NA LICU MESTA<>
112019<><>

Nordeus „Intro 2 Gaming”, prvi deo

Gejming kao biznis

Nordeus Hub, Beograd, 3. X

Ukoliko ste pratili vesti sa Internet stranice našeg časopisa, mogli ste pročitati nešto više o planovima domaće firme „Nordeus” koji se tiču svih nas koji volimo da pravimo video igre. „Booster program” je osmišljen tako da u okviru Nordeusove poslovne zgrade omogući besplatan rad i mentorstvo ljudima koji prave igre. Ukoliko se niste prijavili na vreme, sledeće grupe će se odrediti na proleće sledeće godine. Mi smo, sa druge strane, posetili prvo u nizu nekoliko predavanja objedinjenih pod imenom „Intro 2 Gaming”.

Tema prvog okupljanja je bila poslovna strana pravljenja igara. Na sledećim skupovima govoriće se o kreiranju „arta” tj. grafike za igre (već održano 31. oktobra), programiranju igara (endžini, serveri i slično, 21. novembra), a poslednjeg meseca u godini pričaće se o tome kako bi trebalo da izgleda celokupna igra sa svim svojim elementima (game design, 12. decembra). Obratite pažnju na razliku između značenja engleskih reči art i design.

Na skupu su govorili Nikola Čavić (predsednik „Serbian Games Associaton”), Dušan Pantić (User Acquisition Manager iz Nordeusa) i Michale Movel (Creative Director, takođe iz Nordeusa). U izlaganjima je pokriveno dosta tema kao što su razni načini na koje možete zaraditi od pravljenja svoje igre, kako da dođete do novih igrača, kako izgleda proces pravljenja igre, puno statističkih podataka i tako dalje. Predavanja su zabeležena na video snimcima koje možete pogledati na: i.sk.rs/357224.

Ognjen POPOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Microsoft Windows Virtual Desktop

 PRIMENA
Robotski astronauti

 NA LICU MESTA
Heapcon 2019
Wonderland AI Summit (najava)
RNIDS panel diskusija
Corporate Innovation Conference 2019
Nordeus „Intro 2 Gaming”, prvi deo
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
Frozen II
Ford v Ferrari
The Addams Family
Midway

 VREMENSKA MAŠINA
Snowdeni pre Edwarda

 PRST NA ČELO
U nevolji
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera