PHONE ZONE<>
032019<><>

Alien: Blackout

Mobilne igre sa cenom od 600 dinara moraju da imaju kraljevski pedigre ukoliko misle da ne potonu u poplavi free2play naslova koji čine 99,99% ponude na Pleju. Srećom po Alien: Blackout, njegovo licencirano veličanstvo Xenomorph i njegova dvostruka vilica su garant tržišne vidljivosti. Pomaže i činjenica da je igra nastavak Alien: Isolation, koji je pre nekoliko godina debitovao na PC-u i konzolama, te može da računa i na kros-promociju od igračkih glasila koja se blazirano zgražaju činjenicom da je jedna mobilna „igrica” naslednik proper AAA igre.

Alien: Blackout, na sreću, nije budalaština, već izuzetno kvalitetna taktička RTS šunjalica koja po formi podseća na Five Nights at Freddy’s i njegove nastavke. U ulozi Amande Ripli, koja se nakon eksplozije Sevastopolja ponovo našla u orbitalnoj stanici koju teroriše Xenomorph, moraćete da pomognete posadi havarisanog šatla koji je na nju pristao radi popravki da biste mogli da zajedno da pobegnete.

Šunjanje, za promenu, preduzimaju drugi. Koristeći kombinaciju internih kamera i senzora pokreta, Amanda će kroz sedam nivoa usmeravati posadu u rešavanju jednog po jednog esencijalnog zadatka, određujući im pravac kretanja na digitalnoj mapi stanice. Alien je munjevit, vrlo smrtonosan i u stanju je da se kreće kroz ventilaciju, što znači da većim delom igre nećete videti gde se nalazi, već ćete frenetično šaltati sa kamere na kameru i naređivati posadi da se sakrije ili da požuri, da skrene u levi hodnik umesto desnog ili da se razdvoji.

Ekstremno bitan elemenat igre je zvuk, a igra zahteva da je igrate sa slušalicama u ušima jer je buka koju pravi Xeno jedini način da provalite kroz koji tunel dolazi do Amande, koja situaciju kontroliše sa tableta priključenog na access point u ventilacionom čvorištu. Da, pored nesrećne posade šatla, morate da vodite računa i o sebi – jedna pogrešna procena iz kog pravca dolazi horor (koja rezultuje zatvaranjem pogrešnog bulkheada) i gotovi ste. Taktičku jednačinu otežavaju još dve stvari, vremenski limit za svaki nivo i ograničena količina sistemske energije kojom raspolažete. Ovaj power limit znači da ne možete da zatvorite sva vrata i aktivirate sve senzore pokreta, već da morate da ih otvarate/palite i zatvarate/gasite po potrebi.

Alien: Blackout košta 599 dinara i za te pare nudi nekoliko sati solidne strave i bogatog užasa, uz minimalni replay value koji se tiče preživljavanja drugih članova posade i drugačijih dijaloga tokom igranja, koji će vas motivisati na makar još jedan prelaz.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Alien: Blackout
Šta mislite o ovom tekstu?
Dragons: Titans Uprising
Thor: War of Tapnarok
QubeTown
Impossible Mega Ramp Car Stunts Race
Hexonia
Space Justice
Zombie Haters
Hang Line: Mountain Climber

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
305 MB
Cena:
599 RSD
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera