TEST RUN
aTube Catcher 3.8
Uhvati ritam
Gordana RADOVIĆ
1. jun 2017.

Veoma često smo online, možemo svuda sa sobom da ponesemo uređaje kojima pristupamo internetu, a on je skoro svuda bežično dostupan, što znači da nam je online sadržaj gotovo stalno „na izvol’te”. No, da li je baš uvek tako ili internet ume da zakaže, mreža da se izgubi ili bude preopterećena i streamovanje učini nemogućim? Zbog toga još uvek imamo potrebu da klip, pesmu ili film skinemo i sačuvamo na hard-disku ili fleš memoriji. Time smo osigurali nezavisnost od interneta i dostupnost skinutog sadržaja u svakom momentu. Bilo da želite da snimite omiljene pesme ili klipove sa YouTubea ili nekog sličnog sajta koji pruža izobilje video i audio- sadržaja, aTube Catcher će se pokazati neobično korisnim.

Program jeste besplatan, ali pazite pri instalaciji: pokušaće da vam podvali reklame. Kada ste se toga otarasili, posao je dalje lak. Uporedo se otvaraju dva prozora: jedan manji (simpatično dizajniran) gde su sumirani svi poslovi koje ovaj program može da obavi za vas i drugi sa ne baš impresivnim, ali vrlo urednim interfejsom, gde se odvija sva akcija. Tu možete pratiti kako aTube Catcher izvršava sve zadatke koje ste mu namenili. Da i mi sumiramo: sem downloada klipova sa YouTubea i sličnih sajtova, program može i mnogo više: da pronađe audio-sadržaj po ključnim rečima koje mu date, a zatim i skine audio-sadržaj, da konvertuje iz jednog formata u drugi, da nareže za vas bilo šta na DVD ili Blu-ray, ali i da snima šta se događa na vašem ekranu, ne samo video već i audio.

S obzirom na to da znamo da skidanje audio i video-sadržaja sa interneta može biti i legalno i nelegalno, u zavisnosti od autorskih prava i dopuštenja, kreatori su se ogradili izjavom da su oni ti koji obezbeđuju besplatan softver, ali je krajnji korisnik taj koji mora da pazi kako i za šta ga koristi, odnosno korisnik se poziva na odgovornost i odgovorno ponašanje. Sada, kada smo to raščistili, izvolite pa skidajte po savesti.

Aplikacija za skidanje video-sadržaja funkcioniše po principu ubacivanja URL-a na kojem se željeni sadržaj nalazi i malo podešavanja u vidu odabira formata, a dalje se sve odvija samo i bez po muke.

Po sličnom principu radi i druga po redu aplikacija, video-konverter - ubacite željeni fajl, a onda izaberete jedan od mnogobrojnih ponuđenih formata za konverziju. Isto važi i ukoliko želite da izvučete samo audio, odnosno izaberete neki od MP3 formata.

Kada je u pitanju snimanje onoga što radite na vašem računaru, aplikacija ima nešto više podešavanja u vidu izbora formata, odabira dela ekrana na koji želite da se snimanje ograniči i slično. Ako imate iskustva sa sličnim softverom, vrlo lako ćete se snaći, a ako nemate, aTube Catcher je sasvim dovoljno beginner friendly i nećete imati muke pri učenju.

Dve posebne aplikacije predviđene su za pronalaženje sadržaja, jedna za audio, a druga video-sadržaj. Sa Find Music aplikacijom bili smo vrlo zadovoljni u radu, jer po ukucavanju bilo kojih ključnih reči uvek pronalazi neke rezultate i imate priliku da preslušate sve pre nego što se odlučite za download. Međutim, kada smo poželeli na isti način da pronađemo neki video-sadržaj, nije nam pošlo od ruke, aplikacija jednostavno nije htela da radi. Aplikacija za preuzimanje audio-sadržaja ima ograničenje, a to je da možete skidati samo jednu po jednu pesmu/fajl, odnosno ne postoji opcija gde biste unapred obeležili sve interesantne fajlove i započeli download odjednom.

Naposletku, aTube Catcher u moru sličnih aplikacija ne daje ništa novo ili originalno, ali se svakako odlikuje lakoćom rukovanja, i to je ono što je preporučuje korisnicima. Rad je lak i pouzdan i, ukoliko vam pronalaženje video-materijala za download preko programa za skidanje nije imperativ, aTube Catcher možete slobodno uvrstiti u vašu kolekciju softvera.


Tip:
fajl-downloader
Potrebno:
Windows
Veličina:
21,2 MB, 71 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .atube .me
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama