TEST RUN<>
022019<><>

Soft Organizer Pro 7.42

Moćan i pristupačan

Napakovan korisnim mogućnostima, Soft Organizer Pro jedan je od najkvalitetnijih programa za automatizovano uklanjanje instaliranog softvera. Iako postoji i u besplatnoj varijanti, odlučili smo se da predstavimo komercijalnu verziju koja za relativno malo novca donosi pregršt korisnih alatki. No, da krenemo redom.

Aplikacije na radnoj listi mogu da se sortiraju na klasičan, ali i na nekoliko neuobičajenih načina koji će od pomoći biti onima koji su sistem zatrpali (ne)potrebnim softverom. Tako se, praktično jednim klikom miša, na vrh mogu postaviti programi koje retko koristite, glomazne aplikacije, sveže instalirane alatke, pa čak i komplementi koje korisnici ovog programa najčešće deinstaliraju. Soft Organizer Pro stiže sa internim rejting sistemom koji služi za „ocenjivanje” kvaliteta instaliranog sadržaja, ali i prikuplja podatke o korisnikovim akcijama i prosleđuje ih do ostalih članova zajednice. Inače, korisnik sam može da odredi nakon koliko zauzetog prostora na hard-disku će se aplikacije smatrati glomaznom, kao i nakon koliko dana nekorišćenja će se programi naći na listi retko korišćenih. Naravno, tu je i klasična Search funkcija koja će vam pomoći da upisivanjem ključne reči brzo filtrirate dostupni sadržaj. Ukoliko vam sve ovo nije dovoljno, instalirani sadržaj možete da grupišete po sopstvenom nahođenju, te da iteme naknadno prebacujete iz jedne u drugu grupu.

Ono što nam se posebno dopalo je što Soft Organizer Pro za svaku detektovanu aplikaciju nudi detaljan uvid o zauzeću resursa na hard-disku. Bukvalno možete videti gde se nalazi svaki pripadajući fajl, ali ne samo to – možete da vidite i gde je sve aplikacija ostavila tragove u registar bazi. S obzirom na to da se podatak o pomenutom daje i brojčano (posebno koliko unosa ima u registar bazi, a koliko na hard-disku, u vidu datoteka), frapiraćete se koliko pojedina ostvarenja ostavljaju „repova” i đubreta. Korisno je i što program nudi uvid u mogućnosti deinstalacije Windows 10 aplikacija, te što na raspolaganje stavlja funkciju batch deinstaliranja. Esencijalne datoteke za funkcionisanje pojedinih elemenata sistema, kao i pokrenutih procesa, smeštene su u posebnu sekciju pa se i one mogu uklanjati ukoliko smatrate da vam više nisu potrebne.

Ukoliko ranije niste koristili neki third party program za deinstalaciju aplikacija, Soft Organizer Pro nudi mogućnost skeniranja sistema i uklanjanja takozvanih leftoversa. Kako bi se funkcionisanje ovog radnog modula poboljšalo, instalaciju novih programa možete da obavite preko opcije Install With Tracing. Na taj način, program u realnom vremenu prati koje sve izmene pravi instalaciona rutina i jednom kada odlučite da obrišete program, laserskom preciznošću može da obavi njegovo uklanjanje sa sistema. Možda sledeća opcija nije očekivana, ali Soft Organizer Pro može da pojuri nadogradnje instaliranih programa i automatski ih updateuje. Instalacija može da se obavi i u silent režimu, bez interakcije sa korisnikom (ukoliko je tako nešto podržano), dok deinstaliranje može da se obavi i sa desktopa dokle god postoji „izbačena” prečica do programa, na koju možete da kliknete desnim tasterom miša i pozovete kontekstualni meni iz kojeg ćete odabrati komandu Uninstall With Soft Organizer Pro.

Autori programa uopšte ne preteruju kada kažu da Soft Organizer Pro donosi samo relevantne opcije i mogućnosti i da korisnika ne davi propratnim, nepotrebnim sadržajem. Ono što je najlepše od svega je što su ispali više nego fer i za registraciju traže manje od 20 evra, što je za ono što program nudi više nego bagatela koju valja iskoristiti.

Vladimir PISODOROV

 
WordPress 5.0 (Bebo)
Oracle VM VirtualBox 6.0
EmEditor Professional 18.4
Apeaksoft Video Editor
VoxCommando 2.2.4.5
naBoota 0.1.2
Ashampoo Photo Commander 16
EDS Audio Converter 1.0.8
AutoPatcher Updater 6.2.26
CSS Grid Builder 2.5
MyDraw 3.0
Soft Organizer Pro 7.42
Šta mislite o ovom tekstu?
Shining External Hard Drive Data Recovery 6.6
Screenpresso Pro 1.7.5
Gihosoft TubeGet 5.3.8
Custom Cursor for Chrome 1.9
BWMeter 8.0
Brickaizer 7.0
Noir Black & White
Orange and Teal
PhotoToMesh 7.0
Perfect Hotkey 2.5
Tree Style Tab 2.7.8

Tip:
deinstalacija programa
Potrebno:
Windows
Veličina:
47,1 MB
Cena:
19 evra
Adresa:
www .chemtable .com /soft -organizer .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera