TEST PLAY
Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
Marko NARANDŽIĆ
1. mart 2021.

Iako je Nintendo odavno raskrstio sa konzolom Wii U i sve svoje resurse posvetio Switchu, ako pitate fanove, definitivni odlazak u istoriju najneuspešnije konzole u istoriji kompanije nije mogao biti kompletan sve dok svetlost dana ne ugleda i Switch port igre Super Mario 3D World. Verovatno najbolju igru napravljenu za posrnuli Wii U, Nintendo je ostavio za sam kraj i tek sada, posle Switch portova doslovce svih Wii U igara koje su nešto vredele, konačno imamo priliku da je zaigramo i na hibridnoj konzoli koja polako, ali sigurno obara sve rekorde po pitanju prodaje. Igra koja je do skoro bila skriveni dragulj Mario platformera, sada konačno dobija priliku da zasija na tržištu od već preko 80 miliona vlasnika Switcha.

Skriveni dragulj Mario platformera, konačno dobija priliku da zasija pred 80 miliona vlasnika Switcha

Kao što je to bio slučaj i sa svim ostalim portovima za Switch, Nintendo nam je i ovoga puta pripremio solidnu količinu sitnih noviteta, sasvim dovoljnu da zagolica maštu čak i fanovima koji su odigrali originalnu igru. Kada je u pitanju Super Mario 3D World, možemo reći da smo dobili i najviše novog materijala do sada - praktično, još jednu celu novu igru u vidu Bowser’s Fury „dodatka”, koji sa 3D World deli samo uvodni ekran, na kome birate koji od ova dva naslova želite da igrate.

Za one koji su propustili Super Mario 3D World koji je objavljen krajem 2013. godine, možda za početak ne bi bilo loše posvetiti par reči ovom, ipak, glavnom sastojku nove zvezde rastuće kolekcije must play Switch igara. Igra nastavlja sa formulom koju je definisao 3D Land za Nintendo 3DS i predstavlja savršen balans između 2D i 3D Mario platformera. Kratki, jasno definisani, linearni nivoi, koji iako donose kretanje u 3D prostoru, ne daju prostor za preveliko lutanje i traženje skrivenih stvari, već imaju vrlo jasan početak i kraj, kao i vreme za koje morate da savladate platformerske izazove. Idealna igra za one kojima više leži ovaj koncept 2D Mario platformera, umesto onoga što donosi, recimo, Mario Odyssey, čiji izazovi, pre svega, leže u istraživanju velikih otvorenih nivoa.

Ono što je novo u Switch verziji jeste unapređena grafika (1080p u TV režimu), par sitnih izmena UI elemenata, kao i mogućnost online igranja sa drugim igračima. Da, znamo da ovo poslednje ne bi trebalo da bude nešto što je wow, ali ipak je ovo Nintendo, tako da - wow, online u jednoj Mario igri!

3D World, inače, ukupno donosi tonu sadržaja, pa ako ste neko ko izazov vidi u kompletiranju apsolutno svih izazova koje neki naslov pruža, znajte da su pred vama desetine i desetine sati vrhunskog platforminga. Ako vam prvi svetovi ne deluju teško, znajte da izazov stiže, uz poslednje nivoe bonus svetova, koji će zasigurno preznojiti ruke čak i najvećih veterana 3D Mario igara...

Kada je u pitanju Bowser’s Fury, imamo utisak da smo dobili preview nečega što bi mogla da bude budućnost Mario igara. Gameplay koji podseća na Odyssey - potpuna kontrola kamere, slobodno kretanje u 360 stepeni u otvorenom svetu, ali zato powerups iz 3D Worlda, kao i Bowser Junior, koji svuda ide sa vama i pomaže vam onoliko koliko vi to želite (kontroliše ga AI ili drugi igrač). Povremeni dolazak ogromnog Bowsera nakratko menja svet oko vas, sve dok ne steknete mogućnost da mu se suprotstavite, što ujedno predstavlja i način na koji ćete napredovati u igri i otvarati nove delove mape. Još jednom treba pomenuti da Bowser’s Fury ne deli progres i save fajl sa 3D World. Naravno, nije ni izbliza velik, ali zato donosi dovoljno noviteta i zanimljivih izazova.

Sve u svemu, još jedna lagana pobeda za Nintendo. Ako imate i najmanji afinitet prema platformskim video-igrama i vlasnik ste konzole Switch, ovo se jednostavno ne propušta.

Potrebno: Nintendo Switch

Ova igra je: jedna od najboljih 3D Mario igara, konačno i na Switchu

Platforma: Nintendo Switch

Veličina: 2.9 GB

Izdavač: Nintendo

Adresa: i.sk.rs/357904

PEGI: 7

90


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama