TEST OF TIME<>
052019<><>

Fast Food

Na vrhuncu popularnosti, početkom devedesetih godina prošlog veka, najpoznatije kompjutersko jaje – Dizi – bilo je toliko traženo da je čak uspelo da ukrade tezgu legendarnom Pacmanu u igri Fast Food. Jaje je odlučilo da stane na put nezdravoj ishrani tako što će se lično razračunati sa gomilom pečenih pilića, hamburgera, gaziranih sokova, šejkova i drugih predstavnika „brze hrane”, koja u ovoj igri u potpunosti opravdava taj epitet. Na preko 30 različitih ekrana, predstavljenih u obliku lavirinta, Dizi mora da pohvata rastrčalu hranu, izbegavajući pritom duhove koji su, za razliku od Pacmana, uspeli da zadrže posao.

Hrana se po lavirintu kreće nasumice, dok duhovi samo isprva prate „muva bez glave” sistem, da bi vas na višim nivoima težine aktivno proganjali. Povremeno će se u lavirintu pojavljivati i korisni predmeti poput bržeg kretanja, kratkotrajne neranjivosti, zamrzavanja ekrana, čak i mogućnosti da proždirete duhove kao u originalu, a tu su i predmeti koji imaju negativan efekat na glavnog lika.

Iako se međusobno razlikuju po okruženju i šemama lavirinta, kasniji nivoi ne donose ništa novo, tako da igra ubrzo postaje repetitivna i dosadna. Jasno je da je ovaj Pacman klon namenjen pre svega mlađim naraštajima, a autori su se toliko držali originala da su iskopirali i međuanimacije na svakih nekoliko nivoa u kojima Dizi izvodi raznorazne zvrčke svojim progoniteljima.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Arctic Shipwreck
Hopper Robo
Isnogud: The Grand Wizir
Heavyweight Champ
Galivan
Fast Food
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
bit .ly /2CPsero
Veličina:
604 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera