TEST OF TIME<>
042019<><>

Gundhara

Banprestova Gundhara (1995) svojevrsni je omaž Capcomovom megahitu Commando koji se u salonima zabave pojavio tačno deset godina ranije – 1985. godine. U pitanju je klasična run&gun igra (vertikalno-skrolujući ekran) sa podrškom za igranje dva ljudska igrača u kooperativnom režimu.

Zaplet kao da je izašao iz holivudske B produkcije i govori o pripremama lokalnog „mentalca” za III svetski rat, koji bi trebalo da ga „iznjedri” kao novog globalnog vođu. Niko ne bi bio ni svestan toga da specijalni istraživač – Sara, nije primetila nestanak dece iz lokalnog gradića i potom otkrila da se jadnicima ispira mozak u obližnjem kampu/bazi zarad „viših ciljeva”. Birate da li ćete upravljati Džeri Skotom, američkim komandosom, ili Džin Ajakaveom, japanskim specijalcem, i krećete da filujete vrućim olovom sve što se mrda i čini vam se sumnjivim.

Primarno oružje može da se menja „u hodu”, a na raspolaganju su mitraljezi, sačmare, bacači plamena, laseri... Najlepše od svega je što je vatrenu moć moguće nadograđivati prikupljanjem power-upova, ali ni to nije sve. Oba vojnika na ramenu nose lanser raketa koji ispaljuje projektile simultano sa pritiskanjem glavnog tastera za pucanje. Na raspolaganju je i melee napad za slučajeve kada se nađete blizu neprijatelja, baš kao i „specijalke” koje kratkotrajno boostuju razornu moć pucaljki. Nivoi su relativno kratki i na kraju svakog vas očekuje obračun sa šefom oblasti. Downside u celoj priči je upravljanje, s obzirom na to da se pomeranje glavnog lika obavlja u samo osam smerova, što je krajnje neprecizno.

Vladimir PISODOROV

 
Time Pilot (’84)
Suicide Strike
Gundhara
Šta mislite o ovom tekstu?
Champion of the Raj
Bangkok Knights

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
bit .ly /2Jn8HEx
Veličina:
5,5 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera