PHONE ZONE
NBA SuperCard
Vladimir PISODOROV
1. januar 2021.

Karte se danas mešaju u sve, ali da će završiti i u igri „između obruča”, to nismo mogli ni da zamislimo. Ideja je potekla od kompanije 2K, što je donekle i razumljivo s obzirom na to da se pod njihovom šapom nalaze i prava za eksploatisanje (W)NBA šampionata.

Ekipa koju vodite na okršaje s ostalim online igračima sastoji se od pet članova, mada na raspolaganju imate nekoliko rostera koje možete da rotirate. Pravo na zamene nemate, a do kraja „utakmice” svaki igrač daće svoj doprinos u dolasku do pobede. Ne brinite, nećete morati da pomerate karte po terenu i bacate kockice, već ćete u svakoj četvrtini birati igrača koji će učestvovati u automatizovanoj akciji. One mogu da budu napadačke ili odbrambene i u njima mogu da učestvuju dva saigrača ili da se odigraju solo. Sve to će vam biti predočeno neposredno pred početak četvrtine, nakon čega ćete morati da odaberete igrača/igrače koji će učestvovati u akciji.

Igrači se međusobno razlikuju po ofanzivnim i defanzivnim karakteristikama, mogućnosti izvođenja skokova i organizovanja igre. Što je broj veći, igrač je u tom departmentu bolji, a neretko će se od vas tražiti da obratite pažnju na dve karakteristike odjednom. Na primer, ukoliko akcija u napadu krene po zlu, potrebno je da se obavi ofanzivni skok i poentira. Pored osnovnih karakteristika, igrači imaju i svojevrsni timski parametar koji ih čini moćnijim ako ih uparite sa igračima istog tipa (i obrnuto). Svaku ekipu čine tri muška i dva ženska igrača i do kraja utakmice sve ćete ih staviti u pogon. Rezultat je fiktivan i ono što se, zapravo, broji je ko je dobio više četvrtina, odnosno, ko je izašao kao pobednik u više akcija.

Sve ovo zvuči prilično komplikovano, ali nije. Utakmice ćete vezivati kao šnireve i potom biti nagrađeni kartama igrača. Možete da ih uparujete ili jednostavno koristite kao topovsko meso za trenažu prve petorke. U tom slučaju, prvotimci „upijaju” delić njihovih sposobnosti, a ove bivaju „kaširane” iz rostera. Na svaku utakmicu nosite i pomoćne karte koje povećavaju određene sposobnosti igrača, ali na njihovo aktiviranje nemate direktnog uticaja. Pored pojedinačnih utakmica, možete da učestvujete i na turnirima, a nije nam se svidelo to što ne postoji (barem za sada) jasan sistem rangiranja timova. Sve što možete da vidite je zbirna jačina protivničkog rostera, te broj pobeda i poraza. S druge strane, tokom perioda testiranja, matchmaking sistem nije se pokazao preterano dobro - uglavnom nam je poturao tek osnovane timove i tek ponekad bi dodelio protivnika po meri.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 218 MB

Cena: besplatno • Adresa: nba.2k.com/supercard


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama