KOMPJUTERI I FILM<>
022019<><>

Filmovi, ukratko

Cold Pursuit

Sredinom februara u bioskope stiže „Cold Pursuit”, novi triler norveškog režisera Hansa Petera Molanda. Zapravo, radi se o američkom rimejku Molandovog filma „Kraftidioten” iz 2014. godine. Protagonista filma je mirni sredovečni porodični čovek Nels Koksman, koji radi kao čistač snega u blizini zimskog odmarališta u Stenovitim planinama. Kada njegov sin postane žrtva dilera droge, Nels postaje nemilosrdni lovac čija meta su svi kriminalci kojih može da se dokopa. Nelsov put osvete ima opasne posledice jer raspiruje rat između dve bande. Glavne uloge u filmu tumače Liam Nison, Laura Dern, Emi Rosum, Tom Bejtmen i Vilijam Forsajt. Specijalni kompjuterski efekti izvedeni su u studijima Union VFX i Peerless.

Serenity

 
Na bioskopskom repertoaru će se krajem februara naći i novi film režisera Stivena Najta („Peaky Blinders”, „Locke”). U pitanju je neo-noar triler „Serenity”, koji prati Bejkera Dila, kapetana ribarskog brodića na prelepom tropskom ostrvu. Njegov naizgled idilični život biva okrenut naglavačke kada ga sustigne prošlost koju pokušava da zaboravi. Bejkera kontaktira bivša supruga Keren sa molbom da nju i njihovog sina Patrika spasi od njenog nasilnog novog muža i to na veoma brutalan način. Glavne uloge u filmu tumače Metju Mekonahi, En Hatavej, Dajen Lejn, Džejson Klark, Đimon Honsu i Džeremi Strong. Specijalne digitalne efekte za ovaj film obavili su stručnjaci iz studija BlueBolt i BLIND.

Replicas

Krajem marta u bioskope stiže još jedan interesantan naučnofantastični film. U pitanju je triler „Replicas” režisera Džefrija Nahmanova („Traitor”, „Homeland”). Priča prati naučnika Vilijema Fostera, koji se bavi mapiranjem ljudskog mozga i premeštanjem svesti u sintetičko telo. Nakon što Vilijemova porodica nastrada u saobraćajnoj nesreći, on rešava da iskoristi svoje istraživanje kako bi „oživeo” preminulu suprugu i decu u vidu klonova sa presađenim sećanjima, ali od njih taji da je to uradio. Kada predstavnici korporacije za koju Vilijem radi žele da mu oduzmu porodicu jer su klonovi njihovo vlasništvo, on rešava da preduzme još radikalniji korak od „oživljavanja” porodice. Glavne uloge tumače Kijanu Rivs, Alis Iv, Tomas Mitldič, Džon Ortiz i Emili Alin Lind.

Dragan KOSOVAC

 
 AKTUELNOSTI
CES 2019

 TRŽIŠTE
Budućnost za Apple i iPhone

 NA LICU MESTA
Evropska premijera novih Asus RoG laptopa
Vip Mobile projekat 4G učionica
Osmi app konkurs mts-a

 KOMPJUTERI I FILM
Alita: Battle Angel
The LEGO Movie 2
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
VLB magistrala i Civilizacija za Windows

 PRST NA ČELO
Može im se
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera