji od četiri člana, dok je pobednik onaj koji prvi sakupi dve hiljade voćkica. Na raspolaganju je roster od osam poznatih likova iz serijala Crash Bandicoot, među kojima su Crash, Coco, Dingodile, Cortex... Likovi su podeljeni u tri kategorije (Scorer, Blocker, Booster), koje im ujedno određuju i ulogu na terenu. Na primer, Crash je Scorer, a to znači da može da ponese više voćkica od ostalih, okretniji je i zadužen je za postizanje poena. Blockeri, kao što je Dingodile, služe kao zaštita Scorerima, a koriste se i za onemogućavanje protivnika u postizanju poena. Konačno, tu su i Boosteri (jedna od njih je Coco), koji predstavljaju svojevrsnu podršku timu, a zbog svoje izdržljivosti najviše se koriste za zauzimanje dragulja, specijalnih polja koja donose bonuse prilikom prenošenja voćkica u „banku”. Pored njih, na raspolaganju su i relikvije, koje se prenose do portala koji omogućavaju korišćenje specijalnih predmeta tokom borbi. Recimo, možete da se „pretvorite” u loptu koja će rušiti sve pred sobom, da pozovete vanzemaljce u pomoć, da aktivirate Aku Aku masku... Likovi mogu da koriste i specijalne moći - biljku ljudožderku koja napada protivnike, frižider koji obnavlja izgubljeni health... a njih možete da birate pre početka partije.

Okršaji se odvijaju na osam mapa, čiji je dizajn jedna od najvećih prednosti igre. Ovde možete da očekujete sve: od „sravnjene” scenografije, do poprišta koja predstavljaju Crash Bandicoot nivoe „u malom” i šire se po vertikali.

Manu predstavlja podatak da je na raspolaganju, zapravo, samo jedan igrački režim, a to su online multiplayer okršaji. Sesije mogu da budu zatvorene, ako kanite da se prljite sa prijateljima, ili one za ranking, kada će matchmaking rutina brzo da vas upari sa ostalim igračima. Podržano je međuplatformsko igranje, igrači nisu u deficitu i slobodno možemo da kažemo da se mečevi jedan na drugi nadovezuju kao na traci. Na spisku režima nalazi se i offline obračun sa botovima, ali tu ne dobijate mogućnost napretka koji je jako važan. Nije u pitanju samo „otključavanje” kozmetičkih dodataka koji su totalno otkačeni i verovatno jedni od najboljih koje smo videli u igrama iz žanra, već i samih likova, baš kao i pomenutih specijalnih moći. Na početku, na raspolaganju su samo tri lika, po jedan iz svake klase, dok ćete ostale morati da „otključate” i, pritom, da se pošteno oznojite. Isto važi i za specijalne moći, a to znači da ćete na početku biti u podređenom položaju i da vas očekuje ozbiljan grind.

Ipak, trud vam neće toliko teško pasti, s obzirom na to da su partije izuzetno dinamične i ekstremno zanimljive. Opet, u prvi plan ističemo mape koje će vas naterati da iskorišćavate specifičnosti likova, ali i da dobro planirate strategiju. Bez zauzimanja „draguljastih” polja i sakupljanja relikvija nećete daleko stići, a kako je toga svestan i protivnik, očekuje vas borba do poslednje Wumpa voćkice.

Nažalost, Crash Team Rumble neće zaokupirati igrače na način na koji su to autori želeli, jer se pre radi o dodatku koji je mogao da bude deo neke od igara iz serijala Crash, nego o samostalnom izdanju. Samo jedan igrački režim više je nego nedovoljan da vas zaokupi na duže vreme, pa čak i uz činjenicu da imate zbog čega da igrate (mislimo na „otključavanje” dodatnog sadržaja). To je, zaista, šteta, s obzirom na to da posle svake odigrane partije želite da pokrenete još jednu i da tokom igre uživate u neobičnom miksu akcije i strategije.

Potrebno: PlayStation 4 / Xbox One

Poželjno: PlayStation 5 / Xbox Series X

Ova igra je: timska online strateška platforma

Platforma: Xbox One/SXS, PlayStation 4/5

Veličina: 6 GB

Studio: Toys for Bob

Izdavač: Activision

Adresa: i.sk.rs/359236

PEGI: 7

75

Naš video: i.sk.rs/359241


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama