TEST OF TIME<>
042019<><>

Champion of the Raj

Sigurni smo da na pet WWII strategija dolazi tek jedna koja se tiče nekog drugog oružanog sukoba, a ako nije smeštena na evropsko ili američko tle, taj odnos je još lošiji. Level 9 se potrudio da ispravi ovu nepravdu igrom Champion of the Raj, strategijom na indijskom potkontinentu.

Na početku birate da li ćete igrati kao Englez, Francuz, Mogul, Gurka ili Sik, da biste se zatim obreli na mapi Indije u ranom XIX veku, iscepkanoj na provincije pod vlašću raznih radža, kraljeva, poglavara... sa ciljem da ih sve ujedinite pod svojom zastavom. Igra najviše podseća na indijsku verziju Centuriona, pre svega zbog brojnih arkadnih sekvenci. Na globalnoj mapi možete ulagati u privredne kapacitete svojih provincija, što dovodi do povećanja poreza, regrutovati vojsku i ulagati u njihovu opremu. Radi podizanja morala lokalnog stanovništva povremeno treba organizovati svečane povorke sa slonovima.

Nažalost, borbe su najslabiji element ove igre. Ako su izgledi za pobedu veliki ili pak suviše mali, igra će sama odrediti rezultat, dok u povuci-potegni situacijama lično upravljate trupama uz pomoć nekoliko osnovnih komandi. Katkada će vas na dvoru zaskočiti atentator uz obaveznu borbu mačevima jedan na jedan. Provincije možete zauzimati i diplomatskim putem nakon što lokalnog vlastodršca ubedite da ste dostojni da budete njegov vladar – bilo pobedom u trci slonovima ili impresivnim rezultatom u lovu na tigrove.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Time Pilot (’84)
Suicide Strike
Gundhara
Champion of the Raj
Šta mislite o ovom tekstu?
Bangkok Knights

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
bit .ly /2J929Jv
Veličina:
1,2 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera