INTERNET<>
112019<><>

WWW vodič

Overexposed

Tokom nuklearnog testiranja na atolu Bikini 1946. godine, avion tipa B-29 Superfortress, koji je snimao test, prozvan je Overexposed. Dve godine kasnije, avion se srušio kod Blikloua u Engleskoj, kada je poginulo svih trinaest članova posade. Ovaj sajt napravljen je u znak sećanja na te ljude i sadrži panoramske snimke mesta udesa, praćenih izveštajem sa uviđaja.

overexposed1948.com

Black Hole Cam

Početkom aprila napravljen je prvi snimak crne rupe (supermasivno telo u galaksiji M87, udaljenoj 55 miliona svetlosnih godina). Kombinujući sva postojeća saznanja i podatke o crnim rupama, sajt Black hole cam (i njihov YouTube kanal) nude CGI vizualizacije ovih impresivnih objekata, među kojima su najinteresantniji VR klipovi koji prikazuju crne rupe u 360 stepeni.

blackholecam.org

ARTIC

U prostorijama Čikaškog instituta umetnosti (Art Institute of Chicago) nalaze se hiljade fantastičnih umetničkih dela autora kao što su Pablo Pikaso, Salvador Dali, Endi Vorhol ili Pol Sezan. Online prezentacija ovog muzeja omogućava vam virtuelni obilazak tematskih izložbi, kao i pretraživanje kolekcije po temama, periodima, stilovima, umetnicima...

www.artic.edu

Klavijatura

Ovaj zabavan Googleov eksperiment omogućava vam da se zabavite sviranjem. Birate između šest instrumenata, ključa i broja nota, kao i najbitnijeg – načina sviranja. Naime, pored prebiranja po klavijaturi pomeranjem miša ili korišćenjem tastature, možete da muzicirate i kretanjem glave ili celog tela. Dovoljno je da aktivirate veb-kameru svog računara.

i.sk.rs/357219

Atlas ukusa

Taste Atlas je veoma interesantan sajt koji nikako ne bi trebalo da posećujete kada ste gladni. Sajt može da se pretražuje po mestu ili nazivu jela, ali najbolje iskustvo je prosto istraživanje interaktivne mape sveta, koja je načičkana stotinama lokalnih specijaliteta iz svakog ugla planete. Što više zumirate, to se na mapi pojavljuje više i više jela.

www.tasteatlas.com

MS DOS igre

Nedavno smo vam skrenuli pažnju da softverska sekcija sajta The Internet archive sadrži emulator na kom u pretraživaču možete da pokrenete hiljade klasičnih igara sa kućnih računara. Sada je ponuda ove arhive obogaćena sa više od 2500 PC naslova. Tačnije, radi se o igrama koje su rađene za MS-DOS, klasicima iz devedesetih kao što su Doom ili Mortal Kombat.

i.sk.rs/357218

Dragan KOSOVAC

 
.rs/Digitalizacija svuda & Playstore Merchant Account u Srbiji
Reklame, blokiranje i rudarenje
Umetnost informacionog ratovanja
WWW vodič
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera