PHONE ZONE<>
062019<><>

Rumble Stars

U ovoj zanimljivoj, person versus person, „simulaciji” fudbala vodite krajnje neobičnu družinu. Umesto Ronalda, Mesija, Nejmara i ostalih vedeta „najvažnije sporedne stvari na svetu”, tu su bikovi, žabe, divlje mačke, vukovi... Sve je začinjeno RPG elementima, a najveće iznenađenje je upravljački model koji podrazumeva kreiranje špilova karata koje se koriste za „ubacivanje u vatru” dostupnih igrača.

Špil se automatski meša, najviše može da sadrži osam karata, dok igrač direktan izbor može da vrši između njih četiri. Da stvar bude komplikovanija, tu je i energija koja se koristi za izbacivanje fudbalera na teren i, ako je nemate dovoljno, ostaćete samo sa golmanom u polju. Naravno, svaki karakter ima set karakteristika koji ga razlikuju od onog sledećeg, ali to je tek početak...

Naime, osim po fizičkim predispozicijama, fudbaleri su podeljeni i po primarnim mogućnostima. Tako, na primer, žabac ne može da se kreće, već loptu hvata svojim dugačkim jezikom i šraubom je upućuje ka golu. Pas je dobar u kidisanju na loptu, ali ako nema kome da je doda, zadovoljno će lutati terenom, srećan što ima šta da kotrlja. Vukovi poseduju laserski precizne šuteve, ali im treba puno vremena da ih izvedu, dok bikovi služe isključivo da nabadaju na rogove protivničke igrače i uopšte nisu zainteresovani za tehničke aspekte igre. Na raspolaganju su i topovi koji ka protivniku ispaljuju đulad i tako im ometaju akcije, ali i oduzimaju energiju, magneti koji privlače protivnika u određenu tačku i tako dalje. U ovom momentu, roster čini tridesetak karata čije početne karakteristike mogu da se boostuju potrošnjom ingame resursa čije namicanje jako sporo ide.

Sad sledi možda i najzanimljiviji deo priče. U Rumble Starsu uopšte nemate mogućnost upravljanja igračima, pa čak ni izdavanja komandi za šut/dodavanje! Umesto toga, dozvoljeno je da obavite njihovo strateško raspoređivanje na terenu, nakon čega posmatrate kako se akcija odmotava. Na vama je da pravilnim odigravanjem i pozicioniranjem karata parirate protivniku i praktično ga nadmudrite. Igra se do isteka vremena ili dok neka ekipa ne postigne tri gola. Nakon toga, penjete se (ili padate) na rang-listi, čime sebi obezbeđujete okršaje sa boljim protivnicima. Dozvoljeno je i organizovati se u klubove, ali dok dođete dotle, biće potrebno dosta grindovanja. Bistrenje dostupnih liga zato je centar univerzuma, a ono pored pristupa novim igračima donosi i promenu okoliša, koja je grafički propraćena na krajnje ubedljiv način. Tu su i fantastični zvučni efekti, koji zaokružuju priču o „tehnikalijama”. Da li ćete uz Rumble Stars uspeti da uživate zavisi isključivo od toga da li ćete autorima igre moći da oprostite što su napredak čvrsto vezali za prebacivanje gomiletine novca na njihove račune kako biste obezbedili resurse potrebne da vam održe glavu iznad vode.

Vladimir PISODOROV

 
Grimvalor
Oddmar
Metal Slug Infinity
Kingdoms of Heckfire
The VideoKid
Humbug
Dizzy Knight
Rumble Stars
Šta mislite o ovom tekstu?
Impossible Road
Golf Blitz

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
79 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
rumblestars .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera