PHONE ZONE
Pac-Man Geo
Vladimir PISODOROV
1. novembar 2020.

Kao što verovatno znate, ove godine navršilo se 40 leta od kada je svetlost dana ugledao legendarni Pac-Man. Kompanija Bandai Namco jubilej je rešila da proslavi na neobičan način, tako što je objavila Pac-Man Geo, najnovije poglavlje u verovatno najdugovečnijem serijalu video-igara koji je svet ikad video.

Kao što iz naziva možete da zaključite, reč je o ostvarenju koje je vezano za geografske lokacije. Na svu sreću, ne radi se o verziji Pokemona smeštenog u Pekijevom univerzumu, pa od duhova nećete bežati trčeći svojim krajem, niti ćete morati da papate kuglice u centru mesta u kom živite. Umesto toga, na raspolaganju su nivoi smešteni na najpoznatije svetske lokacije - na primer, oko Trijumfalne kapije u Parizu, na Tajms Skveru u Njujorku i tako dalje. Samim tim što su nivoi smešteni na stvarnim lokacijama, lavirinti nisu klasične konfiguracije, već odgovaraju prostornom planu mesta u kom se akcija odvija. I dalje su na raspolaganju energetske kuglice koje vas pretvaraju u isterivača duhova, koji neustrašivo juri i papa svoje neprijatelje, ali i prolazi koji će vas sa jednog prebaciti na suprotni deo „mape”.

Iako se akcija odvija u svojevrsnom 3D okruženju, Pac-Man više liči na hibridni 2D sprajt, nego na klasični trodimenzionalni model. Najzanimljivije je upravljanje, koje se u velikoj meri razlikuje od onog što smo očekivali. Umesto da koristite virtuelnu pečurkicu ili improvizovani D-pad, Pekiju naredbe izdajete pritiskom prsta o ekran - kao da igrate neku stratešku igru. Možete da mu postavite waypoint gde god želite i upravljačkoj rutini prepustite da pronađe najbolju rutu. Ukoliko nemate poverenje u AI, brzim pritiskanjem ekrana možete da obavite korekciju putanje kretanja. Kada se nađete u blizini duhova, pogled na akciju se zumira, a kretanje usporava, pretpostavljamo zbog toga da bi vam se dalo dodatno vreme za reakciju. Nama se ovo nije dopalo i izazvalo je suprotan efekat, a da ne pominjemo i da je smanjilo preglednost.

Grafička rešenja nisu nešto na šta autori mogu da budu ponosni. Ne ulazimo u to da li je raspored ulica odgovarajući, verujemo da jeste, ali sem sporadičnih landmarka, na ulicama nema puno detalja, samo „prazni” 3D modeli građevina. Inače, na raspolaganju su različiti avatari koje možete da zavredite, a koji pored friškog vizuelnog doživljaja donose i boost performansi. Na nivoima mogu da se koriste i support elementi (na primer, dodatne energetske kuglice), koji mogu da vam pomognu da bezbolnije završite igranje. Pac-Man Geo se čini kao nedovršena igra na kojoj još mora da se radi. Uživanje u igranju u velikoj meri pokvariće vam veliki broj reklama.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 79 MB

Cena: besplatno • Adresa: i.sk.rs/357717


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama