TEST JOY
Asus ROG Delta S Core
Osnovni fantom
Danilo LUKINOVIĆ
1. jul 2022.

Ujanuarskom broju (i.sk.rs/30542) opisali smo nesvakidašnji headset Asusove podružnice ROG. Koliko tip uređaja kao što je headset dozvoljava, ovaj model je nesvakidašnji. Drugačiji oblik školjki koji ne remeti funkcionalnost, ukrašen retro programabilnom mrežom lampica, a sve to zaokruženo je odličnim Essence drajverima i internim DAC-om i pojačalom. Kako je navedena kombinacija, očekivano, papreno skupa, mora da postoji protivteža. Asus ROG Delta S Core je, u skladu sa sufiksom, pošten i direktan proizvod, bez dodatne opreme i osvetljenja, ali je i intrigantan. Mistika ovog „fantoma” proizilazi iz činjenice da u trenutku pisanja teksta nije postojao nigde, ni u internet prodavnicama, niti na sajtu samog proizvođača.

Iako se radi o osnovnom modelu, to je osnovni ROG Delta S, tako da je zadržao porodični izgled i kvalitet izrade, umesto RGB osvetljenja ili retro mreže tačkica, ovde imamo samo „republikanske parole” ispisane u kontraefektu na školjkama i crvene detalje (nosači školjki, logotip i mrežica na unutrašnjosti jastučića. Ovaj headset, zato, ne ispušta zvuke kada se školjke rotiraju, a u pakovanju dolazi i dodatni set jastučića koji, za razliku od osnovnih, koji su presvučeni veštačkom kožom, preko sunđera imaju sintetičko platno koje bolje diše. Headset teži svega 278 grama i ne zamara pri višečasovnom korišćenju, a čak ni „kožni” jastučići ne izazivaju preterano znojenje.

Osnovni kabl sa četvoropolnim 3,5-milimetarskim konektorom dugačak je 1,5 metara, što je znatno duže od većine konkurenata. Ovo omogućava korisniku da se udobno i ležerno igra na većoj distanci od uređaja sa kojim je povezan, bez bojazni da će iščupati kabl i bez krivljenja vrata i kičme. Produžni kabl, dužine jedan metar, račva se u dva zasebna mini-konektora za povezivanje sa računarom.

Isti Asus Essence zvučnici, prečnika 50 milimetara, predstavljaju osnovu i ovog modela. Kvalitet zvuka je odličan, sa jasnom i ubedljivom separacijom tonova i bez prenaglašenih niskih tonova (koji su prisutni i jasni), što je boljka većine igračkih headseta. Nismo primetili nikakva izobličenja pri slušanju, ali će vam zvuk pomeriti ganglije, ako ga „otpanjite” do maksimuma. Komande se nalaze na levoj školjki, što je bolje rešenje od kontrolne jedinice, jer smanjuje rizik od oštećenja i ne vuče kabl. Nažalost, potenciometar za kontrolu jačine zvuka je previše krut, sa dosta praznog hoda, pa predlažemo držanje blizu maksimuma i kontrolu jačine u operativnom sistemu i/ili programu ili igri. Osim kontrole zvuka, na headsetu je prisutan samo još klizni prekidač za isključivanje mikrofona. Nosač mikrofona je odvojiv i dovoljno fleksibilan, ali i dalje čvrst. Kvalitet je sasvim upotrebljiv za igranje, ali za eventualni striming ili podkast „karijeru”, valja uložiti u zasebno rešenje.

Asus ROG Delta S Core je familijarno kvalitetan uređaj sa familijarno odličnim Essence zvučnicima, bez bilo kakve dodatne opreme koja bi povećala cenu. Sa druge strane, ovo nije osnovni headset, već osnovni Delta S, pa čak i u slučaju da je dvostruko jeftiniji od Delta S Animate, to izađe na oko 120 evra.

Senzor: optički, maks. rezolucija 14000 tpi

Broj tastera: 7 + scroll

Ostalo: Razer mehanički prekidači druge generacije sa planiranim radnim vekom od 60 miliona klikova, mogućnost izmene funkcije tastera, podešavanja odziva, rezolucije, brzine skrola, Hypershift, Razer HyperSpeed Wireless/Bluetooth veza

Proizvođač:
Razer (www.razer.com)

Kontakt: ComputerLand (computerlandshop.rs)

Osnovno: Asus Essence zvučnici prečnika 50 mm, frekventni opseg
20-40000 Hz,
osetljivost 100 dB, impedansa 32 oma,
masa 430 grama

Mikrofon: unidirekcioni, osetljivost -40 dB, frekventni opseg
100-10000 Hz

Ostalo: izmenjivi jastučići školjki slušalica, produžni kabl sa dva 3,5 mm konektora, odvojiv mikrofon

Proizvođač:
Asus (asus.com)


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama