PHONE ZONE<>
022019<><>

Lemmings

Jedan od najsimpatičnijih prizora u istoriji igara je bloker leming koji raširenih ruku odmahuje glavom sprečavajući njegove uporne kolege da upadnu u neku novu opasnost. Za veterane koji imaju određeni staž sa Lemmingsima dovoljno je reći da nova, mobilna verzija ove igre ima jednake količine šarma i logičkih izazova kao raniji naslovi i da je najbolje da je skinete sa svoje omiljene online prodavnice i prepustite se zabavi. Za sve ostale, pokušaćemo da vas ubedimo da je ovo jedna od onih igara koje i te kako vredi probati.

Pre neverovatnih 28 godina Psygnosis je objavio igru Lemmings iz studija DMA Design, prvo za Amigu, a tokom narednih nekoliko godina na gotovo sve zamislive igračke sisteme. Igra je postala megahit, zahvaljujući kombinaciji odlične igračke mehanike i neverovatno šarmantnih i slatkih protagonista, stvorenja koja neumorno idu napred, srljajući u brojne opasnosti. Da bi mali lemingsi preživeli, na nama je bilo da pojedinima od njih dodelimo specifične zadatke kako bi probili prepreke, premostili barijere, zaštitili ostale i pomogli im da dođu do sigurne kućice na kraju nivoa.

Sada smo, konačno, dobili zvaničnu mobilnu verziju Lemmingsa. Novi lemingsi su jednako simpatični kao verzije iz ranijih igara i brojne opcije koje su im na raspolaganju ćemo lako prepoznati od ranije. Tu su kopači, stepeničari, kišobran za usporavanje pada, eksploderi i, naravno, neizbežni bloker koji sada može da se pokrene iz bloka u željenu stranu. Naime, u ovim Lemmingsima je i dalje moguće prelaženje nivoa sa „prihvatljivim gubicima”, ali svaki nivo može da se pređe tako da spasite apsolutno sva mala stvorenja koja nezaustavljivo koračaju. Naravno, to zahteva preciznije izdavanje komandi i trošenje više energije po nivou, ali je zato zadovoljstvo značajno veće kada nivo pređete bez žrtava. Pomenute komande prilagođene su mobilnim uređajima pa više nije potrebno selektovati leminga i dodeliti mu zadatak. Sada je svaki nivo prekriven (nevidljivom) kvadratnom mrežom i sa dva dodira ekrana je moguće na željenom kvadratu odabrati željenu funkciju, a prvi leming koji dođe u kontakt sa tim kvadratom će se baciti na posao. Svaka aktivacija košta jedan poen energije koja se regeneriše brzinom od dvadeset poena na sat. Ukoliko ne grešite mnogo, moguće je odigrati pet do osam nivoa u cugu pre nego što iscrpite rezervoar od 60 energetskih poena i bacite se na novu turu čekanja. Energija, kao što pretpostavljate, može da se kupuje u okviru freemium ponude Lemmingsa (tu su i razni busteri koji olakšavaju igru); mada, ako ste strpljivi – plaćanje nije neophodno.

Kolekcionarski element igre, nasumično otključavanje personalizacije za svakog leminga, dodatno povećava njihovu simpatičnost i predstavlja samo još jedan razlog da ovoj igri posvetite svoje vreme.

Dragan KOSOVAC

 
Lemmings
Šta mislite o ovom tekstu?
Fly THIS!
Loony Tunes World of Mayhem
Bomb Squad Academy
King Crusher
Heroes & Havoc TD
Gladihoppers
I Love Hue
Chuzzle 2
Hit the Light
MegaNumbers
Words of Wonders
Pin Pool
Kick the Man

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
171 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera