Tekstovi sa našim videom
Tekstovi sa našim videom
TEST PLAY
Krut: The Mythic Wings
Nikola JEVREMOVIĆ
1. avgust 2022.

Ako mislite da su članovi redakcije toliko infantilni da zbijaju sugestivne šale na osnovu naziva ove igre... potpuno ste u pravu! Kako bi u redovima koji slede izbegli „smehotrese” u kojima je pred Krutim veliki izazov, te mora da ostane čvrst i nepokolebljiv, u nastavku ćemo mu tepati Birdman.

Krut jemlitav

The Mythic Wings baziran je na (grozno) animiranom tajlandskom filmu „The Himmaphan Warriors” iz 2018. godine. Inspirisan mitologijom jugoistočne Azije, pripoveda o junačkim delima jednog garuda ratnika (hindu polu-bog, čovekoliki orao). Priča počinje kada armija kamenih ogra napadne njegovu rodnu grudu. Elitna jedinica Birdmana daje sve od sebe da im se suprotstavi, ali bezuspešno. Pretekao je samo jedan, koji se, teško ranjen, budi na mističnom ostrvu Himmaphan. Tamo nailazi na svog davno izgubljenog sunarodnika koji ga šalje u potragu za Srebrnim krilima, magičnim artifaktom koji će mu trajno vratiti moć letenja i dati snagu da pobedi mrskog okupatora. Međutim, pre nego li se domogne krila, mora da od četiri velika bossa na ostrvu zasluži moći vetra, zemlje, vatre i vode.

Sve ovo saznajemo mukotrpnim čitanjem smrtno dosadnih dijaloga iz uvoda igre. Oni su tu da pruže potporu za generičku platformsku tabačinu kojoj fali i platformi i tabačine. Ima svega šest nivoa i svaki ima identičnu strukturu. Na sredini je jedan, na kraju drugi, nešto zaguljeniji boss. Između je, mahom, prazan prostor. Bez šale, iako developeri navode da je Birdman hack & slash, redovno se dešava da trčite nivoom dobrih desetak sekundi, a da se ne pojavi ništa što biste hackovali ili slashovali.

Standardni protivnici satkani su od istog kova i sve ih mlatite na istu foru. Ako lete i ispaljuju projektile, blagovremeno skačete i vitlate mačem. Ukoliko su na zemlji, izmičete se od započetog napada, kako biste im se našli iza leđa, odakle ih častite komboom. Postupak ponavljate dokle god se neprijatelj mrda. Sa svakim palim dušmanom, puni se power skala iz koje crpite snagu specijalnih udaraca, a koji su vam potrebni za kombo. Kombinovanje napada abnormalno je komplikovano, ali imate sreće što smo mi tu da vam ovo razjasnimo. Prvo ide par običnih, pa onda jedan specijalni. Za one jače, potrebno je pre specijalnog dodati još jedan običan i tako do besvesti... Ako se skala napuni do kraja, možete privremeno da otključate moć krila. Tada letite i ispaljujete projektile. Za prelaženje nivoa to nije neophodno, pa se valja pričuvati za bossa.

Ono što je kod Birdmana kudikamo zanimljivo je blaga taktičnost checkpoint sistema. Nije dovoljno da se samo zapljunete, već morate orbovima koji ste prikupili od palih protivnika da platite njihovo otključavanje. Na istom mestu možete i da budžite lika u nekoliko kategorija, bilo da vam treba više snage, dodatni kombo, da pojačate opšti health ili dopunite postojeći. Takođe, možete sebi da obezbedite dodatni život. To je korisno, jer su protivnici, a naročito bossovi, prilično jaki. Kada vas do kraja umlate, morate na početak nivoa, što smara dozlaboga. Čorbu ume da zabiberi i grafika. Iako solidno izgleda, često nije jasno da li je projektil koji pada deo pozadinske scenografije ili zaista preti. Isto važi i za platformu na koju (možda) treba skočiti. Konačno, levelovanje sposobnosti često je zahtevalo da se rizikuje, protrči pored jednog checkpointa, kako bi se sačuvao keš za onaj naredni. Da, srednji boss u tom slučaju ume da bude kritičan, ali nema se kud, sa samo šest praznjikavih nivoa, malo je prilika za veće prikupljanje.

„Šta je, bre, ovo, nečiji seminarski rad?” - odzvanjalo je tokom tričava 3-4 sata, koliko je bilo potrebno da se igra pređe. Kako se ispostavilo, verovatno jeste, jer je u odjavnoj špici, međ’ developerima, naveden Rangist Univerzitet u Bangkoku. Stoga, Krut ipak nećemo oboriti, ali ga sigurno ne bismo platili osam evrića, koliko je na Steamu.

Potrebno: Core i5-4690K / FX-8320, 8 GB RAM, GeForce GTX 760 / Radeon HD 7950, Windows 8

Ova igra je:
hack & slash platforma

Platforma: Windows

Veličina: 2 GB

Studio: RSU Horizon, Good Job Multimedia, Pixel Perfex

Izdavač: Blowfish Studios

Adresa: www.blowfishstudios.com

PEGI: nema

54


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama