TEST OF TIME<>
022019<><>

The Dam Busters

1 Jedna od prvih borbenih simulacija letenja – The Dam Busters (1984) inspirisana je savezničkom operacijom iz Drugog svetskog rata, sa ciljem razaranja nemačkih hidroelektrana u rurskoj oblasti, pomoću specijalne bombe koja bi „skakutanjem” po površini jezera izbegla protivtorpedne mreže i tako uspela da pogodi i uništi branu.

2 Igra nudi tri nivoa težine, od kojih prvi predstavlja trening misiju bez ometajućih faktora, to jest Luftvafea i nemačke PVO. Drugi nivo podrazumeva početak misije nad Lamanšom, a dobrodošlicu na nebu prirediće vam ešaloni Meseršmita, baražni baloni, reflektori i paljba iz flakova. Najteži nivo uključuje i poletanje sa aerodroma u Velikoj Britaniji. Na svoja pleća preuzimate ulogu celokupne posade Lankaster bombardera – u isto vreme bićete pilot, navigator, čeoni i repni mitraljezac, nišandžija i inženjer. Mitraljesci imaju najteži zadatak, da preventivno unište reflektore na zemlji kako bi vas neprijatelj teže uočio. Na pilotu je da prati kurs dobijen od navigatora i nadomak cilja prilagodi brzinu i visinu aviona. Inženjer je odgovoran za dobrobit Lankasterovih motora, dok zadnju reč ima nišandžija koji pravovremeno treba da izbaci smrtonosni tovar.

3 Minimalistička grafika u kojoj preovlađuju crni tonovi, potpomognuta zvučnim efektima hučanja motora, šteketanja mitraljeza i rasprskavanja protivavionskih granata, savršeno dočarava napetu atmosferu noćnih bombarderskih misija.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Thunder Cross 1 i 2
The Dam Busters
Šta mislite o ovom tekstu?
Treasure Island
Disposable Hero
1985: The Day After

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2C22Ihw
Veličina:
36 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera