TEST OF TIME<>
032019<><>

Knight Games

Atletske discipline i drugi sportovi sa letnje i zimske Olimpijade proslavili su multi-event igre, ali posle izvesnog vremena postalo je zamorno drmusati džojstik levo-desno vodeći pikselizovanog Dejlija Tompsona, te su autori morali malo da prošire vidike. Na kraju se neko dosetio da su se, mnogo pre modernih sportista, vitezovi borili za naklonost publike i svojih gospodara, pa smo dobili Knight Games (1985).

Igra se sastoji iz osam disciplina: dve streličarske i šest borilačkih. Lukom i strelom gađaćete pokretne mete u vidu drvenih konjića, dok je kod samostrela zadatak donekle lakši jer su mete statične. U oba slučaja nišan se nasumično pomera po ekranu, pa je zaista teško zadržati ga na jednom mestu.

Što se dvoboja tiče, od oružja možete da se opredelite za štap, koplje, sekiru, buzdovan ili mač, koji je zastupljen u dve discipline, u igri protiv kompjutera ili prijatelja. Povlačenjem džojstika u odgovarajućem smeru izvodite ofanzivne i defanzivne poteze, a ukoliko uspete da udarite protivnika, oduzećete mu jednu kuglicu energije, da bi gubitkom svih kuglica ostao lišen jednog od deset života. Kako borba može prilično dugo da potraje, posebno ako saigrač igra defanzivno i uspešno blokira vaše udarce, igra nudi mogućnost vremenskog ograničenja dvoboja. Protok vremena predstavljen je svećom koja lagano dogoreva, a kada se ugasi pobednik je igrač kome je ostalo više života.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Gunbird 1 i 2
Fire & Brimstone
Popeye
Knight Games
Šta mislite o ovom tekstu?
The Flinstones

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2I2Z1ON
Veličina:
286 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera