TEST OF TIME<>
052019<><>

Galivan

1 Ispostavlja se da je Galivan igra originalno nastala za arkadne aparate. U verziji za Commodore, ona deluje zanimljivo sa dovoljno dobrom grafikom i ambijentom koji će zaintrigirati istraživačke nagone mladih igrača. Naš junak deluje kao kadet neke svemirske posade, koji u početku pokušava da savlada protivnike jednostavnim ručnim tehnikama. Plejadu neprijatelja predvode humanoidni likovi, dok je ostale neprijatelje teško definisani i variraju od geometrijskih oblika do nekakvih stvorenja nešto složenije strukture. Neprijatelja i zamki ima na svakom koraku i često je vrlo teško izbeći kontakt koji vam oduzima energiju.

2 Iako vas put može „naneti” na sporadične platforme i odskočne daske, pravac kretanja uvek će biti usmeren ka nižim nivoima. Ubrzo se pećinski kompleks pretapa iz braonkastih u plave tonove, da biste brzo zašli u hodnike koji očigledno nisu vajarsko delo prirode. Na kraju balade pojavljuje se džinovska troglava (i tvrdoglava) aždaja, kojoj morate da amputirate glave kako biste sačuvali svoju. Ovaj neprijatelj izgleda vrlo efektno za C64 standarde.

3 Preporuka je da što brže pokupite neku od energetskih kockica jer time postajete neka vrsta kiborga koji može da puca, a skupljanjem još kockica vatrena moć kojom raspolažete postaje drastično jača. Kada ubijete aždaju, opet idete na dole i... padate na početni ekran sa koga ste započeli igru. Eh, ti nekadašnji programeri i izdavači!

Ognjen POPOVIĆ

 
Arctic Shipwreck
Hopper Robo
Isnogud: The Grand Wizir
Heavyweight Champ
Galivan
Šta mislite o ovom tekstu?
Fast Food

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2Ux3I9t
Veličina:
67 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera