TEST JOY<>
032019<><>

PDP Afterglow Prismatic Xbox One & PC Controller

Svetla alternativa

Kao što smo pomenuli u tekstu o slušalicama u prošlom broju, kompanija PDP je poznata pre svega po licenciranim fizičkim kopijama konzolnih kontrolera. U stvari, upravo je „predak” modela sa ovog testa podigao popularnost kompanije, jer fabrički kontroleri ne svetle.

Koliko je utisak „zvaničnog” bitan proizvođaču, vidi se već iz samog pakovanja. Zelena boja i Xbox One logo su tu da vas podsete da se radi o licenciranom proizvodu i da ne kupujete samo puku kopiju. U unutrašnjosti se (očekivano) nalaze samo kontroler i kabl. Odvojiv kabl je dugačak 2,4 metra, dobro je izolovan, ali nije previše krut i verovatno nećete imati problema sa zaplitanjem i kačenjem.

Sam kontroler je „pljunuti” onaj za Microsoft Xbox. PDP u ponudi ima mnoštvo verzija, kao što je ovaj beli na našoj slici, ali nama je najzanimljiviji Afterglow Prismatic koji ima kućište od transparentne plastike i obogaćen je sa LED. Tako da, osim svetlećeg kontrolera, imate slobodan pogled na štampanu ploču prekidače, džojstike i force feedback motore.

Na stranu da li vam se ideja dopada ili ne, činjenica je da Microsoft nema u ponudi kontroler koji svetli, što ostavlja dovoljno prostora za PDP, koji je „priznat” od strane proizvođača konzole, da ima bolju startnu poziciju za deo tržišta koji želi baš ovakav kontroler. Softver dozvoljava jednostavne kontrole promene boja i njihovog intenziteta cikličnog menjanja boja, te isključivanje, što donekle poništava svrhu ovakvog uređaja. Kontroler je sasvim solidne izrade, ali su svi tasteri i džojstici tvrđi u odnosu na original, naročito klik džojstika. Da li je i u kojoj meri ovo problem, zavisi od vaših preferenci, ali je primetno.

PDP u rukavu ima nekoliko „asova”: licenciran proizvod, koji proizvođač konzole nema u ponudi, i cenu. Afterglow Prismatic je u proseku duplo jeftiniji od Microsoftovog kontrolera. Na našem tržištu ta polovina cene iznosi oko 5000 dinara. Ako želite kontroler koji svetli, nemate mnogo izbora. Problem je što je original neosporno kvalitetniji i što se cena od 30 dolara na američkom tržištu pretvara u 50 dolara u dinarskoj protivvrednosti na našem.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
PDP Afterglow Prismatic Xbox One & PC Controller
Šta mislite o ovom tekstu?
Redragon M716 Inquisitor i M609 Phaser
Gembird GMB Gaming KB-UMW-01

 JA, IGRAČ
Der Untergang

Osnovno:
licencna kopija Xbox One kontrolera
Ostalo:
LED osvetljenje koje može da se kontroliše iz drajvera, odvojiv kabl dužine 2,4 m
Proizvođač:
PDP
Kontakt:
ComputerLand
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera