Tekstovi sa našim videom
Tekstovi sa našim videom
TEST PLAY
Horizon Chase Turbo: Senna Forever
Vladimir PISODOROV
1. novembar 2021.

Ako ste 2018. godine propustili fantastični Horizon Chase Turbo, postarajte se da sada ispravite grešku. Povod je izlazak najnovijeg DLC-a - Senna Forever, koji će vas staviti u ulogu najharizmatičnijeg vozača Formule 1 svih vremena, Brazilca Ajrtona Sene.

Tokom pet poglavlja kampanje bićete u prilici da „proživite” neke od najvažnijih trenutaka u karijeri legendarnog Sene

Za one koji ne znaju o čemu se radi, podsetićemo da je Horizon Chase Turbo retro trkačka igra koja izvođenjem neodoljivo podseća na Out Run i slična kultna ostvarenja iz salona zabave s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Voze se kružne trke, a imate priliku da upravljate gomilom automobila koji se međusobno razlikuju po performansama. Možete da im menjate boju, ali i da ih unapređujete, dok u isto vreme uživate u neverovatnim low poly grafičkim rešenjima, glatkoj animaciji, neprikosnovenom osećaju brzine i gužvi na stazama na kojima vam društvo pravi 19 AI vozača.

Senna Forever još jednom će vas uvući u divni svet arkadnih trka, ovog puta snažnije nego ikad ranije. Kampanja je sastavljena iz pet poglavlja u kojima ćete biti u prilici da „proživite” neke od najvažnijih trenutaka u karijeri legendarnog vozača. Vozićete po kiši i tako opravdati epitet „kišnog čoveka”, naći ćete se za volanom inferiornijih bolida i pokušati da se dočepate pobedničkog postolja kada se tome niko ne nada. Ukratko - bićete Ajrton Sena.

Osim što morate da se plasirate na određeno mesto i na taj način omogućite nastavak kampanje, na raspolaganju su i takozvani Senini izazovi, koji se razlikuju od trke do trke. Moraćete po gorivo u određenom krugu trke, nećete smeti da koristite turbo kada vi to želite, imperativ će biti da pokupite sve tokene sa staze i tako dalje. Ovde se DLC unekoliko razlikuje od osnovne igre, jer, na primer, gorivo bez kog ostajete svakim pređenim kilometrom može da se pokupi samo na određenom mestu na stazi, a na raspolaganju je i izbor tri različita setupa bolida. Možete da ga prilagodite za veće brzine, staze sa puno krivina i kišne uslove ili za uštedu goriva.

DLC Senna Forever krasi osećaj brzine zbog kog gutate knedle i još šarenija grafika nego u osnovnoj igri. S obzirom na to da se trke ne održavaju na fiktivnim, već na pravim F1 stratištima, autori su uložili puno truda ne bi li podsećala na svoje dvojnike iz pravog života. Svaka im čast na tome, naročito zbog toga što nisu uspeli da obezbede licence za korišćenje pravih staza, pa čak ni imena vozača, odnosno, bolida iz vremena koje DLC pokriva. Ipak, po bojama bolida jasno ćete videti o kojim timovima se radi, dok ćete na stazama prepoznati legendarne krivine i deonice (najbolji primer je „prevoj” Eau Rouge na stazi Spa u Belgiji).

Pored kampanje, Senna Forever donosi još jedan igrački režim - World Championship. Zanimljiv je zbog toga što sadrži tri odvojena šampionata. U prvom učestvujete u šest, u drugom u devet, a u trećem u 12 trka koje u kalendaru završavaju po principu slučajnog izbora. Tek kada završite jedan šampionat, onaj drugi postaje dostupan. Sledeća stvar koja je zanimljiva jeste podatak da, za razliku od kampanje, u režimu World Championship mogu da učestvuju do četiri ljudska igrača. Ekran se deli na ravne časti i to je još jedan omaž retro stilu igranja. Inače, u ovom režimu ne nalazite se u ulozi Sene, ali je zato na raspolaganju izbor bilo kog od deset dostupnih timova, baš kao i nekog od tri setupa bolida pred svaku trku. Kako je cilj osvojiti prvenstvo, sakupljanje tokena, iako postoji, nije od esencijalne važnosti, a ne postoje ni dodatni zadaci kao u kampanji.

Senna Forever omaž je i trostrukom F1 šampionu i arkadnim trkačkim igrama. Ako poštujete „kišnog čoveka”, uživate u retro aromama, a originalni Horizon Chase Turbo vam se dopao, ne postoji nijedan razlog da još jednom ne zavučete ruku u džep. Za kraj, samo još da napomenemo da Senna Forever donosi i mogućnost igranja sa pogledom iz kokpita, koji će vas još više približiti akciji i manevrisanje učiniti još strašnijim.

Potrebno: Core 2 Duo na 2 GHz, 2 GB RAM, Intel HD Graphics 4000, Windows 7

Poželjno: Core i5 na 2,5 GHz, 4 GB RAM, GeForce 8000, Windows 7

Ova igra je: DLC za Horizon Chase Turbo, inspirisan Ajrtonom Senom

Platforma: Windows, PlayStation 4/5, Xbox One/SXS, Switch

Veličina: 1 GB

Studio: Aquiris

Izdavač: Aquiris

Adresa: www.horizonchaseturbo.com

PEGI: 3

86


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama