TEST PLAY<>
092019<><>

This War of Mine: Stories – Fading Embers

Treći, za sada poslednji story DLC za This War of Mine nije emocionalno nabijen kao prvi (Father’s Promise), ali je ubedljivo najsloženiji, nafilovan sadržajem i obezbeđuje nekoliko mogućih krajeva, zavisno od vaših odluka koje ćete donositi tokom igranja.

Fading Embers pokušava da istera na čistinu jednu krupnu moralnu dilemu – da li su u ratu važniji ljudski životi ili kulturno blago koje čini identitet jednog naroda?

U ulozi ste mlade Anje, unuke čuvenog skulptora na čiji se prag jedne gadne zimske noći u opkoljenom Pogorenu strovalio teško ranjeni čovek. Sa rancem prepunim ritualnih predmeta iz lokalne sinagoge i rupom od metka na boku, Ruben neće preživeti bez lekova, hrane i nege – a sve to je palo na vaša pleća u ovom, bar na početku, ekstremno teškom finalnom DLC-u za najbolju antiratnu igru u istoriji rata i igara.

Fading Embers pokušava da istera na čistinu jednu krupnu moralnu dilemu – da li su u ratu važniji ljudski životi ili kulturno blago koje čini identitet jednog naroda? Urušeni atelje Anjinog dede prepun je duboreza i drvenih skulptura s ogromnim značajem za kulturu Vysenijaca, ali stravična zima i nedostatak ogreva vam možda neće ostaviti alternativu za loženje peći... Ta dilema će postati još složenija u kasnijem toku priče, kad sebe i oporavljenog Rubena evakuišete u nacionalni muzej, u kome nekoliko entuzijasta želi da sačuva najvrednije eksponate od užasa građanskog rata.

Da biste preživeli, moraćete svake noći da idete u potragu za hranom, lekovima, ogrevom i drugim potrepštinama, kao i u osnovnoj igri i ranijim DLC-ovima. Stvari koje su vam potrebne možete da dobijete i trgovinom, a u nekoliko navrata ćete dobiti ponudu koja se teško odbija, a tiče se razmene umetnina koje čuvate za stvari ili usluge koje su vam neophodne. Tokom noćnih ekskurzija povremeno ćete nalaziti kulturne artefakte koje možete evakuisati u muzej, a neke od njih ćete dobiti kao nagradu za pomoć NPC-jevima. Vaš komšija Tito (!), na primer, ima kolekciju retkih gramofonskih ploča, ali nema ogreva ni hrane, a sličnu, još intenzivniju dilemu imaćete i u pogledu štićenika lokalnog sirotišta. Život, zdravlje, ljudi ili slike, duborezi, dokumenti... Ta dilema će vas pratiti celim tokom priče, nudeći vam račvanja koja vode do drugačijih krajeva. Želećete sve da ih vidite, jer će vas sudbina likova u koje ste investirali trud i emocije i te kako zanimati.

This War of Mine: Stories – Fading Embers košta svega 4 evra, što je irelevantno mala suma za kvalitetnu, dugotrajnu, nelinearnu i otrežnjujuću zabavu koju nudi.

Midrag KUZMANOVIĆ

 
Age of Wonders: Planetfall
Tetris Effect
Ion Fury
Wolfenstein: Cyberpilot
Wolfenstein: Youngblood
Elsinore
The Church in the Darkness
Metal Wolf Chaos XD
Silver Chains
A Place For The Unwilling
Oxygen Not Included
The Forbidden Arts
Rebel Galaxy Outlaw
Gibbous: A Cthulhu Adventure
This War of Mine: Stories – Fading Embers
Šta mislite o ovom tekstu?
Hamsterdam

Platforma:
Windows, Linux, Mac OS
Potrebno:
Core 2 Duo / Athlon X2, 2 GB RAM, Geforce 9600 GS / Radeon HD4000
Poželjno:
Core 2 Quad / Phenom II X4, 4 GB RAM, GeForce GTX 260 / Radeon HD 5770
Veličina:
2,1 GB
Adresa:
www .thiswarofmine .com

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera