PHONE ZONE
Rivengard
D. KOSOVAC
1. mart 2021.

Pre nešto više od dve godine (SK 10/2018), pisali smo o interesantnoj (i prelepoj) taktičkoj igri Legend of Solgard. Studio Snowprint, odgovoran za taj projekat, nastavio je sa evolucijom strateških izazova za mobilne igrače u svom najnovijem naslovu Rivengard.

Kao i prethodni hit iz ovog studija, Rivengard je u osnovi borbeni timesink, u kom skupljate heroje i unapređujete ih kako biste bili sve jači i u mogućnosti da izvršavate sve kompleksnije i teže zadatke. Ipak, ono što Rivengard čini beskonačno privlačnijim od prašume takvih igara, koje su nikle u online prodavnicama aplikacija, jeste izvođenje borbi - potezno i na poljima podeljenim na heksove! Svaka misija stavlja vas pred drugačije saćasto bojište, gde je pored karakteristika vaših heroja i protivničkih jedinica veoma bitno i pozicioniranje, jer su svim poljima povezani specifični modifikatori. Tako, na primer, jedinica prima manje štete kada je na heksu na kom je šuma, a više kada je u trnju. Sem toga, značajna je visinska razlika između polja. Ko napada uzbrdo ima penal, ko napada nizbrdo ima bonus. Zatim, u obzir treba uzeti i tip štete kojim neka jedinica raspolaže, jer tu su različite vrste štitova koji upijaju ili fizičke ili magijske udarce. Poslednji i često najbitniji deo slagalice jesu veštine vaših heroja koje mogu da se iskoriste samo jednom, ali su zato veoma moćne. Tu su AoE napadi, lečenje saveznika, prizivanje privremenih pomagača ili ciljano žrtvovanje saveznika radi kratkotrajnog bafovanja.

Pažljiva upotreba veština i čekanje da pozicioniranje vaših i protivničkih jedinica bude optimalno znače razliku bez obzira na sirovu snagu vaših heroja. Ipak, pokretačka snaga igre upravo je razvoj junaka i junakinja u vašoj družini i potraga za idealnom kombinacijom boraca. Naime, u igri je čak deset frakcija, a u svakoj je po pet heroja koji mogu da budu ratnici, magovi ili rougeovi (što dodatno modifikuje vrednosti prilikom napada i odbrane). Da stvari budu još bolje, iz Snowprinta najavljuju još frakcija i heroja u mesecima koji su pred nama. Pored sticanja iskustva tokom bitaka i nivoa, heroji mogu da se unapređuju skupljanjem predmeta specifičnih za njihovu klasu, kao i opreme koja sama može da se pojačava u tri stepena. Sem toga, svaki pojedinačni heroj ima stepen kvaliteta izražen zvezdicama, a taj stepen se podiže farmovanjem odgovarajućih fragmenata ili trošenjem stvarnog novca.

Rivengard je još jedan freemium naslov, koji vas prvo zavede zaraznom mehanikom i prelepom vizuelnom prezentacijom, a onda traži pare za nastavak razvoja brzinom na koju ste navikli tokom prvih nekoliko dana. Srećom, u igri ima dovoljno izazova i heroja da možete da razvijate svoj omiljeni tim i besplatno, ležernim tempom.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 378 MB

Cena: besplatno • Adresa: Google Play, App Store


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama