TEST RUN<>
032019<><>

Joyoshare Video Converter 2.0

Jedan među mnogima

Baš kao i većina modernih video-konvertera, Joyoshare Video Converter poslove deli po tipu odredišnog uređaja. Oni su predstavljeni krupnim thumbnailovima, ima ih preko 100, a jedina zamerka autorima ide na konto podatka da je sve moglo da bude dodatno sortirano po kategorijama. Ovako, svoj uređaj tražićete abecednim redom.

Pored toga, postoje šabloni za izradu video-klipova spremnih za upload na online servise, tu su šabloni za video visoke definicije, baš kao i komplementi koji će vam pomoći da do krajnjih rezultata dođete na osnovu nosećeg formata. Program koketira i sa audio-formatima, među kojima se nalaze i oni lossless tipa. Prilikom odabira radnog šablona primetićete da se u desnom gornjem uglu pripadajućeg thumbnaila pojavljuje maleni zupčanik preko kojeg pristupate podešavanjima. Nije na meniju bog zna šta, ali ćete moći da odaberete kodek, rezoluciju, bitrate i framerate. Isto tako, kvalitet rezultante može da se postavi i izborom jednog od dva kvalitativna markera: High Quality i Small Size. Sve je jasno samo po sebi.

Dakle, pored velikog broja formata sa kojima je sposoban da žonglira (ima ih preko 150) i jednostavnog upravljačkog interfejsa, Video Converter ima još jednu dobru osobinu – radi i sa DVD-ovima, odnosno može da procesira materijal uskladišten u okviru ISO „slika”. Nažalost, podrška za rippovanje Blu-rayeva je izostala, ali ako je za utehu na meniju se nalazi mogućnost „pretabavanja” UHD sadržaja. Fajlovi postavljeni na radnu listu procesiraće se u batch maniru, koristeći istovetne radne parametre, što je mali nedostatak, ali ne i toliko neuobičajena stvar kod programa iz klase. Za svaki učitan item dobijate podatke o ulaznom formatu, rezoluciji, veličini, ali i mogućnost odabira audio-trake, odnosno tekstualnog prevoda. Obratite pažnju da nije podržano učitavanje eksternih audio-traka, te da ukoliko želite da koristite eksterne tekstualne prevode oni moraju biti uskladišteni u istom direktorijumu kao i sam video-klip i moraju imati isto ime.

Sekcija sa podešavanjima ne skriva dodatni manevarski prostor i jedino što nudi je da se nakon obavljanja posla kompjuter isključi. Međutim, to ne znači da je ovde kraj mogućnostima i priči o Video Converteru. Naime, autori su u program ubacili skromnu sekciju za editovanje video-sadržaja koja može da se iskoristi za apliciranje osnovnih obradnih radnji. Materijal može da se trimuje, slika da se rotira ili flipuje, a tu je i radna kartica iz koje se obavlja postavljanje „vodenih žigova” na sliku. Što se grafičkih efekata tiče, oni nisu podržani, ali preko naročitih klizača dozvoljeno je podešavanje osvetljenosti, kontrasta, zasićenosti bojama... Očekivano, na listi mogućnosti nalazi se i izrada snimaka ekrana u BMP, JPG ili PNG formatu. Dodatno, iz kartice Subtitle dobijate mogućnost ručnog učitavanja tekstualnih prevoda, ali ne i odabir pozicije njihovog iscrtavanja, definisanja kodne stranice i promene boje slova. Dupliranje ove sa opcijom iz glavnog menija smatramo krajnje nepotrebnom.

Program je brz kao munja, stabilan, a dolazi upakovan u jednostavno korisničko okruženje sa kojim nećete imati ama baš nikakvih problema. Veliki plus je što podržava gomilu različitih formata zapisa i što pod svojim skutima čuva više nego upotrebljiv video-plejer koji će poslužiti u preview svrhe. Mana je što će sve ovo biti zanimljivo isključivo najneiskusnijim korisnicima koji su komfor spremni masno da plate. To „masno” je u momentu pisanja teksta iznosilo 20 „zelenih novčanica”, ali to nije redovna cena...

Vladimir PISODOROV

 
Altair32 3.34, AppleWin 1.28.1, Atari800Win PLus 4.1, (Win)VICE 3.3, Spectaculator 8.0, EightyOne 1.12, BeebEm 4.14, CaPriCe Forever 18.10, Galaxy Win 0.3, Orao.Net 0.7.0, Oricutron 0.9, Emma 02 1.29
Kodi 18
Kompas-3D 15.1
TunesKit Video Cutter 2.0
Ashampoo Office 2018
Opera 58
Atom 1.34
Movavi Photo Editor 5.7
Joyoshare Video Converter 2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
QQPlayer 4.0.3
TuneFab DVD Ripper
Abelssoft WashAndGo 19
Midnight Lizard 10.2
Folder Changer 3.7.5
BatteryCare 0.9
vidIQ Vision 2.76
Warm Matte
SideSlide 4.3
Listen N Write 1.21
Watercolor Design Brushes

Tip:
video-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
57,7 MB
Cena:
32 dolara
Adresa:
www .joyoshare .com /video -converter -win
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera