TEST RUN<>
032019<><>

TunesKit Video Cutter 2.0

Multipraktik seckalica

Iza minimalističkog upravljačkog interfejsa krije se moćan program za odsecanje neželjenih delova iz video-klipova. Funkcioniše na očekivanim principima – postavljanju početnog i krajnjeg markera, uz mogućnost finog štelovanja njihovog položaja preko vremenske linije ili ručnim upisivanjem timestampa. Pored toga, na raspolaganju je i rad sa više segmenata istovremeno, što znači da niste ograničeni na „čupanje” samo jedne scene po učitanom klipu.

Naravno, definisani segmenti mogu da se spoje u jedinstvenu celinu, dok sam proces njihovog isecanja može da se obavi u brzom, lossless ili maniru koji podrazumeva rekompresiju sadržaja. U drugom slučaju, to znači da ćete biti u prilici da odaberete jedan od dostupnih radnih režima koji su, očekivano, vezani sa tip odredišnog uređaja sa kojeg planirate da izvršite reprodukciju. Izbor je klasičan i podrazumeva mobilne telefone, igračke konzole, tablete, „pametne” televizore i tako dalje. S obzirom na to da se radi o „pretumbavanju” sadržaja iz jednog formata u drugi, iznenadio nas je relativno mali manevarski prostor kada je u pitanju žongliranje radnim parametrima. Tako se kvalitet izlazne datoteke podešava odabirom jednog od dva radna šablona: Small Size ili High Quality, odnosno ručnim podešavanjem osnovnih radnih parametara. Na raspolaganju su kodek, rezolucija, framerate i bitrate. Treba reći da je i u slučaju lossless režima rada moguće birati format „noseće” datoteke, koji prolazi bez koketiranja sa radnim parametrima. Sa spiska je dovoljno izabrati jedan od 20 ponuđenih formata zapisa i „prepisivanje” podataka se prepušta programskoj rutini.

Osim što nudi veoma precizan sistem postavljanja markera (pomeranje kursora moguće je izvesti u maniru „sličica po sličica”), Video Cutter je opremljen i obradnom sekcijom koja kao da je preslikana iz alatki za video-konverziju. Materijal i odavde može da se trimuje, dozvoljeno je snimanje scena u bitmap formatu (JPG ili PNG), tu je i kropovanje, rotiranje i flipovanje slike, pa čak i promena karakteristika slike apliciranjem specijalnih grafičkih filtera ili podešavanjem vrednosti kontrasta, osvetljenosti i zasićenosti bojama. Oko slike može da se postavi okvir, na sliku je dozvoljeno postaviti „vodeni žig”, a na sve to dodati eksternu datoteku sa prevodima. Zanimljivo je što potonja opcija nudi toliko manevarskog prostora da bi joj na tome pozavidela i neka daleko poznatija ostvarenja. Sa tekstualnim prevodom možete da radite bukvalno sve – da menjate boju, poziciju na ekranu, veličinu, boju okvira, opseg senke, intenzitet transparencije prikaza...

TunesKit Video Cutter daleko prevazilazi okvire alatki za odsecanje neželjenih delova iz video-klipova. To mu je i dalje osnovna namena, a propratne mogućnosti su bonus koji ćete, nažalost, krvavo morati da platite. Bez obzira na odličnu izvedbu i pouzdanost, Video Cutter će za većinu korisnika sa ovih prostora ostati nedosanjan san.

Vladimir PISODOROV

 
Altair32 3.34, AppleWin 1.28.1, Atari800Win PLus 4.1, (Win)VICE 3.3, Spectaculator 8.0, EightyOne 1.12, BeebEm 4.14, CaPriCe Forever 18.10, Galaxy Win 0.3, Orao.Net 0.7.0, Oricutron 0.9, Emma 02 1.29
Kodi 18
Kompas-3D 15.1
TunesKit Video Cutter 2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Ashampoo Office 2018
Opera 58
Atom 1.34
Movavi Photo Editor 5.7
Joyoshare Video Converter 2.0
QQPlayer 4.0.3
TuneFab DVD Ripper
Abelssoft WashAndGo 19
Midnight Lizard 10.2
Folder Changer 3.7.5
BatteryCare 0.9
vidIQ Vision 2.76
Warm Matte
SideSlide 4.3
Listen N Write 1.21
Watercolor Design Brushes

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows, macOS
Veličina:
88 MB
Cena:
50 dolara
Adresa:
www .tuneskit .com /video -cutter -for -win .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera