TEST PLAY<>
052019<><>

MLB The Show 19

Kao još uvek mlad i neafirmisan autor, potpisnik ovih redova koristio je svaku priliku da se „hrani” tekstovima svojih uzora. Jednom prilikom, listajući popularni strani kompjuterski magazin, krajem devedesetih godina prošlog veka, nabasao je na rečenicu koja mu je zauvek ostala urezana u sećanju. Rađena je recenzija najnovije simulacije NASCAR šampionata i poznati autor nije skrivao ushićenje dometima igre. Ipak, u potpisu jednog od spektakularnih screenshotova stajalo je sledeće: „Sve ovo izgleda sjajno, ali ko su svi ovi ljudi?”. Upravo ovom rečenicom počinjemo opis MLB The Show 19...

MLB The Show 19 je izuzetna igra, kako tehnički, tako i sadržajno, i ako postoji idealan način da vam se bejzbol uvuče pod kožu, onda je to upravo uz ovaj naslov.

Da paradoks bude još veći, igru je potpisao Sony Interactive Entertainment Europe (ruku na srce, razvijena je u studiju San Diego), a svi vrlo dobro znamo koliko je bejzbol popularan na starom kontinentu – kao lanjski sneg. Dobro, igra se i kod nas, ali neka dignu ruku svi oni koji bi potrčali do prve prodavnice igara i sa rafa „đimili” simulaciju bejzbola pre nego PES, FIFU, NBA 2K... Međutim, ako ste otvoreni za nove ideje i nove sportove, onda je ovo prava prilika da eksperimentišete – MLB The Show 19 je izuzetna igra, kako tehnički, tako i sadržajno, i ako postoji idealan način da vam se bejzbol uvuče pod kožu, onda je to upravo uz ovaj naslov.

Igra ne počinje ni izbliza dramatično kao neke sportske igre i ne stavlja vas u centar akcije kao što smo to navikli kod, recimo, PES-a ili NBA 2K serijala (setite se samo prošlogodišnje drame sa Real Madridom ili istrčavanja MJ-a na teren). Umesto toga sledi kratka priča o proleću, kada trava zeleni, a pesak žuti, jer baš tada i počinje nova bejzbol sezona. Već tu ćete uvideti da ćete se u igri jako teško snaći zbog gomile pravila i različitih akcija koje mogu da se preduzimaju. Na svu sreću, za početnike je tu izuzetan interaktivni tutorijal koji će pomoći da savladate sve osobenosti sporta, ali i da izaberete jedan od četiri načina kontrole igrača na terenu. Stvar koju ćete već na trening meču primetiti je neverovatan nivo detalja. Slobodno možemo da kažemo da je MLB The Show 2019 grafički najupečatljivija sportska igra ikad napravljena. Modeli igrača izuzetno su detaljni, animacija pokreta oduzima dah i čini vam se kao da se nalazite dole, na terenu. Kada budete malo bolje ovladali potezima i time sebi kupili vreme za posmatranje detalja, uočićete fantastičnu publiku na čiju detaljnost skidamo kapu autorima. Ne samo što se „mreškaju”, gestikuliraju, mašu rukama, hvataju se za glave iz očaja i pri tome su podjednako verno predstavljeni, kao igrači, već ćete dok se spremate da bacate videti kako između redova prolaze prodavci osveženja. Ni zvuk ne zaostaje puno za vizuelnim segmentom, a koliko su autori akcenat bacili na prezentacijske vrednosti, pokazuje i podatak da postoji čak pet komentatora! Dakle, s tehničke strane, načina na koji se akcija „odmotava” i izvodi, te kadriranja koji vrši vernu mimikriju TV prenosa, autorima igre ne da nemamo šta da zamerimo, nego ih moramo dodatno pohvaliti. Ovo će biti jedan od glavnih faktora zašto ćete se zainteresovati za sport za koji inače ne biste rekli da može da vam privuče pažnju.

Od silnih igračkih režima nećete znati gde pre da okrenete glavu.

Kada su u pitanju igrački režimi, nećete znati gde pre da okrenete glavu. Organizacija menija podseća na onu viđenu u FIFI, što znači da su opcije raspoređene po komandnim karticama, ali pošto ih ima toliko, u početku ćete se teže snalaziti. Ukoliko ste početnik, preporučujemo da krenete od režima March To October, koji je ujedno i novina ovogodišnjeg izdanja igre. Ovde se sezona igra po skraćenom režimu, tj. bićete u prilici da učestvujete samo u onim utakmicama koje su od esencijalne važnosti za vaš tim. Takođe, preporučuje se još jedan novi režim – Moments, naročito ako želite da se upoznate sa sportom i nekim od njegovih najvećih trenutaka. Kao što naziv režima sugeriše, imaćete priliku da „proživljavate” neke od legendarnih trenutaka MLB-a. Ukoliko na svojim plećima želite da iskusite sav teret profesionalne karijere jednog bejzbol igrača, odabraćete režim Road to the Show, koji će vas zbog izuzetnih RPG elemenata tako duboko uvući u igru da ćete se pitati kako to da ranije niste obratili pažnju na bejzbol. Kada budete dobro ovladali svim zakonitostima i budete dobro izbrusili umeće, tu je i Diamond Dynasty, režim koji akciju prenosi u online univerzum.

Ono što se nama posebno dopalo je sekcija Mini Modes, koja sadrži nekoliko „brzinskih” režima koji će vam dozvoliti da u akciji uživate odmah. Recimo, u Home Run Derby cilj je postići više Home Runova od protivnika (može da učestvuje do osam ljudskih igrača); Challenge of the Week je arkadni režim u kojem je cilj da ispunjavate različite zadatke na terenu kako biste zavredili nagradu; u Postseason birate raspored timova u doigravanju i pokušavate da se domognete epiteta najboljeg. Konačno, zvezda mini-režima je Retro Mode, koji na ekran i zvučnike donosi retro aromu – kockastu grafiku i „šuškave” zvučne semplove. Sami igrači i teren izrenderovani su u ovogodišnjem engineu, pa je ovo svojevrsni miks modernog i klasičnog. Inače, svaki period neaktivnosti u glavnom meniju dovodi do pokretanja Demo moda, koji izgleda kao pravi TV prenos, a u bilo kom momentu možete da se pridružite akciji i preuzmete stvar u svoje ruke.

MLB The Show 19 je pravo osveženje među sportskim igrama, čije ustrojstvo već godinama diktiraju Konami, 2K Sports i EA Sports.

MLB The Show 19 je pravo osveženje među sportskim igrama, čije ustrojstvo već godinama diktiraju Konami, 2K Sports i EA Sports. U pitanju je odličan omaž bejzbolu i igra koja mora da vas zainteresuje ako ste pravi ljubitelj sporta. Na početku će biti teško, ali pokušajte da izgurate prvih nekoliko sati jer nakon toga je sve – prolećna rapsodija!

Vladimir PISODOROV

 
Heaven’s Vault
Generation Zero
Tropico 6
Anno 1800
Days Gone
We. The Revolution
The Occupation
Phoenix Wright
Baba Is You
MLB The Show 19
Šta mislite o ovom tekstu?
Pathway
Katana ZERO
Grimshade
Dangerous Driving
World War Z
Mechstermination Force
Xenon Racer

Platforma:
PlayStation 4
Veličina:
72,11 GB
Adresa:
bit .ly /2GjPP4y

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera