TEST DRIVE
FSP Hydro G PRO 650W
Od servera, s ljubavlju
Danilo LUKINOVIĆ
1. februar 2020.

FSP možda nije nadaleko čuvena, ali ova grupa kompanija predstavlja jednog od većih proizvođača, između ostalog, i napajanja. Modeli sa oznakom Hydro G Pro, namenjeni su entuzijastima koji žele kvalitet, stabilnost i dugovečnost, ali nemaju nameru da troše previše novca na „naponsku kutiju”. Nama je za sada dopao šaka model snage od 650 vati.

Dimenzije ovog napajanja, identične su Seasonicovom modelu iz drugog teksta; dakle, radi se o veoma kompaktnom uređaju, tek nešto većem od SFF napajanja, koji će stati u svako kućište. Koliko je moguće da se napajanje učini specifičnim, a da mu se ne naruši funkcionalnost, toliko se i FSP potrudio, pa je maska preko ventilatora specifična, završni sloj boje je izrazito hrapav, što doprinosi izdržljivom, industrijskom izgledu i nalepnicama sa detaljima u tri boje (plava, crvena i zelena) za malo individualizacije. Ventilator prečnika 120 milimetara sa hidrodinamičkim ležajem, uz pomoć malog prekidača može da se podesi da radi u takozvanom „Eco” režimu, što podrazumeva da ostaje isključen pri opterećenju napajanja manjem od 30 procenata. Kada je ovaj radni režim isključen, ventilator konstantno radi, menjajući brzinu u skladu sa opterećenjem, odnosnom temperaturom.

Detalj oko kog se FSP više potrudio jeste sama izrada i kvalitet upotrebljenih komponenata. Ova kompanija rešila je da ponešto pozajmi od serverskih rešenja, pa napajanja serije Hydro imaju očekivani radni vek od 100 hiljada časova, efikasan i stabilan rad na visokim temperaturama i u uslovima od 95 procenata relativne vlažnosti vazduha. Koliko je ovo potrebno entuzijastima nismo sigurni, ali ljudi znaju da cene kada je neki uređaj „preterano” izdržljiv. Uz to, deluje veoma primamljivo to što može da „radi u rudniku” kad naiđe sledeća groznica.

Napajanja Hydro G Pro serije potpuno su opremljena japanskim kondenzatorima, a osnovni je deklarisan na 420 volti, 470 mikrofarada i ima maksimalnu radnu temperaturu od 105 stepeni.

Posebna pažnja posvećena je i bakarnim vezama kćerke-ploče sa konektorima, što je takođe serverski standard. Proizvođač obećava vrhunsku regulaciju napona sa odstupanjem od maksimalno jednog procenta. što je testirani model i dokazao.

Napajanja serije Hydro G Pro predstavljaju kvalitetno rešenje namenjeno entuzijastima, a s obzirom na izbor izdržljivih i dugovečnih komponenata – i „rudara”. Ovim drugima neće smetati ni nešto viša cena. Ovaj model, snage 650 vati, tek je par stotina dinara jeftiniji u odnosu na Focus Plus Gold, koji je jači za 100 vati. Da, komponente jesu kvalitetnije, ali su performanse slične, a garancija ista.

Snaga: 650 W

Osnovno: 2 × kabl sa 8-pinskim (4+4) procesorskim konektorom, 2 × PCI-E kabl sa dva 6+2-pinska konektora, 2 × SATA kabl sa četiri konektora, 1 × SATA/Molex kabl sa po dva konektora, 1 × SATA/Molex/floppy sa dva SATA i po jednim Molex i floppy konektorom

Ostalo: japanski kondenzatori, osnovni 420 V, 460 uf, 105 c, 54 A na +12 V grani, po 20 A na +3,3 i +5 granama, vrećica, vezice, nalepnice

Proizvođač: FSP (www.fsplifestyle.com)

Kontakt: Mid9 (mid9.rs)


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama