TEST OF TIME<>
052019<><>

Arctic Shipwreck

Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da Arctic Shipwreck ima jednu od najbizarnijih postavki među hiljadama igara izašlih tokom dugogodišnjeg boravka šezdesetčetvorke na tronu kućnih računara. Naime, nalazite se u ulozi mamuta koji mora da spase što više brodolomaca sa sante leda usred Arktičkog okeana.

Problem je što je santa veoma nestabilna i ima tendenciju da se naginje na jednu stranu usled neravnomerno raspoređene težine stradalnika. Tada na scenu stupa mamut, koji će svojom težinom izigravati kontrateg i pokušati da santu održi u ravnoteži kako gomila Čiča Gliša ne bi završila u dubinama ledenog okeana. Igra je podeljena na nivoe, a jedan nivo traje dok brodić u pozadini ne pređe sa jedne na drugu stranu ekrana, s tim da svaki put krećete sa onoliko stradalnika koliko vam je ostalo u prethodnom nivou, pa dokle izdržite. Napredovanje kroz nivoe prati i povećanje težine, tačnije jačine vetra od koga zavisi koliko brzo će ljudi sleteti sa sante kada počne da se naginje. Da igra bude još teža, a uz to i još čudnija, pobrinuće se jato pterodaktila. Ove preistorijske ptičurine su se okomile na nesrećne brodolomce, vrebajući priliku da s vremena na vreme ćape nekog za večeru i tako smanje bilans preživelih. Možete probati da ih oterate, ali pitanje je da li se zarad spasavanja jednog čoveka isplati rizikovati da izgubite pola grupe jer ste jureći za pterodaktilom otrčali na pogrešnu stranu sante.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Arctic Shipwreck
Šta mislite o ovom tekstu?
Hopper Robo
Isnogud: The Grand Wizir
Heavyweight Champ
Galivan
Fast Food

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2CKsdoU
Veličina:
10,6 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera