TEST OF TIME<>
022019<><>

Disposable Hero

1 Ako ste mislili da su Shoot ’Em ’Up igre sa arkadnih automata mazohistički teške samo da bi vam iz džepa izbile što više novca za žetone, Gremlinov Disposable Hero (1993) dokazuje da su neki autori spremni da muče igrače i bez motiva finansijske prirode.

2 U dalekoj budućnosti, čovečanstvo se nalazi na udaru agresivnih vanzemaljskih vrsta, a elitni D-HERO odred, kome pripada i vaš eksperimentalni brodić, predstavlja poslednju liniju odbrane od potpunog istrebljenja. Sve što treba da uradite u ovoj horizontalno-skrolujućoj pucačini je da se probijete kroz šest prilično dugačkih nivoa, u kojima vam maltene svaki piksel radi o glavi. Omiljeni način za povećanje težine igre je uvođenje bullet hell deonica u kojima meci pršte na sve strane. Međutim, ovde je to urađeno na nešto drugačiji način – kombinacijom skučenog prostora, gde svaki kontakt sa zidovima rezultuje gubitkom života, i žilavih aliena. Brod unapređujete sakupljanjem nacrta za jača i svestranija oružja, a njihovo ugrađivanje se obavlja posetom kupolama razbacanim po nivoima. Pritom ste ograničeni jačinom brodskog reaktora, koji se takođe može unaprediti, i brojem slotova za oružja.

3 Iako su audio-vizuelne mogućnosti Amige 500 upregnute do maksimuma, animacija u igri je fluidna i bez usporenja. Svaki nivo krasi drugačije okruženje sa novim setom neprijatelja u kojima, nažalost, nećete imati puno prilike da uživate zbog količine akcije na ekranu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Thunder Cross 1 i 2
The Dam Busters
Treasure Island
Disposable Hero
Šta mislite o ovom tekstu?
1985: The Day After

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
bit .ly /2GWYm12
Veličina:
1,83 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera