Tekstovi sa našim videom
Tekstovi sa našim videom
TEST PLAY
Hot Wheels Unleashed
Vladimir PISODOROV
1. novembar 2021.

Američka kompanija Mattel davne 1968. godine pokrenula je proizvodnju takozvanih die-cast igračaka. Automobilčići su tokom godina iz kalupa izlazili kao sa trake, a zahvaljujući tome što su se modeli oslanjali na originalni dizajn, Hot Wheels familija proizvoda dostigla je legendarni status.

U igri su i neke otkačene kreacije, poput automobila- hamburgera, Betmobila ili De Loreana

U italijanskom Milestoneu došli su na sjajnu ideju da čitav univerzum prebace u digitalni svet i na taj način mlađim naraštajima bar na taj način dočaraju zbog čega se oko čitave priče podigla prašina. Naravno, ovo nije prvi poduhvat ovog tipa, ali je jedan od najkvalitetnijih.

U osnovi, u pitanju je arkadna trkačka igra u kojoj imate priliku da upravljate automobilima-igračkama koje je kompanija Mattel proizvela u okviru serije Hot Wheels. To znači da vas očekuje gomila, u preciznoj razmeri izrađenih, vozila, ali i neke otkačene kreacije, poput automobila-hamburgera, Batmobila, De Loreana iz filma Povratak u budućnost i tome slično. Automobili se međusobno razlikuju po performansama i moguće ih je nadograđivati, ali i farbati, kako biste se u online okršajima razlikovali od ostalih igrača. Upravljanje je jednostavno i oslanja se na driftovanje kroz krivine i korišćenje turboa. Ne postoji mogućnost „napucavanja” sa takmacima, niti bilo kakvo „sprovođenje” smicalica i sve što na stazi možete da uradite u ovom departmentu je da probate da ih izgurate sa staze ili navedete na grešku koja će dovesti do gubitka kontrole.

Staze su odlično dizajnirane i prepune su neočekivanog sadržaja, pa ćete, tako, voziti u podrumu, dnevnoj sobi, na igralištu, pa čak i na poligonu na kom zmaj bljuje vatru, a dinosaurus pokušava da vas proguta. Naravno, tu je i ugrađeni track editor, ali i mogućnost da u okviru svoje „baze” izgradite okruženje koje vam odgovara za neobavezno uživanje u prikupljenoj kolekciji. Inače, pored izuzetno agresivnog AI-ja, najveći problem predstavlja sumanuta konfiguracija terena zbog koje vožnja neodoljivo podseća na Trackmaniju. Povremeno možete da očekujete i susrete sa preprekama (od kojih su neke pokretne), ali ne u onolikoj meri koliko je to, možda, bilo očekivano. Tu i tamo, rizikujete naletanje na postavljene barikade, prelaženje preko otrovnih isparenja koja onemogućavaju korišćenje turboa, paukovu mrežu koja vas zaustavlja u mestu i tako dalje. S druge strane, pomoć možete da očekujete od bustera za ubrzavanje ili dopunjavanje nitro boce.

Osećaj brzine je fenomenalan i povremeno toliko naglašen da ćete misliti da letite. Igra je izuzetno zabavna, do te mere da će vam doneti zadovoljstvo čak i kada u serijama budete gubili trke. Kao što smo rekli, staze (ako vam ugrađene ikad dosade) možete i sami da kreirate, a ako nemate strpljenja da se bavite dizajnom eksterijera vozila, rešenja možete da „povučete” iz online baze.

Nažalost, stvari koje ćemo u narednom delu pomenuti, Hot Wheels Unleashed sprečavaju da pokaže pun potencijal. Iako na mapi grada možete da birate u kojim ćete misijama učestvovati, kampanja je dosadna i prilično rudimentarna. Učestvujete samo trkama na štopericu ili u krug i van toga nemate puno toga da radite. Jedino je pomena vredna mogućnost igranja u režimu split screen, dok online multiplayer podrška nema mogućnost „ugovaranja” mečeva pod vašim pravilima. Sledeća stvar je dodatni sadržaj koji autori igre nemilice „guraju” ka vama, očekujući masnu nadoknadu za to. Pritom, osnovna verzija igre košta čitavih 50 evra, što je za igru sa ovako malo propratnog sadržaja prilično visoka cena. Konačno, broj bagova koji su bili prisutni u momentu nastanka ovih redova značajan je - neki delovi menija čak nisu prevedeni sa italijanskog, što ukazuje na ishitreno puštanje igre u prodaju.

Ne sporimo da će u budućnosti autori uspeti da „zakrpe” sve rupe, ali žal za protraćenim potencijalom ostaje. Mnoštvo automobilčića, odlične staze, jednostavan sistem upravljanja i neponovljiv osećaj brzine konstantno će vas vući da se vraćate igri i verovatno zaboravite na nedostatke koje smo nabrojali.

Potrebno: Core i5-2500K / FX-6350, 8 GB RAM, GeForce GTX 960 / Radeon R9 280X, Windows 8.1 (64-bit)

Poželjno: Core i7-5820K / Ryzen 5 2600, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 / Radeon RX 580, Windows 8.1 (64-bit)

Ova igra je: arkadna trkačka igra u kojoj upravljate automobilima-igračkama

Platforma: Windows, PlayStation 4 / 5, Xbox One/SXS, Switch

Veličina: 17,86 GB

Studio: Milestone S.r.l.

Izdavač: Milestone S.r.l.

Adresa: hotwheelsunleashed.com

PEGI: 3

80


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama