DOMAĆA SCENA
Predstavljamo
Helbiz
1. januar 2022.

Koncept kompanije je „sve u jednom kliku”, od mobilnosti, preko hrane do zabave, a sve ovo ima samo jedan zajednički imenitelj, održivost.

Helbiz ONE

Kompaniju Helbiz osnovao je Salvatore Palella, nakon što je u Los Anđelesu video prve električne trotinete i uvideo njihov potencijal za kretanje po gradu, kao jedan vid gradskog prevoza. Kompanija je osnovana 2015. godine u Njujorku. Glavni cilj je razvoj i primena mobilne platforme i povezane mreže transportnih vozila nove generacije na električni pogon: mopeda, bicikala i električnih trotineta, koji imaju pozitivan uticaj na održivost saobraćaja i zagađenje u gradu.

Kompanija Helbiz u Italiji se smatra začetnikom sistema deljenja vozila za električnu mikromobilnost, a usluga korišćenja električnih trotineta prvi put je pokrenuta 18. oktobra 2018. godine u Milanu, otvarajući put regulisanju korišćenja ovih vozila i usvajanju nacionalne uredbe o mikromobilnosti 2019. godine.

Helbiz ONE-S

Dalji razvoj podrazumevao je otvaranje sedišta visokotehnološkog predstavništva kompanije, a za koje je 2019. godine odabran Beograd . O tome koliko je kompanija Helbiz posvećena tehnološkom razvoju brenda, najbolje svedoči podatak da je čak i danas jedina kompanija sa sopstvenim odeljenjem za informacione tehnologije. Deo tima ovde radi na korisničkoj aplikaciji i svim ostalim aspektima koji se odnose na korisnike, dok je drugi deo posvećen istraživanju i razvoju, a pored ostalog, bavi se razvojem potpuno novih funkcija proizvoda i trendova na polju mikromobilnosti.

Godina 2020. predstavlja prekretnicu za kompaniju Helbiz: potpisala je ugovor o preuzimanju kompanije MiMoto i tako je stvoren integrisani ekosistem Helbiz, koji svojim korisnicima nudi tri različite vrste vozila, kao i mogućnost izbora idealnog vozila u zavisnosti od potrebe za kretanjem.

U junu 2021. godine uspostavljena je saradnja sa Pininfarinom, međunarodno poznatom dizajnerskom kućom i simbolom italijanskog stila u svetu, kao i sa MT Distribution, kompanijom iz italijanske „Doline motora” koja je lider u dizajnu i razvoju rešenja mikromobilnosti, što je prepoznato širom sveta na polju urbane električne mobilnosti, zahvaljujući kompletnoj ponudi električnih skutera, električnih bicikala, električnih trotineta, dodatne opreme i rezervnih delova. U prvoj fazi, fokus je na trotinetima koji se koriste u sistemu e-sharinga, zatim na onima namenjenim prodaji kupcima, što označava širenje poslovanja kompanije Helbiz u cilju integrisanja sistema e-sharinga sa direktnom prodajom.

Takođe, 2021. godina važna je i zbog lansiranja nove poslovne linije: Helbiz Kitchen, najveće međunarodne virtuelne kuhinje razvijene sa ciljem da unese revoluciju u oblasti dostave hrane, kako na polju gastronomije, tako i na polju poručivanja i dostave. Svako ko pristupi aplikaciji Helbiz odabirom ikone „Hrana” može, u jednoj transakciji i jednoj dostavi, istovremeno izvršiti porudžbinu sa šest različitih vrsta menija i dobiti poručenu hranu brzo uz pomoć Helbiz batlera, koji se, pored dostave električnim trotinetima, brinu i o tome da obezbede vrhunsko restoransko iskustvo.


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama