NA LICU MESTA<>
022019<><>

Vip Mobile projekat 4G učionica

Internet svima

OŠ „13. oktobar”, selo Senje, Ćuprija, 23. januara

Predstavnici kompanije Vip mobile i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su u sredu područnu školu „13. oktobar”, koju pohađa 39 učenika, u selu Senje kod Ćuprije, a kojoj su u okviru projekta „4G učionice” donirani ruter sa brzim 4G internetom i prateća oprema u cilju projekta unapređenja i digitalizacije nastave u ruralnim područjima Srbije.

Pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci dr Saša Stojanović, savetnica ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci mr Biljana Marić i vođa projekta u kompaniji Vip Mobile Ana Boroš Todić prisustvovali su časovima u školi u Senju, gde su se uverili na koji način je internet doprineo đacima i nastavnicima u radu i poboljašnju kvaliteta nastave. Projekat „4G učionice” uspešno je realizovan u 2018. godini, kada su isturena odeljenja 25 škola širom zemlje dobila internet opremu za podršku nastavnom kadru u digitalnoj edukaciji i daljem razvoju učenika na tom polju. Odeljenja su povezana veoma brzom 4G mrežom, što je omogućilo đacima i da ostvaruju kontakt sa vršnjacima iz drugih škola i priključe se nastavi i edukativnim sadržajima matičnih škola.

Projekat „4G učionice” jedna je od aktivnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije Vip mobile koja podrazumevaju digitalna rešenja, poput aplikacije za bezbednost dece na internetu „Dečja zona”, platforme „Bezbedni klinci”, kao i digitalnog savetovališta u vidu donacije Savezu udruženja Autizam Srbija.

S.K.

 
 AKTUELNOSTI
CES 2019

 TRŽIŠTE
Budućnost za Apple i iPhone

 NA LICU MESTA
Evropska premijera novih Asus RoG laptopa
Vip Mobile projekat 4G učionica
Šta mislite o ovom tekstu?
Osmi app konkurs mts-a

 KOMPJUTERI I FILM
Alita: Battle Angel
The LEGO Movie 2
Filmovi, ukratko

 VREMENSKA MAŠINA
VLB magistrala i Civilizacija za Windows

 PRST NA ČELO
Može im se
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera