TEST PLAY
LEGO Brawls
Miodrag KUZMANOVIĆ
1. oktobar 2022.

Tri godine nakon premijere na platformi Apple Arcade, LEGO Brawls je izdat i na ostalim „nosačima zvuka”. Tamo ste mogli mufte da ga igrate u sklopu mesečne pretplate, ali sada, na disku, memorijskoj kartici ili digitalno, košta čak četrdeset evra. Eto prvog, za mnoge nepremostivog, kamena spoticanja.

Gameplay LEGO Brawlsa je toliko bazičan i priprost da će brzo i lako dosaditi svakome, osim predškolskoj deci

Ovo je jednostavna tabačina prilagođena deci, koja po formi veoma podseća na igre iz serijala Super Smash Bros. za Nintendove konzole. Može da se igra solo ili timski, u društvu još troje saigrača, ali samo dvoje mogu istovremeno da igraju na jednoj konzoli i to samo u okviru jednog režima (svi protiv svih). Ta činjenica je, nažalost, čini neupotrebljivom za dečje žurke i rođendane, za koje bi bila kao stvorena. Igranje u četvoročlanom timu zahteva više konzola i slanje kôdova za uparivanje, što je krajnje neelegantno i, takođe, predstavlja smaranje za decu.

Kad sam rekao da je LEGO Brawls jednostavan, mislio sam da je GIGA jednostavan. Vaša LEGO figurica u 2D okruženju može da trči, skače, udara i sakuplja razbacane power-upove. I to je sve. U svakoj partiji učestvuje osam igrača (ili AI botova), što stvara neviđenu gužvu na ekranu. Izraz „ne znam gde udaram” dobija potpuno novo značenje u prosečnoj partiji LEGO Brawlsa, jer od efekata, pirotehnike i specijalki ponekad zaista nećete moći da skontate ko pije, a ko plaća.

Osnovni režim igranja je online multiplayer, kom pristupate preko prve opcije na osnovnom ekranu, BRAWLS. Mečmejking je automatski, a igra podržava crossplay s drugim platformama, mada je (bar na PlayStationu) možete ograničiti na sistem sopstvene konzole ako vam taj pluralizam ne odgovara. Dok čekate da se partija popuni igračima, možete da glasate za sledeću mapu, čime ujedno birate i tip meča. Igra podržava free-for-all tabanje, neku pojednostavljenu vrstu dominationa i još nekoliko vrlo jednostavnih, što timskih, što individualnih režima. Mape imaju tematski lajtmotiv, od Ninjago settinga, preko srednjeg veka, pa do Divljeg zapada i drugih epoha, a svaka donosi jedinstvene power-upove. Konji na kojima jašete preko protivnika na Divljem zapadu na futurističkoj mapi su zamenjeni borbenim vozilima i slično. Ulazak u partiju i izlazak iz nje krajnje su prosti, bez obzira na tip meča, ali vam je i kontrola nad njegovim izborom minimalna (u multiplayeru), jer zavisi od ishoda glasanja.

Ako želite da se kooperativno igrate na jednoj konzoli, ograničeni ste na jednog partnera i free-for-all režim, u okviru kog možete da definišete broj života, uključujete ili isključujete botove i birate jednu od četiri mape. Sve to ćete brzo izgustirati ako se igrate s detetom u lokalu, nakon čega vam preostaje prelazak na online tabanje, gde dominiraju likovi koji znaju šta rade. Ako imate klinca koji je navikao da pobeđuje, pripremite se na finu dozu frustracije.

Gameplay LEGO Brawlsa je toliko bazičan i priprost, da će brzo i lako dosaditi svakome osim predškolskoj deci. Igru sam testirao na uzorku moje osmogodišnje ćerke i njenog društva, koje je nakon početnog oduševljenja blesavim power-upovima brzo izgubilo interesovanje za igru i vratilo se na Fall Guys. Super Smash Bros Ultimate na Switchu nema taj problem, to su u stanju da igraju satima. Da sam umesto fraj review kopije ovo platio četrdeset evra, škrgut zuba bi čuli i na Mesecu...

Motivaciju klincima može da predstavlja sistem otključavanja novih LEGO figurica i dodataka za njih. Figurica ima oko dve stotine, a igra ima i jednostavan construction kit, u kom od delova možete da sastavljate sopstvene figurice. Izbor delova nema nikakvih reperkusija na gejmplej, već se svodi na čistu kozmetiku, ali unikatna figurica može da doprinese lakšem snalaženju u gunguli u koju se pretvara svaka prosečna partija.

Ne mogu da verujem da ovo pišem, ali bih mnogo više voleo da je LEGO Brawls freemium igra koja se finansira mikrotransakcijama. Četrdeset evra je previše za ovako nešto.

Potrebno: Core i5-4430 / FX-6300, 4 GB RAM, GeForce GTX 960 2 GB / Radeon R7 370 2 GB, Windows 10 64-bit

 

Ova igra je: tabačina u stilu Super Smash Bros

Platforma: Windows, PlayStation 4/5, Xbox Series X/S, Switch

Veličina: 5 GB (PC) / 2 GB (Switch)

Studio: Red Games Co.

Izdavač: LEGO Games

Adresa: www.legobrawlsgame.com

PEGI: 7

52

Naš video: i.sk.rs/358720


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama