TEST OF TIME<>
032019<><>

Popeye

1 Ovo je još jedan primer kako su igre za Commodore 64 imale nadrealnu atmosferu. Popaj, Oliva, Badža i još poneki lik iz crtanog filma, u igri su predstavljeni izuzetno krupnim sprajtovima. Tišinu tek ponekad razbije zvuk ili muzička numera, a lokacije na kojima se igra odvija ne mogu lako da se dovedu u logičku vezu sa dešavanjima iz crtane serije. Sve se odvija u kompleksu kućica na više nivoa, između kojih se krećete penjući se uz ili niz uže. Uz to je i scena takva da možete da zakoračite „u dubinu” ekrana, kao da ste u svetu u dve ravni. Ovaj otklon u prostor jedan je od načina da izbegnete Badžu i ostale neprijatelje koji vam oduzimaju život.

2 Kada se saberete i naviknete na okruženje, postaje jasno da kroz igru napredujete tako što koristite ključeve rasute po lokacijama, što vam otvara put ka novim lokacijama i predmetima. Usput je potrebno skupljati srca i spanać koji povećava broj života koji imate. Krajnji cilj je pronaći ključ za vrata koja vode do Olive. Njih ćete lako prepoznati jer se Oliva pojavljuje na prozoru pripadajućeg apartmana.

3 Igra ima neku dozu misterije u sebi, ali je celo okruženje pomalo neprijatno da u njemu boravite i, samim tim, igrate ovaj naslov. Likovi se kreću prilično sporo, te je svaka nova partija eksponencijalno dosadnija, kao i vremenski period potreban da vam ponovo proradi znatiželja te se opet vratite u ovu igru posvećenu čuvenom mornaru.

Ognjen POPOVIĆ

 
Gunbird 1 i 2
Fire & Brimstone
Popeye
Šta mislite o ovom tekstu?
Knight Games
The Flinstones

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2BDpYCY
Veličina:
29 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera