TEST PLAY
MLB The Show 22
Vladimir PISODOROV
1. maj 2022.

Sećate li se prošlogodišnjeg izdanja igre i podatka da je MLB The Show prestao da bude Sonyjeva ekskluziva, te da su u njoj mogli da uživaju i „kutijaši”? San Diego Studio otišao je korak dalje, pa MLB The Show 22 mogu da igraju i vlasnici Switcha! Neverovatan uspeh za sportski serijal koji je do juče leteo „ispod radara” i bio jedan od retkih koji je iz sezone u sezonu postajao sve bolji.

U noćnim mečevima, u „moj stadion” okruženju moći će da uživaju isključivo vlasnici next-gen konzola

Pošto smo već krenuli s novitetima, na coveru se ovog puta nalazi Shohei Ohtani, dok su tim u žiži Anđeli is Los Anđelesa. S obzirom na to da igra fercera i na Nintendovoj vremešnoj konzoli, te da podrška za igračke konzole prethodne generacije još uvek nije odbačena, next-gen ekskluzivno ludilo moraćemo da sačekamo barem još jednu godinu. Podrška za rezoluciju 4K postoji, ali i framerate od 60, ne i 120, sličica u sekundi. Sve više mislimo da će ovo drugo ostati samo sanak pusti i tu ne mislimo samo na MLB, već na igre za devetu generaciju konzola, generalno. Međutim, čini nam se da grafička rešenja ni milimetar nisu napredovala i da je na delu ceđenje suve drenovine kada je vizuelni doživljaj u pitanju.

MLB The Show 22 ukupno je 17. poglavlje ovog serijala, a ove godine odlučili smo da ga testiramo na konzoli Xbox Series X. Lani smo pohvalili autore za način na koji je izvedena podrška za Sonyjev kontroler DualSense, a ove smo hteli da vidimo kako se igra nosi sa trenutkom kada perkovi iz ove kategorije nisu dostupni. Baš kao i prošlog puta, MLB: The Show 22 je od prvog dana besplatan za sve pretplatnike servisa Game Pass, a ako ne računamo Konamijev eBaseball, u pitanju je jedina preostala simulacija bejzbola na tržištu. Nažalost, R.B.I. Baseball otišao je u zasluženu penziju.

Jedna od važnijih novina direktno je vezana za prošlogodišnji feature - mogućnost da možete da „sazidate” sopstveni hram bejzbola. Kao što smo rekli, zasmetao nam je izostanak smene dana i noći, pa je to ovog puta ispravljeno. Nažalost, u noćnim mečevima moći će da uživaju isključivo vlasnici next-gen konzola, dok one iz prohujalih vremena očekuje status kvo. Sledeća stvar je tandem novih komentatora - Jon Sciambi i Chris Singleton, koji nije uneo potrebnu živost, pa je komentar, ne toliko „nategnut”, koliko monoton. Prava šteta, s obzirom na to da su momci uložili ogroman napor i snimili preko 350 sati sadržaja, te da je glasom „podvučeno” oko 45 hiljada rečenica. Neverovatan podatak!

Ono što je dugo najavljivano konačno je preskočilo granicu Sonyjevih konzola, pa MLB The Show 22 možete da igrate gde god vam to padne na pamet, a da ne razmišljate o gubitku napretka i snimljenih pozicija. To znači da sezonu možete da započnete, recimo, na PlayStationu 5, nastavite je na Xbox Oneu, a završite na Switchu. Sve u društvu prijatelja, uz jedini preduslov da postoji aktivna internet konekcija. Na polju igračkih režima, relativno velika novina očekuje vas u komplementu The March to October, koji više nije ograničen samo na jednu sezonu. Kada su u pitanju legende sporta, njih je sada preko 150 i sviđa nam se što autori konstantno insistiraju na dodavanju novih igrača. Ove godine pridružili su nam se: Randy Johnson, Mike Mussina, Ryan Howard, Chase Utley, Dontrelle Willis, Joe Mauer...

Uz gomilu tweakova „ispod haube”, koje verovatno neće primetiti ni oni najverniji fanovi serijala, MLB The Show 22 predstavlja inkrementalni pomak u odnosu na prošlogodišnju verziju. Čini nam se da sve poprima obrise „klizanja” serijala NBA 2K i to nam se uopšte ne dopada. San Diego Studio ozbiljno mora da poradi na implementaciji next-gen grafičkih rešenja i izađe sa novim igračkim režimima koji će otresti prašinu sa postojećih. Ovo je druga godina zaredom kako se sadržaj samo polira, a bojimo se da će se trend nastaviti i ubuduće. „Akvizicija” Switcha ukazuje na tako nešto. Nije nam se svidelo ni to što je igra stigla sa neuobičajeno mnogo bagova, ali i ni to što postoje problemi prlikom online igranja.

Potrebno: Xbox One, PlayStation 4, Switch

Poželjno: Xbox Series X/S, PlayStation 5, Switch

Ova igra je: simulacija bejzbola

Platforma: Xbox One/SXS, PlayStation 4/5, Switch

Veličina: 69 GB

Studio: San Diego Studio

Izdavač: Sony Interactive Entertainment

Adresa: theshow.com

PEGI: 3

77


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama