PHONE ZONE
Today Weather
Vladimir PISODOROV
1. januar 2022.

Postoje dva problema vezana za korišćenje aplikacija koje služe za prikazivanje vremenske prognoze. Prvi je način i obim prikaza informacija, a drugi je servis (tačnije, njegova pouzdanost) koji je iskorišćen za preuzimanje informacija. Today Weather ih rešava oba i slobodno možemo da kažemo da je u pitanju jedna od najboljih alatki iz ove klase.

Ono što nas je iznenadilo je to da su programeri obezbedili podršku za čak 22 weather servisa. Šta to za vas znači u praksi? Pa, to da ukoliko smatrate da odabrani servis ne nudi verodostojne podatke, uvek možete da se prebacite na neki drugi, treći, četvrti..., sve dok ne pronađete onaj kojem ćete pokloniti poverenje. Sledeća stvar je ubav prikaz informacija, kojim dominiraju stilizovane slike vremenskih prilika koje vladaju napolju. Tu se vidi i trenutna i minimalna temperatura, baš kao i kratak opis očekivanih prilika u ostatku dana. Nešto više informacija možete da potražite ispod osnovnog prikaza, a ima ih toliko da bi im pozavideli i organizatori nekog sajma meteorologije. Tu je subjektivni osećaj toplote/hladnoće, vlažnost vazduha, indeks UV zračenja, vazdušni pritisak... Na raspolaganju je i razumljiv prikaz promene vremenskih prilika po satima, kod kog naročito moramo da pohvalimo postojanje predviđanja o pravcu i intenzitetu duvanja vetra, potom, grafikon promene očekivanih temperatura po danima, a na kraju i grafikon očekivanog kvaliteta vazduha za naredni period. Inače, intenzitet duvanja vetra posebno je naglašen animacijom, koja se nalazi odmah ispod prikaza mesečevih mena i vremena kada Sunce izlazi i zalazi.

Već samo po sebi, ovo je dovoljno da saznate ama baš sve što može da vas zanima o vremenskim prilikama, ali autori se ovde nisu zaustavili. Na samom dnu radne forme smeštena je sekcija Radar koja, pretpostavljate, nudi uvid u radarske snimke, sa mogućnošću animacije prikazanog sadržaja. Ovde stvari možete da posmatrate na globalnom nivou, a ne samo za lokaciju na kojoj se trenutno nalazite, dok je najveće iznenađenje to što niste ograničeni samo na praćenje kretanja oblačne mase. Na identičan način može da se posmatra predviđena promena temperature, „ruže vetrova”, indeks UV zračenja, kvalitet vazduha i takozvana tačka rose.

Naravno, aplikacija je povezana i sa centrima za izdavanje upozorenja o vremenskim neprilikama, kod kojih je zanimljivo to što nakon pritiska prstom dobijate pojašnjenje na srpskom jeziku. Iz sekcije sa podešavanjima „u sitna crevca” možete da podešavate šta će se sve od podataka prikazivati, koji će biti vremenski interval za osvežavanje podataka, ali i način na koji ćete primati obaveštenja. Ukoliko ne želite reklame, a hteli biste pristup svim funkcijama, budite spremni da izdvojite 849 dinara za registraciju.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 22 MB

Cena: besplatno • Adresa: todayweather.co


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama