TEST OF TIME<>
022019<><>

1985: The Day After

Ukoliko ste odrastali u eri kompjutera sa manje od 32-bita u registrima, dobre su šanse da ste već kvalifikovani za pilota lovca koji će se suprotstaviti najezdi vanzemaljskih letelica. U maniru igre Thrust, i ovde su vaš najveći neprijatelj zakoni nazvani po naučniku Njutnu, a koje je on opisao u svom delu Philosophiae Naturalis Principia Mathematica.

Za razliku od Thrusta, nećete za sobom vući nikakav objekat, te nećete imati previše problema da pratite centar mase koji je praktično isti kao i vaš simpatični brodić. S druge strane, imaćete utisak kao da letite po ledu, ako se možemo tako izraziti, jer se brod bukvalno kupa u inerciji. Igra odaje dobar prvi utisak sa lepim prikazom kvazi 3D prostora. Utisak se brzo kvari jer se detektuje svaki dodir sa ivicom grafike (naravno, pogubno po vas), što narušava efekat trodimenzionalnosti. Kada se iskobeljate iz podzemnog tunela, možete da posetite nekoliko planeta. Za razliku od sekvencijalnih nivoa u Thrustu, u ovom slučaju imate osećaj da imate bazu iz koje rešavate misije po redosledu koji vi želite.

Kada dotaknete planetu računa se kao da ste do nje već stigli. Pogled se menja na prikaz površine koja je po pravilu krcata topovima i dragocenim kuglicama koje je potrebno da skupite preciznim manevrisanjem. Igra je teška, pogotovo ako se igra na originalnoj mašini. I mada deluje osvežavajuće u odnosu na slična ostvarenja, ne uspeva da previše zainteresuje igrača na duže staze.

Ognjen POPOVIĆ

 
Thunder Cross 1 i 2
The Dam Busters
Treasure Island
Disposable Hero
1985: The Day After
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2FAWGIL
Veličina:
180 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera