PHONE ZONE<>
052019<><>

The Elder Scrolls: Blades

1 Ima li boljeg načina da se proslavi četvrt veka omnivoljene RPG franšize od izdavanja njene jezive mobilne mutacije u timesink formatu? U Bethsedi misle da nema, stoga su nam ponudili The Elder Scrolls: Blades da bismo se uverili da ima mnoooogo gorih stvari od Fallouta 76. You guys don’t have phones?

2 The Elder Scrolls: Blades je visokobudžetni timesink za Android i iOS uređaje sa fantastičnom grafikom i izuzetno zatupljujućim gejmplejem. U njemu gradite bazu, questujete, levelovanjem otključavate nove veštine, ali mahom čekate na raznovrsne tajmere koji se mogu prekratiti dijamantima. Oh boy, koliko stravičnih tajmera ima ova igra... Postaviš da se gradi kovačnica – tajmer! Da se resetuju dnevni questovi – tajmer! Da se otvori kovčeg sa plenom donesen iz questa – tajmer! Iako je igra još uvek u early access programu, to njene zle operatere ne sprečava da vam nude dijamante (koji skraćuju tajmere) u zamenu za evre. Dijamante možete koristiti i za kupovinu resursa koji vam fale za gradnju objekata i crafting opreme, ali to je još luđe bacanje para.

3 Ako postoji stvar koja vadi igru, to je spektakularna 3D grafika, koja je na nivou Obliviona za Xbox 360. Sve je u 3D, od vašeg grada koji mukotrpno budžite, do instanciranih dungeona i borbenih zona u prirodi. Naglašavam da igra nije urađena u maniru otvorenog sveta, već da su sve lokacije questova projektovane kao serija hodnika sa eventualnim račvanjima i ponekom tajnom sobom. Kretanje u igri obavljate tapkanjem na mesto gde želite da idete, a i borba je urađena u istom maniru – uvek se makljate sa jednim protivnikom (u jednom trenutku), koga mlatite hladnim oružjem i magijama, kalkulišući sa kuldaunima, blokirajući štitom i napadajući u skladu sa zdravim razumom (kosture tući buzdovanima, a ne sečivima na koja su otporni). Pare i resurse nalazite u dungeonima, ali opremu dobavljate iz kovčega koji se otvaraju od par sekundi do par sati, zavisno od kvaliteta. Maksimalno smeta što imate samo deset slotova za lootboxove, što će vas demotivisati na questovanje dok čekate da se pootvaraju. Od stidljivog konjskog DLC oklopa u Oblivionu, preko MMORPG-a koji niko nije želeo (TES: Online), do koncipiranja igre kao jedne velike mikrotransakcije (Blades), The Elder Scrolls je lagano propao na svim poljima. Skyrim je anomalija i izuzetak od te porazne serije, valjda ga zato stalno remasteruju i portuju na Switcheve i sve druge platforme koje im padnu na pamet.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
The Elder Scrolls: Blades
Šta mislite o ovom tekstu?
Eat it Up
OCO
Mindsweeper: Puzzle Adventure
Major Mayhem 2
Woody Battle
The Call of Lophis
Bloons Supermonkey 2
King of Crabs
Hills of Steel

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
1,24 GB
Cena:
besplatno
Adresa:
elderscrolls .bethesda .net /en /blades
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera