TEST OF TIME<>
042019<><>

Bangkok Knights

Autor teksta oduvek je želeo da odigra neku kvalitetnu borilačku igru na C64, koja po mogućstvu staje u pojedinačno učitavanje na kaseti. Bangkok Knights je, ipak, igra malo većih gabarita, dok su autori ni manje ni više nego momci iz firme System 3. To već na početku garantuje vrhunsku grafiku, a, ponadali smo se, i intenzivno borilačko iskustvo.

Faktor koji u startu izdvaja ovu igru od svih ostalih je veličina sprajtova kojim su borci predstavljeni. Danas ljudi koji su se interesovali kako su nastajale igre za C64, zahvaljujući internetu, znaju otprilike ograničenja hardvera ovog kompjutera, kao i trikove kojima su se programeri služili kako bi te limite prevazišli. U ono vreme (pa i ovo), osoba za Commodoreom bila bi impresionirana krupnim borcima, dok je animacija za deo gradijenta slabija.

Ako se pitate šta je to što je zapelo pa igra nije naišla na pozitivne kritike, odgovor je zanimljivost meča. Biće tu malo preznojavanja, jer morate stalno da učestvujete u akciji, ali ono što nedostaje je malo veća dubina u mehanici. U zavisnosti od daljine protivnika, ili možda čak i nasumično, vaš lik izvodi jedan od nekoliko poteza vezanih za isti pokret džojstika. Malo kretanja, malo brža ruka na palici i pobeda je vaša. Protivnici i mesta na kojima se mečevi odvijaju menjaju se svakom pobedom. Pohvalno je što su protivnici prepoznatljivi i što dolaze sa različitim potezima, nekim čak i komičnim.

Ognjen POPOVIĆ

 
Time Pilot (’84)
Suicide Strike
Gundhara
Champion of the Raj
Bangkok Knights
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2UOZm9C
Veličina:
146 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera