TEST OF TIME<>
052019<><>

Fast Food

1 Na vrhuncu popularnosti, početkom devedesetih godina prošlog veka, najpoznatije kompjutersko jaje – Dizi – bilo je toliko traženo da je čak uspelo da ukrade tezgu legendarnom Pacmanu u igri Fast Food. Jaje je odlučilo da stane na put nezdravoj ishrani tako što će se lično razračunati sa gomilom pečenih pilića, hamburgera, gaziranih sokova, šejkova i drugih predstavnika „brze hrane”, koja u ovoj igri u potpunosti opravdava taj epitet. Na preko 30 različitih ekrana, predstavljenih u obliku lavirinta, Dizi mora da pohvata rastrčalu hranu, izbegavajući pritom duhove koji su, za razliku od Pacmana, uspeli da zadrže posao.

2 Hrana se po lavirintu kreće nasumice, dok duhovi samo isprva prate „muva bez glave” sistem, da bi vas na višim nivoima težine aktivno proganjali. Povremeno će se u lavirintu pojavljivati i korisni predmeti poput bržeg kretanja, kratkotrajne neranjivosti, zamrzavanja ekrana, čak i mogućnosti da proždirete duhove kao u originalu, a tu su i predmeti koji imaju negativan efekat na glavnog lika.

3 Iako se međusobno razlikuju po okruženju i šemama lavirinta, kasniji nivoi ne donose ništa novo, tako da igra ubrzo postaje repetitivna i dosadna. Jasno je da je ovaj Pacman klon namenjen pre svega mlađim naraštajima, a autori su se toliko držali originala da su iskopirali i međuanimacije na svakih nekoliko nivoa u kojima Dizi izvodi raznorazne zvrčke svojim progoniteljima.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Arctic Shipwreck
Hopper Robo
Isnogud: The Grand Wizir
Heavyweight Champ
Galivan
Fast Food
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
bit .ly /2CPsero
Veličina:
604 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera