TEST DRIVE
Lenovo Legion 5 (15IAH7), Asus ROG Strix G713RM i Gigabyte Aorus 15 XE4 / 17 XE4
Odnos novca i muzike
Tihomir STANČEVIĆ
1. maj 2022.

Postoje oni koji negiraju opravdanost pojma „gejmerski laptop”. Kao, nema igranja bez desktopa (ili konzole). Činjenica jeste da se u takmičarskom igranju (e-sports) retko koriste prenosni računari, ali je činjenica i to da tehnologija napreduje, da postoje brojni prenosni računari sa moćnim grafičkim čipovima i ekranima sa visokim osvežavanjem i, najvažnije, takvi laptopi se prodaju. Nama je uvek zanimljivo da ih isprobamo, naročito kada donose nešto novo, ili konceptualno, ili tehnološki. Najnoviji grafički čip? Može! Najbrži mobilni procesor? Može! Pred nama je nekoliko novih modela. Nećemo ih direktno porediti, jer nisu svi u istoj klasi (rezultati u tabelama sve govore), već ćemo ih, jednostavno, predstaviti jedan za drugim.

Postoje oni koji negiraju opravdanost pojma „gejmerski laptop”, ali mi ipak probasmo četiri nova modela, različitih klasa...

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Ova serija iz Lenova postoji već nekoliko godina, u nepromenjenoj fizičkoj formi, a menjaju se samo „iznutrice”. Ovogodišnji model dolazi osvežen Intelovim procesorima 12. generacije i na raspolaganju je, naravno, u više konfiguracija. Mi smo na test dobili prilično slabašan model u odnosu na druge konfiguracije u seriji, ali to je možda i dobro, kako bismo videli šta se dobija za novac koji je mnogima i maksimum onoga što sebi mogu da priušte.

Fizički, odlika Legion 5 modela jeste monolitnost crnog kućišta sa specifičnošću u vidu šarke koja poklopac sa ekranom nosi oko dva centimetra uvučeno u odnosu na zadnju ivicu. Taj ispust koji ostaje pozadi sadrži velike izduvne otvore, a između njih je skup najvažnijih priključaka. Da ne detaljišemo ovde, raspored priključaka može da se vidi u specifikaciji, ali reći ćemo samo da je ovo, po našem mišljenju, idealan raspored i izbor priključaka koji možemo da zamislimo: ništa ne nedostaje, a raspored je veoma logičan - na zadnjoj strani je ono što ćete ređe menjati, na bokovima je ono što treba da vam bude lakše dostupno. Posebno nam se dopada postojanje dva USB-C priključka sa leve strane, kao i činjenica da su oba uvek slobodna, jer se za napajanje koristi namenski priključak za kabl koji dolazi sa „cigle” (ispravljača).

Tastatura je veoma dobra, osvetljena (belo ili raznobojno, u zavisnosti od modela), sa kursorskim tasterima pune veličine izdvojenim iz bloka ostalih tastera. Tačped je velik i kvalitetan, postavljen kako treba, na sredini alfanumeričkog dela tastature, a ne na sredini kućišta.

Ekranski panel FHD rezolucije izrađen je u HADS tehnologiji (pandan IPS-u), sa dobrim rasponom boja, osvetljajem, kontrastom i uglovima vidljivosti. Brzina odziva tačaka mogla bi biti veća, ali je zato vertikalno osvežavanje slike 165 herca, uz prilagodljivo usklađivanje (adaptive sync) sa izvorom slike.

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Konkretan model Legion 5 laptopa koji nam je stigao na test, kao što rekosmo, nije u baš najjačoj konfiguraciji. Odlični Intel Core i5-12500H svakako nije „usko grlo”, 16 gigabajta radne DDR5 memorije je takođe OK, ali RTX 3050 Ti Mobile GPU grafički čip je u donjem rangu aktuelne GeForce generacije, a najveća zamerka ovom konkretnom modelu je NVMe SSD od samo 256 gigabajta, i to ne naročito brz.

U praksi, prva investicija u ovaj laptop bila bi zamena (ili dodavanje) SSD-a. Takođe, osvežavanje slike od 165 herca je nedostižno u jakim, aktuelnim igračkim naslovima, a igranje u rezoluciji višoj od one koju podržava ugrađeni ekran je teže izvodljivo.

Ipak, Legion 5 nam se dopada kao nenametljiv igrački laptop, bez previše pompeznosti, koji lagano „prolazi” kao poslovna ili programerska mašina, bez velikih kompromisa (ako ne računamo mali SSD kod ovog konkretnog modela).

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Kao što znamo, Asusovi ROG Strix prenosni računari predstavljaju „niži” deo ponude ovog proizvođača, pošto „viši” predstavljaju beskompromisni Strix Scar modeli, od kojih smo mnoge do sada predstavili, a poslednji pre samo mesec dana (i.sk.rs/30983). „Obični” Strix gejmerski laptopi manje su „napucani”, manje nametljivi, uz poneki kompromis i u hardveru.

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Sivo kućište obiluje teksturama i perforacijama, uz obavezan ROG logotip na poklopcu. Tastatura je možda malo mekša nego što bismo mi voleli, ali kvalitetna, uz izdvojene kursorske tastere, ali koji, ipak, nisu pune veličine. „Specijalitet” Asusa je i pet dodatnih tastera iznad glavnog bloka, za kontrolu jačine zvuka, isključivanje kamere, podešavanje rashladnog profila i pozivanje Armoury Crate upravljačkog softvera. RGB osvetljenje tastera podešava se za svaki od njih pojedinačno, uz gomilu efekata i mogućnost snimanja profila. Ispod prednje ivice laptopa je i Aura Sync Lightbar, koji se podešava softverski. Ova svetleća štangla osvetljava samo podlogu ispod laptopa, tako da ne smeta korisniku.

Sa leve strane su dva USB-A priključka i ulaz za slušalice. Svi ostali priključci su pozadi, između izduvnih otvora, i nisu brojni, mada je dobro što postoje dva (uvek slobodna) USB-C porta. Izduvni otvori su i pozadi i na bokovima, a usisna rešetka je sa donje strane. Šarke su i kod ovog modela uvučene oko dva centimetra u odnosu na zadnju ivicu, a u tom delu preostalog prostora iza ekrana, kako i kod drugih Strix modela, nalazi se plastični uložak sa „ROG” natpisom koji može da bude druge boje ili možete da odštampate sopstveni na 3D štampaču.

Model sa ekranom od 17,3 inča ima IPS panel FHD rezolucije, sa vertikalnim osvežavanjem od čak 300 herca. Ostale karakteristike ekrana takođe su odlične, pa čak i u pogledu raspona boja koje može da prikaže, što nije čest slučaj kod gejmerskih laptopa, ali jeste odlika ovog modela, kao i malopre pomenutog Legiona.

G713RM je prvi laptop koji nam dolazi sa AMD-ovim procesorom iz Rembrandt serije, sa Zen 3+ i RDNA2 arhitekturom čipova i podrškom za DDR5 module, a izrađen je u litografiji od šest nanometara. Procesori ove serije dolaze u običnoj i energetski štedljivoj verziji. Ovde imamo moćni osmojezgarni Ryzen 7 6800H. Efikasnost (n)ovog modela sasvim je jasna iz brzinskih testova, a i sasvim vidljiva u praksi. Što se tiče grafičkog dela čipa, za koji AMD tvrdi da je dvostruko brži od prethodne generacije, isprobaćemo ga kada stigne neki laptop bez dodatnog GPU-a.

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Strix G17 je dobro opremljen što se tiče memorije i skladišnog uređaja. Mogućnosti povezivanja su najmodernije: Ethernet brzine 2,5 Gigabita u sekundi i tropojasna Wi-Fi 6E bežična veza.

Model koji smo probali bio je sa grafičkim procesorom Nvidia GeForce RTX 3060 Mobile GPU. Od ranije znamo šta ovaj GPU može, ali ćemo ponoviti. U FHD rezoluciji RTX 3060 pruža glatko igranje sa najvišim podešavanjima u igrama, dok u akcionim naslovima može i da dostigne magičnu brojku frejmova u sekundi koju može da prikaže ovaj monitor. Igranje u WQHD (2,5K, 1440p) rezoluciji (sa spoljnim monitorom) sasvim je moguće, pa čak i UHD (4K, 2160p) rezolucija nije nedostižna. U odnosu na RTX 3050 Ti u pomenutom Legionu, ovaj GPU je oko 60 odsto brži.

Gigabyte Aorus 15 XE4 / 17 XE4

Najnovija serija Aorus laptopa dolazi sa ekranima od 15,6 ili 17,3 inča, pri čemu model od 15,6 inča može da bude WQHD rezolucije sa osvežavanjem od 165 herca ili FHD rezolucije sa osvežavanjem od čak 360 herca, dok model od 17,3 inča dolazi samo u toj drugoj varijanti. Gigabyte je odlučio da u sve modele ugrađuje isti procesor Intelove 12. generacije, Core i7-12700H. Što se tiče grafike, na raspolaganju su RTX 3060, RTX 3070 Ti i RTX 3080 Ti.

Mi smo testirali dva modela u konfiguracijama koje možete da vidite u specifikaciji, oba sa ugrađenom Nvidia GeForce 3070 Ti Mobile GPU grafikom. Sem razlike u veličini i rezoluciji ekrana, ostale razlike ova dva modela su minimalne (na primer, u rasporedu priključaka). Priključaka ima dovoljno, s tim što Aorus 15 ima drugi USB-C port, sa mogućnošću korišćenja kao DisplayPort, dok veći model umesto toga ima mini-DisplayPort.

Gigabyte Aorus 15 XE4 / 17 XE4

Gigabyte tvrdi da ovaj laptop ima sve što je potrebno profesionalnim igračima, ali videćemo kako će biti prihvaćen. Kao i Legion, Aorus ne pokušava da preteranim „mahanjem rukama” skrene pažnju na to šta predstavlja. Ipak, sem samog brenda, tj. logotipa na poklopcu, „odaju” ga ozbiljni izduvni otvori na zadnjoj strani, crvena lajsna između njih, kao i RGB osvetljenje tastature.

Tastatura je vrhunskog kvaliteta, sa Anti-Ghostingom i N-Key Rolloverom. Moguće je definisati makro za svaki od tastera, a podrazumeva se i podešavanje boja pojedinačnih tastera i razni efekti. Kursorske strelice su pune veličine, ali „uglavljene” između desnog tastera ’Shift’ i nule u numeričkom setu tastera..

Obe varijante ekrana (WQHD i FHD, 165 i 300 herca) dolaze iz Sharpa. U pitanju su paneli sa varijantom IPS tehnologije, odličnih karakteristika. Za vrhunske karakteristike nedostaje samo malo veći raspon boja, ali kada se setimo šta sve postoji na tržištu (na primer, TN paneli sa rasponom boja od 45 odsto NTSC spektra), 72 odsto NTSC spektra ne zvuči tako loše.

Uz pomenuti CPU i GPU, za dobre performanse zaslužno je i 16 gigabajta memorije. Međutim, Gigabyte verovatno smatra da DDR5 „ne vredi tih para”, tj. da bi previše uticala na cenu, a nedovoljno na performanse. SSD je kapaciteta (skoro) jednog terabajta, što je optimalno. Mogućnosti povezivanja su, međutim, „po najnovijoj modi”: Ethernet brzine 2,5 gigabita u sekundi i tropojasni Wi-Fi 6E.

Gigabyte Aorus 15 XE4 / 17 XE4

Performanse koje pruža RTX 3070 Ti u mobilnoj varijanti sasvim opravdavaju upotrebu ekrana sa visokim osvežavanjem. Ovaj GPU se odlično snalazi i u 1440p, a sasvim dobro i u 4K rezoluciji. Aorus 15/17 je svakako odličan laptop.

• • •

Zajedničko za sve ove prenosne računare jeste to da proizvođači na sve moguće načine pokušavaju da reše odnos efikasnosti hlađenja i proizvedene buke. Kada rade „punom parom”, sva četiri modela znaju da budu prilično bučna. Međutim, ako ih ne „mučite” previše i izaberete umereniji rashladni profil, buka se drastično smanjuje.

Raspon cena ovih modela je prilično širok i to nije ništa čudno; još jednom dolazimo do prastare izreke o proporcionalnom odnosu novca i muzike.

GALERIJA

 

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Gigabyte Aorus 15 XE4

Gigabyte Aorus 17 XE4

Maxon Cinebench

R23 CPU [10 min, pts]

14334

14370

13138

13442

R15 CPU [pts]

2263

2323

2634

2741

R15 OpenGL [fps]

206,86

153,90

205,41

207,75

MaxxMem2 [MB/s]

Kopiranje/čitanje/pisanje

36714 / 30557 / 46182

35069 / 30714 / 36846

21755 / 30165 / 43442

39490 / 28531 / 42802

CrystalDiskMark 8 [MB/s]

SSD, sekvencijalno čit./pis.

3270 / 855

3616 / 3506

7028 / 4983

7028 / 4978

OctaneBench 2020.1.5

Total Score

170,06

277,01

400,39

390,61

 

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Gigabyte Aorus 15 XE4

Gigabyte Aorus 17 XE4

Igre, 1080p [min-avg-max fps]

Horizon Zero Dawn (DX12, Ultimate)

31 / 68 / 122

41 / 91 / 153

49 / 100 / 166

61 / 106 / 173

Deus Ex: Mankind Divided (DX12, Ultra)

48 / 60 / 76

66 / 83 / 105

66 / 101 / 129

77 / 103 / 131

Shadow of Tomb R. (DX12, Highest)

58 / 77 / 127

86 / 109 / 158

102 / 135 / 200

114 / 138 / 161

Crysis Remastered (Very High)

3 / 60 / 185

3 / 94 / 216

3 / 104 / 205

3 / 106 / 212

Far Cry 5 (Ultra, HD Textures Pack)

81 / 92 / 107

92 / 116 / 143

101 / 130 / 156

108 /134 / 158

Igre, 1440p [min-avg-max fps]

Horizon Zero Dawn (DX12, Ultimate)

26 / 54 / 139

31 / 75 / 149

49 / 83 / 144

40 / 89 / 154

Deus Ex: Mankind Divided (DX12, Ultra)

34 / 42 / 53

48 / 60 / 75

61 / 80 / 101

81 / 103 / 134

Shadow of Tomb R. (DX12, Highest)

46 / 56 / 78

67 / 82 / 115

89 / 109 / 154

87 / 107 / 151

Crysis Remastered (Very High)

3 / 38 / 165

3 / 61 / 160

3 / 75 / 184

3 / 74 / 200

Far Cry 5 (Ultra, HD Textures Pack)

57 / 63 / 71

74 / 90 / 105

89 / 111 / 130

94 / 110 / 127

Igre, 2160p [min-avg-max fps]

Horizon Zero Dawn (DX12, Ultimate)

-

34 / 44 / 66

32 / 52 / 92

32 / 53 / 96

Deus Ex: Mankind Divided (DX12, Ultra)

-

28 / 34 / 43

36 / 44 / 55

36 / 44 / 55

Shadow of Tomb R. (DX12, Highest)

-

44 / 50 / 66

57 / 67 / 88

56 / 66 / 88

Crysis Remastered (Very High)

3 / 19 / 162

3 / 32 / 154

3 / 40 / 175

3 / 40 / 180

Far Cry 5 (Ultra, HD Textures Pack)

-

41 / 48 / 56

55 / 60 / 67

53 / 60 / 68

 

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Asus ROG Strix G17 (G713RM)

Gigabyte Aorus 15 XE4

Gigabyte Aorus 17 XE4

Unigine testovi [min-avg-max fps]

Valley (1080p, Ultra)

37 / 124 / 233

36 / 156 / 242

49 / 195 / 320

40 / 194 / 317

Valley (1440p, Ultra)

36 / 77 / 135

45 / 120 / 221

38 / 150 / 260

30 / 150 / 280

Heaven (1080p, Ultra)

31 / 137 / 266

51 / 219 / 429

33 / 263 / 460

32 / 267 / 462

Heaven (1440p, Ultra)

27 / 76 / 144

38 / 120 / 229

42 / 158 / 293

41 / 159 / 296

Superposition 1080p High

46 / 55 / 69

73 / 89 / 109

95 / 115 / 152

94 / 115 / 156

Superposition 1080p Extreme

19 / 24 / 29

30 / 38 / 49

41 / 53 / 65

41 / 53 / 68

Superposition 4K Optimized

28 / 33 / 41

45 / 53 / 65

57 / 69 / 84

57 / 69 / 84

Lenovo Legion 5 (15IAH7)

Procesor: Intel Core i5-12500H, maks. 4,5/3,3 GHz (P/E), 12 (4P+8E) fizičkih jezgara (16 logičkih), keš 18 MB L3 + 9 MB l2, 10 nm, TDP 45-115 W

Memorija: 16 GB (2 × 8), DDR5, 4800 MHz (SK Hynix)

Ekran: 15,6 inča (395 mm), 1920 × 1080 px (16:9), IPS (HADS), 8 bita, 100% sRGB,
300 cd/m2, kontrast 1000:1, vreme odziva 8 ms, uglovi vidljivosti 170°/170°,
anti-glare, 165 Hz (BOE)

Grafika: Intel Iris Xe Graphics (80 EU) + Nvidia GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU,
4 GB GDDR6, 95 W

Skladište: SSD, NVMe, PCI-E 4.0, 256 GB (Union Memory)

Mreža: Ethernet 1 Gbit/s (Realtek), Wi-Fi 6 (802.11ax) + Bluetooth 5 (Realtek)

Priključci (položaj): USB-C (Thunderbolt 4), USB-C (with DisplayPort) (levo); RJ45 LAN, USB-C 3.2, HDMI 2.1, 2 × USB-A 3.1 (pozadi); USB-A 3.1, camera on/off, audio-kombo (desno)

Audio/video: stereo zvučnici, HD kamera, mikrofoni

Ostalo: belo osvetljenje tastature

Napajanje: baterija 60 Wh, „cigla” 230 W

Dimenzije i masa: 359 × 262 × 20 mm / 2,4 kg

Proizvođač: Lenovo (lenovo.com)

Asus ROG Strix G713RM

Procesor: AMD Ryzen 7 6800H, 3,2 GHz (boost 4,7 GHz),
8 fizičkih jezgara (16 logičkih), 16 MB keš, 6 nm, TDP 45 W

Memorija: 16 GB (2 × 8), DDR5, 4800 MHz (Samsung)

Ekran: 17,3 inča (439 mm), 1920 × 1080 px (16:9), IPS (ADS), 8 bita, 100% RGB, 300 cd/m2, kontrast 1.000:1, vreme odziva 9 ms, uglovi vidljivosti 170°/170°, anti-glare,
360 Hz (BOE)

Grafika: AMD Radeon 680M + Nvidia GeForce RTX 3060 Laptop GPU,
6 GB GDDR6, 115+25 W

Skladište: SSD, NVMe, PCI-E 4.0, 960 GB (Micron)

Mreža: Ethernet 2,5 Gbit/s (Realtek), Wi-Fi 6E (802.11ax)
+ Bluetooth 5 (MediaTek MT7922)

Priključci (položaj): 2 × USB-A 3.1, audio-kombo (levo); RJ45 LAN,
HDMI 2.0b, USB-C 3.2 (with DisplayPort), USB-C 3.2 (pozadi)

Audio/video: FHD kamera, mikrofoni, stereo zvučnici, Dolby Atmos

Ostalo: RGB osvetljenje tastature + Aura Sync Light Bar

Napajanje: baterija 90 Wh, „cigla” 240 W

Dimenzije i masa: 395 × 282 × 28,3 mm / 2,9 kg

Proizvođač: Asus (asus.com)

Kontakt: KimTec (kimtec.rs)

Gigabyte Aorus 15 XE4 i 17 XE4

Procesor: Intel Core i7-12700H, maks. 4,7/3,5 GHz (P/E),
14 (6P+8E) fizičkih jezgara (20 logičkih), 24 MB keš, 10 nm, TDP 35/45/115 W

Memorija: 16 GB (2 × 8), DDR4, 3200 MHz (Crucial)

Ekran (Aorus 15): 15,6 inča (395 mm), 2560 × 1440 px (16:9), IPS, 8 bita,
72% NTSC, 300 cd/m2, kontrast 1.000:1, vreme odziva 5 ms,
uglovi vidljivosti 178°/178°, anti-glare, 165 Hz (Innolux)

Ekran (Aorus 17): 17,3 inča (439 mm), 1920 × 1080 px (16:9), IPS, 8 bita, 72% NTSC, 300 cd/m2, kontrast 1.000:1, vreme odziva 5 ms, uglovi vidljivosti 178°/178°, anti-glare, 300 Hz (Sharp)

Grafika: Intel UHD Graphics + Nvidia GeForce RTX 3070 Ti Laptop GPU, 8 GB GDDR6, 130 W

Skladište: SSD, NVMe, PCIe 4.0, 960 GB (ESR01TBMFCT-E8GBTOEM4)

Mreža: Ethernet 2,5 Gbit/s (Realtek), Wi-Fi 6E (802.11ax) + Bluetooth 5 (Intel AX210)

Priključci (Aorus 15, položaj): HDMI 2.1, USB-C (with DisplayPort), audio-kombo, USB-A 3.2 (levo); USB-C (Thunderbolt 4), RJ45 LAN (desno)

Priključci (Aorus 17, položaj): RJ45 LAN, HDMI 2.1, mini-DisplayPort, USB-A 3.2 (levo); USB-C (Thunderbolt 4), USB-A 3.2, audio-kombo (desno)

Audio/video: stereo zvučnici, HD kamera, mikrofoni

Ostalo: RGB osvetljenje tastature

Napajanje: baterija 99 Wh, „cigla” 240 W

Dimenzije i masa (Aorus 15): 360 × 244 × 24 mm / 2,4 kg

Dimenzije i masa (Aorus 17): 398 × 254 × 27 mm / 2,7 kg

Proizvođač: Gigabyte (gigabyte.rs)


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama