TEST RUN<>
022019<><>

EDS Audio Converter 1.0.8

Minimalac

Program je besplatan, tu nema dvoumljenja, ali ipak dolazi uz „cenu”. Tokom instalacije pokušaće da vam „uvali” reklamni sadržaj i to ne jedan, već tri paketa! Pazite samo da ne klikćete previše brzo po tasteru Next i deselektujete sve što vam se bude ponudilo kao „neverovatna prilika”. Ne brinite, nije u pitanju maliciozni sadržaj, već dobro poznati programi, ali vas na ovo upozoravamo čisto da kasnije ne biste imali dodatnog posla sa deinstalacijom.

Elem, EDS Audio Converter je jednostavan za korišćenje, sve opcije drži na glavnoj radnoj formi (čija veličina iz nama nepoznatog razloga ne može da se menja), a iz naziva i sami zaključujete o čemu se radi. Konverziju može da obavi u batch maniru, a na radnu listu možete da dodajete pojedinačne fajlove ili više njih odjednom (čitaj: čitav folder). Iako, zvanično, ne može da iskoristi mogućnosti procesora sa više jezgara, program vas do linije cilja vodi brzinom munje. Napomenućemo da se, kada je batch procesiranje u pitanju, fajlovi procesiraju u maniru „jedan po jedan” i da nije moguće adresirati više njih u isto vreme. Isto tako, izabrani „profil” primenjuje se na sve datoteke na radnoj listi, što znači da iz jednog prolaza možete da dođete isključivo do tehnički istovetnih fajlova. Identičnih radnih parametara i izlaznog formata.

Kada smo već pomenuli izlazne formate, treba istaći da EDS Audio Converter barata sa MP3, WAV, M4A, FLAC, WMA, AAC, OGG, MP2 i AMR numerama, što je i više nego dovoljno za prosečne kućne potrebe. Možda je na spisku mogao da se nađe i APE, ali morate priznati da je FLAC daleko popularniji i rasprostranjeniji pa njegov izostanak i ne čudi toliko. S druge strane, nedostatkom može da se smatra nemogućnost procesiranja video-datoteka iz kojih bi se „čupala” audio-komponenta i automatski pretvarala u jedan od podržanih oblika. Ovde ćemo da dodamo i to da pomalo nezgodno može da bude što nije dozvoljeno menjati veličinu radnog ekrana, pa ako radite sa velikim brojem datoteka možete da ih izgubite iz vidokruga.

Kada je podešavanje radnih parametara u pitanju, tu vas očekuju standardne mogućnosti. Na raspolaganju je određivanje bitratea/sampleratea, „dubine” zvuka, odnosno broja kanala, to jest formata zvuka. Iako je sve pregledno i razumljivo izlistano, manje vični korisnici mogu da posegnu za radnim šablonima koji praktično jednim klikom miša uobličavaju sve radne parametre umesto vas. Tako na izlazu možete da dobijete maksimalan kvalitet, datoteku minimalne veličine, fajl pogodan za korišćenje kao „zvonjava” na mobilnom telefonu i tako dalje. Obratite pažnju da se broj uključenih šablona menja u zavisnosti od formata, te da nije moguće izrađivati custom šablone, tweakovanjem pomenutih radnih parametara.

Kao što smo nagovestili, EDS Audio Converter koristi se u as is obliku i ne sadrži skrivena podešavanja. Osim radnih parametara, jedino još možete da odredite podrazumevani direktorijum na hard-disku u kojem će se snimati konvertovane datoteke. Ako ništa drugo, autori su u miks uključili jednostavan plejer koji će poslužiti u svrhu preview opcije. Tu su samo osnovne komande za kontrolu toka reprodukcije, klizač za podešavanje jačine zvuka i statusna linija za brzo prebacivanje po materijalu. Obratite pažnju da se preslušavaju učitane, a ne konvertovane numere i da reprodukcija formata FLAC nije moguća.

Bez obzira na to što možete da osetite nedostatak manevarskog prostora, EDS Audio Converter zaslužuje preporuku. Brz je i jednostavan, a uz to i potpuno besplatan. Još da je kojim slučajem prenosan, stvari bi izgledale mnogo bolje po njegove autore.

Vladimir PISODOROV

 
WordPress 5.0 (Bebo)
Oracle VM VirtualBox 6.0
EmEditor Professional 18.4
Apeaksoft Video Editor
VoxCommando 2.2.4.5
naBoota 0.1.2
Ashampoo Photo Commander 16
EDS Audio Converter 1.0.8
Šta mislite o ovom tekstu?
AutoPatcher Updater 6.2.26
CSS Grid Builder 2.5
MyDraw 3.0
Soft Organizer Pro 7.42
Shining External Hard Drive Data Recovery 6.6
Screenpresso Pro 1.7.5
Gihosoft TubeGet 5.3.8
Custom Cursor for Chrome 1.9
BWMeter 8.0
Brickaizer 7.0
Noir Black & White
Orange and Teal
PhotoToMesh 7.0
Perfect Hotkey 2.5
Tree Style Tab 2.7.8

Tip:
audio-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
3,96 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
bit .ly /2S9yN1b
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera