INTERNET<>
032019<><>

WWW vodič

RGS

Kada se osvrnemo na globalnu geopolitičku i klimatsku situaciju, uviđamo da su osobe sa crnim smislom za humor, koje vole da kažu: „Geografija je nauka budućnosti”, zapravo u pravu. Šalu na stranu, geografska istraživanja su i te kako važna komponenta u pronalaženju rešenja za probleme sa kojima se suočava cela planeta. Ako vas zanima detaljnije koji su to izazovi sa kojima se geografija suočava danas i koje su delatnosti naučnika posvećenih ovoj disciplini, odlična lokacija je sajt Royal Geographic Societyja (RGS).

www.rgs.org

Iceberg Finder

Da li ste ikada poželeli da pronađete santu leda? U kanadskim vodama severnog Atlantika sante su toliko česte da region nosi nadimak Iceberg Alley – ulica santi. Te plutajuće gromade leda su istovremeno ozbiljan rizik za brodove, ali i turističke atrakcije zbog lepih oblika koje su vetar i more izrezbarili. Zbog toga sajt Iceberg Finder ima dvostruku ulogu. Ovo je i alat koji pomaže moreplovcima jer prati sante u realnom vremenu putem satelita, ali i galerija prelepih slika ledenih santi koje su snimili turisti tokom krstarenja ovim vodama.

tinyurl.com/yatjhovy

Climate Visuals

Kada vam se desi da se nađete usred žučne diskusije sa osobom koja tvrdi da klimatske promene na globalnom ne postoje, lepo je imati pristup galeriji prelepih fotografija koje trenutno ilustruju apsurdnost takvog stava. Climate Visuals je nedavno prerađen tako da pretraživanje bude brže, jednostavnije i sa manje teksta. Galeriju fotografija sada možete da pretražujete u celosti ili podeljenu u samo tri grupe: ljudske aktivnosti klimatskih promena, efekti klimatskih promena na životnu sredinu i poduhvati za smanjivanje tih efekata.

www.climatevisuals.org

Book of Man

Zavisno od toga kako gledate na svet, sajt The Book of Man može da vam bude ili najbolja ili najgluplja stranica na internetu. U pitanju je svojevrsni „vodič za muškarce”, pre svega u svetlu specifičnosti pozne druge decenije dvadeset prvog veka. Širok spektar tema članaka pokriva sve što bi moglo (i što bi svakako trebalo) da vas interesuje. Tako postoje sekcije: uradi sam, priprema hrane i pića, tehnologija, lična higijena, sport i avanturistička putovanja. Na kraju, tu su i delovi o vezama, očinstvu, kulturi i mentalnom zdravlju.

thebookofman.com

Flipboard

Pošto trenutno u rukama držite „Svet kompjutera”, jasno vam je da čoveku nikad nije dovoljno vesti iz domena tehnologije i nauke. U svojoj najnovijoj varijanti Flipboard je specifična vrsta „pitomog” agregatora vesti – interesantni članci predstavljeni su jednom slikom i naslovom, prvi klik vas vodi ka uvodu u članak, a drugi na originalni sajt odakle je vest preuzeta. Vesti su podeljene u šest kategorija: istaknute i opšte, kao i one koje pokrivaju tehnologiju, zabavu, dizajn i zdravlje, a možete i da ih pretražujete po pojmovima.

flipboard.com

Team17

Od početka devedesetih godina prošlog veka, kada su za Amigu (a zatim i ostale platforme) pravili igre kao što su Alien Breed i Worms, sve do današnjice kada su izdavač naslova poput serijala Overcooked ili My Time at Portia, engleski Team17 je neprestano imao legije vatrenih fanova. Uoči trideset godina postojanja ova kompanija je redizajnirala svoj sajt i logo. Šarene igre na kojima trenutno rade njihovi razvojni timovi sada su još istaknutije, a u sekciji sa vestima možete da pratite njihov feljton o 100 igara koje imaju za pojasom.

www.team17.com

Dragan KOSOVAC

 
.rs
Internet i izbori
Integracija društvenih mreža
WWW vodič
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera